Γλυκάνισος

Ψαροφαγία με άποψη και βραβείο

Η ξεχωριστή θαλασσινή πρόταση που καταθέτει ο «Γλυκάνισος» από το 2008 φέρνει το εστιατόριο στον αφρό του γευστικού σκηνικού της Θεσσαλονίκης αλλά και σταθερά στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του «αθηνοράματος». Εδώ και λίγο καιρό, μάλιστα, το μαγαζί που δημιούργησαν τα αδέρφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης στην περιοχή της Πυλαίας επεκτάθηκε, προσφέροντας πλέον στους επισκέπτες του ένα wine corner αλλά κι ένα χώρο ιχθυοπωλείου, όπου μπορείς να διαλέξεις το ψάρι που θα απολαύσεις στη συνέχεια. Τα ολόφρεσκα ψάρια 

και θαλασσινά, που έρχονται καθημερινά από 8 συνεργαζόμενα καΐκια στην περιοχή της Χαλκιδικής, είναι ασφαλώς ο μεγάλος άσος στο μανίκι του ταλαντούχου Δημήτρη Αγόρατζη κι έτσι στο μενού του «Γλυκάνισου» οι καλοφτιαγμένες «ωμές» δημιουργίες –καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ–, όπως και οι μακαρονάδες θαλασσινών με δικά τους ζυμαρικά, κάνουν καλή παρέα με όλους τους κλασικούς ψαρομεζέδες. Ο σεφ διανθίζει τη γευστική του πρόταση με μια σειρά πιάτων που εμπνέονται από την πλούσια κληρονομιά της μακεδονικής κουζίνας, όπως τα χειροποίητα νιόκι φάβας με χταπόδι, που αναπλάθουν την κλασική γεύση μιας φάβας με χταπόδι, αλλά και το αχνιστό χριστόψαρο, που παραπέμπει στη μακρά αγιορείτικη παράδοση, χαρίζοντας στο εστιατόριο ξεχωριστή γευστική ταυτότητα. Η ανανεωμένη wine list αριθμεί 220 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ δεν λείπει μια πλούσια συλλογή από ούζα, τσίπουρα και άλλα αποστάγματα. 

 


Tip: «Το ολόφρεσκο ψάρι δεν χρειάζεται ιδιαίτερα φτιασιδώματα, γι’ αυτό και σας προτείνω να δοκιμάσετε την τηγανιά του τόνου, την οποία φτιάχνουμε με την παραδοσιακή συνταγή των καϊκιών της Χαλκιδικής, ραντίζοντας στο τέλος με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι».

Ο χάρτης

Γλυκάνισος

Περίχωρα Θεσσαλονίκης - Πυλαία

Μεγ. Αλεξάνδρου 46

Τηλ. 2310302882

Site: http://glikanisos.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/glikanisosskg/


Τα εστιατόρια