Παρέμβαση στο γαστρονομικό σκηνικό της Μήλου κάνει από το 2012 το εστιατόριο «Barriello», ανεβάζοντας διαρκώς τον πήχη της γευστικής απόλαυσης και κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις από ταξιδιωτικούς τίτλους του εξωτερικού. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στο γευστικό αποτέλεσμα προσφέρει ασφαλώς η φάρμα του ιδιοκτήτη, που απλώνεται σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων κι εφοδιάζει την κουζίνα με ένα ευρύ φάσμα πρώτων υλών –από τα κηπευτικά και τα λαχανικά μέχρι τα φρέσκα αβγά και τα κρεατικά σε ποσοστό κοντά στο 80%–, υλοποιώντας έτσι τη farm-to-table φιλοσοφία του εστιατορίου. Με την παράδοση ως αφετηρία κι επιδεικνύοντας διάθεση για πειραματισμό, το μενού είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μοντέρνο γαλανόλευκο χρώμα, από τις οποίες αναφέρουμε ενδεικτικά το ψάρι φρικασέ με χόρτα εποχής, τα χοιρινά μάγουλα με πουρέ πατάτας γιαχνί, πολίτικη σαλάτα σε ρολό από ξινόμηλο και μαρμελάδα τσορίθο και το πολύ ξεχωριστό ριζότο με έμπνευση από τα κλασικά γεμιστά, που σε κάθε πιρουνιά του γεύεσαι όλα τα αρώματα του καλοκαιριού. Σημαντικό είναι επίσης πως όλα αυτά, μαζί και τα εξαιρετικά γλυκά, θα τα απολαύσετε στο απόλυτα θεατρικό σκηνικό της βεράντας του εστιατορίου, με το ηλιοβασίλεμα να σβήνει μέσα από το παλιό αρχοντικό προς την πανέμορφη θάλασσα της Τρυπητής.
Tip: «Θα σας πρότεινα να συνδυάσετε τις γεύσεις με κάποιο κρασί από την πλούσια wine list μας, με περισσότερες από εκατό ελληνικές ετικέτες που αναπαύονται στο υπόσκαφο κελάρι του εστιατορίου».
Μήλος - Τρυπητή
Τηλ. 6984218360
Site: https://www.barriello.com/
Facebook: https://www.facebook.com/barriello.restaurant/