Alios Ilios

Παράδοση revisited σε μια μαγική βεράντα

Η Σαντορίνη είναι κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, γι’ αυτό και μας αρέσει ακόμη περισσότερο όταν ανακαλύπτουμε νέες αφίξεις που συντονίζονται με τον υψηλό πήχη της τοπικής εστιατορικής σκηνής. Το πιο χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι το εστιατόριο «Alios Ilios» στο πολυτελές ξενοδοχείο «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», το οποίο έκανε αμέσως αίσθηση, κερδίζοντας Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2019. Το εστιατόριο σερβίρει σε μια εξαιρετική βεράντα με ανάλαφρο, μοντέρνο στιλ, μπροστά στην πισίνα με την απλόχερη θέα στη μαγευτική δύση του ήλιου της Οίας στη Σαντορίνη, οπότε κάντε κράτηση νωρίς για να ξεκινήσετε την εμπειρία σας απολαμβάνοντας την πιο μαγική ώρα του νησιού παρέα με ένα από τα signature cocktails. Πρεσβευτής των παραδοσιακών γεύσεων της χώρας μας, ο σεφ Βασίλης Κατσίκας προτείνει μια εξελιγμένη ελληνική κουζίνα, που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας, δημιουργώντας μαζί με τη γαστρονομική ομάδα του «Alios Ilios» ιδιαίτερα πρωτότυπες εκδοχές κλασικών πιάτων, όπως ο τραχανάς, το παστίτσιο ή το φρικασέ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ορεκτικό «Παλικάρια», μια συνταγή των αρχαίων Κρητών σε σύγχρονη εκδοχή, ενώ για μια ολοκληρωμένη εμπειρία επιλέξτε το menu dégustation με wine pairing. Το ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο συμπληρώνουν 

ο επαγγελ­ματισμός του σέρβις και η συνολική εμπειρία που προσφέρεται, με τη σφραγίδα του oμίλου Metaxa Hospitality Group. 

 


Tip: «Οι επισκέπτες του νησιού δε γίνεται να αποχωρήσουν χωρίς να έχουν γευτεί την παραδοσιακή φάβα αλλά και τη πικάντικη και αρωματική κάπαρη Σαντορίνης. Στο μενού μας, τα δύο αυτά χαρακτηριστικά προϊόντα πλαισιώνουν το χταπόδι, το οποίο σιγοψήνεται σε κενό αέρος με κρασί Vinsanto χαρίζοντας ιδιαίτερα αρωματικό τόνο στο πιάτο».

Ο χάρτης

Alios Ilios

Σαντορίνη - Οία

Τηλ. 2897 502151

Site: https://www.aliosilios.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/SantoMarisOia/


Τα εστιατόρια