Τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην υψηλή γαστρονομία συμπληρώνει φέτος το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης και ο πολυβραβευμένος σεφ Νίκος Πουλιάσης σκοπεύει να το γιορτάσει: ένα ειδικό δημιουργικό μενού, πλήρως ανανεωμένο, θα τρέχει όλο το καλοκαίρι ως αφιέρωμα στην ιστορία ενός σημείου αναφοράς της κυκλαδίτικης γαστρονομίας, ταξιδεύοντας παλιούς και νέους οπαδούς της κουζίνας του σε μονοπάτια ποιητικά με πιάτα όπως το Απέραντο Γαλάζιο (φιλέτο συναγρίδας σε κρούστα μοχίτο, με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, passion fruit, ταραμά τρούφας και νιφάδες σαλαμιού) ή το Ξύπνημα από Όνειρο (φιλέτο αστακού με λευκή σοκολάτα, λάιμ, τζίντζερ, πράσινο μήλο και χαβιάρι χρυσής ρέγγας). Η επετειακή κάρτα του, φέτος ακόμη περισσότερο, ξεχωρίζει για τη διεθνή διάσταση και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, στον οποίο ενσωματώνονται τοπικά προϊόντα, άμεσα ταυτισμένα με τη γαστρονομική παράδοση του νησιού. Τα συναρπαστικά γαστρονομικά ταξίδια που προσφέρει η κουζίνα σιγοντάρονται αρμονικά από μια εξαιρετική wine list, ενώ το βλέμμα μεθούν οι αποστομωτικές βίστες στην καλντέρα και στα Φηρά, που προσφέρουν η ατμοσφαιρική σάλα και η βεράντα.
Tip: «Η φάβα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο με διαφορετική συνταγή, στο φετινό μενού συναντά την 30ή έκδοσή της, ενώ οδοιπορικό στις γεύσεις του νησιού προσφέρει το κανταΐφι με χλωρό τυρί Σαντορίνης».
Σαντορίνη - Φηρά
Τηλ. 22860/23807
Site: http://www.koukoumavlos.com/
Facebook: https://www.facebook.com/koukoumavlos