Το Καρνάγιο

Πρώτο τραπέζι Κρήτη

Και μόνο η προνομιακή τοποθεσία πάνω στην πανέμορφη Λίμνη Βουλισμένη θα αρκούσε για να σε πείσει να πιάσεις τραπέζι στο «Καρνάγιο», το μεγάλο ατού ωστόσο του εστιατορίου-προορισμός στον Άγιο Νικόλαο είναι η αυθεντική κρητική κουζίνα με άποψη και διάθεση για δημιουργία. Με σημαντική και μακρά εμπειρία στα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Ελούντας, ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αργυρίου συλλέγει συστηματικά τις καλύτερες πρώτες ύλες από την ευρύτερη περιοχή και ολόκληρη τη Μεγαλόνησο και βασίζει τη γευστική του πρόταση σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο γεύσεων, που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη όψη της γαστρονομίας. Στο ολοκαίνουργιο φετινό μενού τον τόνο δίνουν το γαριδάκι τράτας με μανιτάρι φρικασέ, τυρί γαλένι, τρούφα και τσιπς εφτάζυμου ψωμιού, το ριζότο τριών δημητριακών με αλεσμένο παντζάρι, καλαμάρι ψητό, πούδρα μαύρου σκόρδου και φιστίκι Αιγίνης, όπως και το χοιρινό μπρεζέ με σιναπόσπορο, φασκόμηλο, σοφεγάδα από σταμναγκάθι και δικό τους στακοβούτυρο. Δεν λείπει επίσης μια πλούσια σειρά από πιάτα ημέρας, που φτιάχνονται με ό,τι πιο φρέσκο βρεθεί στην αγορά και περιλαμβάνουν από αντικριστό ή οφτό αρνί ψημένο με τον παραδοσιακό κρητικό τρόπο μέχρι κόκορα κρασάτο με λαζάνια κρουστιανά και ροφό με μπάμιες στο φούρνο.

 


Tip: «Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το άλλο μας “παιδί”, το wine resto “Φυσαλίδα”, που μεγάλωσε φέτος και σερβίρει από ψαγμένο κρητικό πρωινό μέχρι ξεχωριστά ταρτάρ και σεβίτσε σε νέο καλοκαιρινό χώρο πάνω στη λίμνη».

Ο χάρτης

Το Καρνάγιο

Ν. Λασιθίου - Άγιος Νικόλαος

Κ. Παλαιολόγου 1&24

Τηλ. 28410/25968

Site: http://karnagioagiosnikolaos.com/


Τα εστιατόρια