Παράγκα

Η τέχνη της παράδοσης  

Η εμπειρία ξεκινά με την εκδρομή στο χωριό Απόλλωνας στο κέντρο της Ρόδου, μες στο πράσινο, και ολοκληρώνεται με τα παραδοσιακά γλυκά, όπως οι κουταλόπιτες με αλεύρι και μέλι και οι δίπλες. Γιατί στο «Μαγειροτεχνείο Παράγκα» κάθε πτυχή του γεύματος συντελεί στην ξεχωριστή συνολική αίσθηση: από το χώρο που στέγαζε τη λέσχη των Ιταλών αξιωματικών και σήμερα γιορτάζει την τοπική λαογραφία μέχρι τα πήλινα σκεύη για τα οποία συνεργάζονται με Ροδίτες κεραμιστές και από την ποικιλία χειροποίητων ψωμιών, που έρχονται στο τραπέζι τοποθετημένα πάνω σε γλυφόνι, ασκινό, κλαδιά μυρτιάς και αλισφακιά, που τους δίνουν ιδιαίτερο άρωμα, μέχρι τα ξεχωριστά τοπικά πιάτα που ετοιμάζουν οι οικογένειες Ευθυμίου και Σεντονά στην κουζίνα. Δοκιμάστε τα χόρτα εποχής με ανθό αλατιού κι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τους ελαιώνες του Προφήτη Ηλία και θα απολαύσετε την αφοπλιστική μες στην απλότητά της γεύση της άλλης Ρόδου. Ήδη από τα ορεκτικά, όπως τα πιταρούδια, τα γιαπράκια και το ανθότυρο σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό κρασοστάφυλο, θα καταλάβετε γιατί η «Παράγκα» έκανε την έκπληξη στα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Η γεύση απογειώνεται με παραδοσιακά πιάτα στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα, όπως καπαμάς με πλούσια γέμιση, κατσικάκι με φασόλια ή ρεβίθια, παστασούτα με χειροποίητα ζυμαρικά και μυζήθρα, καραβόλοι γιαχνί και ντόπια κρέατα συνοδεία τοπικών κρασιών. 

 


Tip: «Δοκιμάστε τα λόπια, ντόπια ποικιλία ξερών φασολιών που καλλιεργούνται με τον παραδοσιακό τρόπο στο άνυδρο έδαφος του νησιού, μαγειρευτά με κατσίκα».

Ο χάρτης

Παράγκα

Ρόδος - Απόλλωνα

Τηλ. 2246091247

Site: http://www.paraga-apollona.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/paragarestaurant


Τα εστιατόρια