Αλέκος

Τση γιαγιάς το φαγητό

Εδώ τα κατέχουν τα μυστικά της κουζίνας του Ρεθύμνου και της Κρήτης. Ο Σήφης Φραγκιαδάκης τιμά την κληρονομιά του πατέρα του Αλέκου, την εποχή που το μαγαζί ήταν ένα παραδοσιακό καφενείο, και θέλει όταν κάποιος κάθεται και τρώει στο μαγαζί του να θυμάται το φαγητό της γιαγιάς του. Όντως, πιάνοντας θέση στην ευχάριστη αυλή στην καρδιά των Αρμένων και δοκιμάζοντας το πεντανόστιμο γαμοπίλαφο, τους χοχλιούς, το αρνί στο τηγάνι, το κουνέλι στο τσικάλι, τα τσιγαριαστά χόρτα με χοιρινό, τα ντόπια κρεατικά στα κάρβουνα και ό,τι άλλο δίνει η εποχή, νιώθεις σαν να βρέθηκες καλεσμένος σε παραδοσιακό κρητικό τσιμπούσι. Ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός ιδιοκτήτης αναζητά επίμονα πολύ καλά λαχανικά και κηπευτικά κι εκλεκτά κρεατικά (αν πετύχετε ρίφι φουριάρικο, ήτοι αγριοκάτσικο, μην το χάσετε), που γίνονται η βάση για ένα πλούσιο ρεπερτόριο από κρητικά μαγειρευτά στην καλύτερη εκδοχή τους. Οι διαλεχτές πρώτες ύλες, οι προσεκτικές εκτελέσεις και κυρίως η νοστιμιά που έχουν μες στην παραδοσιακή τους απλότητα τα πιάτα του έχουν κάνει τον «Αλέκο», που επέστρεψε φέτος στο πόντιουμ των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, σήμα κατατεθέν για όσους αγαπούν τη γνήσια κρητική κουζίνα.

 


Tip: «Η ντόπια φρέσκια μυζήθρα δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά σε πολλές παρασκευές, όπως οι σφακιανές πίτες που φτιάχνονται με αλεύρι, λάδι, νερό και ρακή και, αφού γεμιστούν με μυζήθρα και τηγανιστούν, σερβίρονται με μέλι και παγωμένη ρακή».

Ο χάρτης

Αλέκος

Ν. Ρεθύμνου - Αρμένοι

Τηλ. 28310/41185


Τα εστιατόρια