©Patroklos_Skafidas
Οι θεατρικές εξορμήσεις στα κλειστά θέατρα της πόλης συνεχίζουν και μετά το Πάσχα. Ξεκινώντας από το Εθνικό Θέατρο, ο "Βυσσινόκηπος" σε μια σύγχρονη ανάγνωση του τσεχοφικού έργου από τον 'Έκτορα Λυγίζο επιστρέφει από 9 Μαΐου, με τον ίδιο επί σκηνής και τους Σοφία Κόκκαλη, Αμαλία Μουτούση, τις Υβόννη Μαλτέζου και Ράνια Οικονομίδου σε διπλή διανομή, Γιάννη Κλίνη, Κατερίνα Πατσιάνη, Μαρία Μοσχούρη, Φοίβο Συμεωνίδη κ.ά.


Περισσότεροι από δώδεκα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν το "Kontakthof" της θρυλικής χορογράφου Πίνα Μπάους με μια πολυμελή ομάδα Ελλήνων ερμηνευτών (Θανάσης Ακοκκαλίδης, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βίκυ Βολιώτη, Κατερίνα Γεβετζή, Μελίνα Κόντη κ.ά.). Η σημαντική σύμπραξη με το "Pina Bausch" Foundation αναβιώνει το διαχρονικό έργο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Ζοζεφίν Αν Έντικοτ και Δάφνι Κόκκινου, φέρνοντας την αυθεντική πνοή του Χοροθεάτρου Βούπερταλ στην Αθήνα (από 17/4). Παράλληλα, στην Πλαγία Σκηνή παίζεται για λίγο ακόμα το εφηβικό "'Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη-Φασόη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη (από 18/4).
Στο Δίπυλον συνεχίζεται η διαρκής ανοιχτή πρόβα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου "ΚΑΠΟΥΤ / Πόλεμος, ένα Vaudeville", την οποία μπορεί κάθε θεατής να παρακολουθήσει για όση ώρα επιθυμεί (από 15/4) καθώς και το έκτο κατά σειρά έργο που εστιάζει αυτή τη φορά στη γλώσσα της αμφισβήτησης με τίτλο "ΑΜΦΙ ('Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες)", σε σύλληψη του μουσικού Φώτη Σιώτα (από 17/4).


Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση παίζονται έως τις 26 Απριλίου η sold out παράσταση του διακεκριμένου Αργεντίνου σκηνοθέτη και συγγραφέα Μαριάνο Πενσότι "Μια αχόρταγη σκιά" με τους Γιάννη Νιάρρο και Κώστα Νικούλι καθώς και η ηλεκτρισμένη παράσταση του Γιάννη Αγγελάκα "Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα", βασισμένη στον "Μικρό πρίγκιπα" του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, που αποτίει φόρο τιμής στον Παύλο Σιδηρόπουλο. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Γούσης.
Ο Βασίλης Μπισμπίκης κρατά ανοιχτό τον Τεχνοχώρο Cartel, στο εργοστάσιο "Κλωσταί Πεταλούδα-Μουζάκης" στο Αιγάλεω, μέχρι τα τέλη Μαΐου με το απόλυτο sold out "'Άνθρωποι και ποντίκια", τη θεατρική εμπειρία που πριν μερικά χρόνια σάρωσε στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α", να ανοίγει νέες ημερομηνίες (από 19/4) και τον ολοκαίνουργιο "Σωσμένο", όπου σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί με τη Λένα Κιτσοπούλου στο ριζοσπαστικό έργο του 'Έντουαρντ Μποντ για τη βία, την υποκρισία και τις ταξικές διακρίσεις, σε μουσική Μπάμπη Παπαδόπουλου (από 16/4).


Συνεχίζουν επίσης μετά το Πάσχα δύο ακόμη παραστάσεις που πατάνε στην αιχμηρή γραφή της Κιτσοπούλου: το "Πάρανταϊζ - Η αίθουσα κλιματίζεται" στο θέατρο 104 από την ομάδα Seven Sisters, πέντε αυτοτελείς ιστορίες έρωτα και σεξουαλικότητας, σε σκηνοθεσία της Γιώτας Σερεμέτη (από 25/4). Παράλληλα, ο "Μουνής" στο Olvio μάς μεταφέρει σ’ ένα κομμωτήριο της ελληνικής επαρχίας όπου ανθίζουν τα κουτσομπολιά και οι διαχρονικές παθογένειες μιας κλειστής κοινωνίας. Παίζουν οι: Καλλιόπη Καραμάνη, Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Γιώργος Ντούσης, Γιάννης Οικονομίδης, Χαρά Τσιτομενέα, σε σκηνοθεσία Νατάσας Παπαμιχαήλ (18 & 25/4).

Μπορεί τα "Ανεξάρτητα κράτη" των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργου Παλούμπη στο θέατρο Χώρα να είναι δικαίως sold out για δεύτερη χρονιά, έχουν ανακοινωθεί ήδη όμως ημερομηνίες καλοκαιρινής περιοδείας τον Ιούλιο για το συγκλονιστικό δημοσιογραφικό δράμα με φόντο τα 70s με μια ιδανική πρωταγωνιστική ομάδα: Άλκηστις Ζιρώ, Μάκης Παπαδημητράτος, Στάθης Σταμουλακάτος, Βασιλική Διαλυνά, Θάνος Αλεξίου, Στέλιος Δημόπουλος κ.ά. Ακόμα μία παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου που συνεχίζεται είναι ο "Εχθρός του λαού" του Χένρικ Ίψεν. Την συμπαραγωγή με την περίφημη Σαουμπίνε - ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός της σεζόν 2025-26 - υπογράφει ο σημαντικός Γερμανός σκηνοθέτης Τόμας Οστερμάιερ, σε συνεργασία με ένα λαμπερό καστ Ελλήνων ηθοποιών: Κωνσταντίνος Μπιμπής, Μιχάλης Οικονόμου, Λένα Παπαληγούρα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Στέλιος Δημόπουλος, Άλκηστις Ζιρώ και Ιάσονας 'Άλυ (Κνωσός, από 17/4).


Στην έδρα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (στην Αντισθένους) μετακομίζει ο "Μαγεμένος βοσκός" με την υπογραφή των bijoux de kant. Το δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης (από 20/4). Στην Κεντρική Σκηνή θα δούμε επίσης τον συγκλονιστικό μονόλογο "Μπουμπουλίνας 18", βασισμένο στο έργο-μαρτυρία της Κίττυς Αρσένη. Μετά το Φεστιβάλ Αθηνών 2025 η παράσταση σε ερμηνεία Αμαλίας Αρσένη και σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη παρουσιάζεται ξανά (από 25/4). Στον Κάτω Χώρο, ο μονόλογος "Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες" σε κείμενο και ερμηνεία της Μαργαρίτας Παπαγιάννη, είναι αφιερωμένος στο ghosting, τις χαμένες ώρες και αγκαλιές, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη (από 20/4).


Από τις 2 Μαΐου επιστρέφει στο θέατρο Ιλίσια το "Τέλος του παιχνιδιού" με τον Μάκη Παπαδημητρίου να συναντά τον Γιώργο Χρυσοστόμου σ’ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ντουέτα του παγκοσμίου ρεπερτορίου που αναδεικνύει τη σκηνική χημεία τους. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει κάνει επίσης το "Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα" του Γκέοργκ Κάιζερ, καθρέφτης της προπολεμικής Ευρώπης. Η παράσταση της μαύρης κωμωδίας που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τους Ορφέα Αυγουστίδη και Ευγενία Σαμαρά, μας συνεπήρε με την κινηματογραφική αισθητική και τις ερμηνείες της (από 17/4). Με την ίδια σκηνοθετική υπογραφή παρατείνεται και ο "Κος Ζυλ", η μεταγραφή της "Δεσποινίδας Τζούλιας" του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ με τους Γιάννη Καράμπαμπα, Νίκο Κοσώνα, Θεόβη Στύλλου (θέατρο Πόρτα, από 17/4).


Αξιοσημείωτη είναι και η πορεία της "Δίκης" του Φραντς Κάφκα που ανέβασε φέτος ο 'Άρης Μπινιάρης μέσα από μια υπαρξιακή ανάγνωση υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (από 16/4). Στην εκρηκτική κωμωδία του Ντέιβιντ 'Άιρλαντ "#Cancel" που θα συνεχίσει επίσης μετά το Πάσχα, οι Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου και Θανάσης Κουρλαμπάς καταθέτουν πολύ δυνατές ερμηνείες "παίζοντας" με την πολιτική ορθότητα, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια (Αθηνών, από 15/4). Από 15 Απριλίου επιστρέφει και η "Συνάντηση" του Στίβεν Μπέλμπερ με την σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργου Κιμούλη. Ο ίδιος ερμηνεύει μαζί με τους Κατερίνα Θεοχάρη και Βασίλη Γιακουμάρο το σύγχρονο ψυχολογικό δράμα που μιλά για το τι καθορίζει την ταυτότητά μας, τα λάθη του παρελθόντος που μας στοιχειώνουν, την ομοφοβία και τα στάδια της ενηλικίωσης.


Η "Linda" της Πενέλοπε Σκίνερ που σκηνοθέτησε η Ελένη Σκότη με τη Μυρτώ Αλικάκη στον ομώνυμο ρόλο, ανακοίνωσε λίγες ακόμα παραστάσεις στο θέατρο Επί Κολωνώ, κλείνοντας τον κύκλο της μετά από δύο σεζόν (από 17/4).
Πέντε ακόμη ηθοποιοί αναμετρώνται με ρόλους-πρόκληση: η 'Έλενα Τοπαλίδου είναι η σύγχρονη "'Έντα" Γκάμπλερ των Τσιοτσιόπουλου-Παλούμπη, πλάι στους Στάθη Σταμουλακάτου, Ράνια Σχίζα, Θάνο Αλεξίου κ.ά. ("Τζένη Καρέζη", από 17/4). Η Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει το "Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" του 'Όσκαρ Ουάιλντ στην τεχνολογικά ρηξικέλευθη εκδοχή 26 ρόλων του Κιπ Γουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη - Μπογδάνου (Πορεία, από 23/4).


Η Κατερίνα Διδασκάλου συνεχίζει να γράφει ιστορία με την "Πόρνη από πάνω" του Αντώνη Τσιπιανίτη (Νέος Ακάδημος, από 20/4), ενώ πρωταγωνιστεί και στον "Γλάρο", μια τολμηρή ανάγνωση του τσεχοφικού έργου από τον Γιώργο Βάλαρη (ΦΙΑΤ, από 17/4). Η Αναστασία Παπαστάθη ανεβάζει τους ιψενικούς "Βρικόλακες" για λίγο ακόμα (Radar, από 17/4). Η Μπέττυ Αρβανίτη ερμηνεύει την "Ντάμα Πίκα" στη διάσημη νουβέλα του Πούσκιν που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, από 15/4).


Η καυστική "Κουζίνα", βασισμένη στο ομώνυμο έργο του 'Άρνολντ Γουέσκερ, αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της εργασιακής πραγματικότητας, μέσα από τη ματιά του Γιώργου Κουτλή και της γεμάτης ορμή παράστασης με έναν σαρωτικό Μιχάλη Σαράντη στο επίκεντρο (από 15/4). Την ίδια στιγμή ο Σαράντης συναντιέται και μ’ ένα ελληνικό έργο. Την αληθινή ιστορία γυναικοκτονίας "Ο φονιάς, έγκλημα και αθώωση" του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από 27/4).


Τέσσερα ακόμη ελληνικά έργα ξεχωρίζουν: οι "'Άγριοι" του Γιώργου Παλούμπη από την προηγούμενη σεζόν, μια σκληρή αθηναϊκή ιστορία με τους Μανώλη Μαυροματάκη, Μιχαήλ Ταμπακάκη, 'Έκτορα Λιάτσο κ.ά. ("Τζένη Καρέζη", από 20/4)· η "εκδίκηση σε οικογενειακή συσκευασία" του Γιωργή Τσουρή "Τζόνι μπλε" που θα συνεχιστεί και του χρόνου με τον ίδιο και τους Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Μάνο Καζαμία, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Στρατή Χατζησταματίου (Άνεσις, από 15/4)· το "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει" των Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου-Βίβιαν Στεργίου στο θέατρο "Μπέλλος" με την υπογραφή της Αικατερίνης Παπαγεωργίου και τους Αλέξανδρο Βάρθη, Τάσο Λέκκα, Ελίζα Σκολίδη κ.ά. (από 17/4)· τα σαρωτικά "170 τετραγωνικά" του Γιωργή Τσουρή (που παίζει μαζί με τους Ήβη Νικολαΐδου, Φ. Λαζάρου, Λ. Γιαννουσάκη, Αγγ. Γρηγοροπούλου) επιστρέφουν για έβδομη χρονιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη (Νέος Ακάδημος, από 17/4).
Τη δική του σόλο σκηνική εκδοχή πάνω στους "Πέρσες" του Αισχύλου παρουσιάζει για δύο ακόμη παραστάσεις ο Φαίδων Καστρής στο θέατρο Φούρνος. Μια παράσταση - ιεροτελεστία με έντονα εικαστικά στοιχεία όπου ο ηθοποιός ενσαρκώνει όλα τα πρόσωπα του αισχύλειου δράματος (15 & 22/4).


Στη "Βουργουνδία" μάς ταξιδεύει η ομάδα Αθώο Σώμα μέσα από μια παράσταση εμπνευσμένη από το εμβληματικό έργο "Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς. Ο Βαγγέλης Κυριακού υπογράφει το κείμενο και η Κατερίνα Σκουρλή τη σκηνοθεσία του έργου που προσεγγίζει τον γκροτέσκο και παράδοξο κόσμο του Γκομπρόβιτς και της ριζοσπαστικής ηρωίδας του (Σφενδόνη, από 18/4).

'Έντεκα χρόνια μετρούν οι "12 Ένορκοι", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με τους Τάσο Γιαννόπουλο, Μάνο Ζαχαράκο, Πήτερ Ραντλ, Ορέστη Τρίκα, Αλέξανδρο Καλπακίδη κ.ά. (Αλκμήνη, από 16/4). Ακόμη ένα δικαστικό δράμα που συνεχίζεται για τρίτη σεζόν είναι ο "Μάρτυρας κατηγορίας" σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με έναν εξίσου δυνατό θίασο: Γιάννης Βούρος, Κώστας Κόκλας, Ευγενία Δημητροπούλου, Όμηρος Πουλάκης, Γιάννης Δρακόπουλος και Νίκη Παλληκαράκη κ.ά. ("Δημήτρης Χορν", από 15/4).
Δύο έργα του Στίβεν Κινγκ που αγαπήσαμε από τον κινηματογράφο παίζονται στο Άνεσις: η "Τελευταία έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ" σε σκηνοθεσία των Δημήτρη και Ορέστη Σταυρόπουλου με τους Νίκο Ψαρρά, Δημήτρη Παπανικολάου, Μάνο Βακούση, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Κρις Ραντάνοφ (από 15/4) και το "Misery" από την Έλενα Καρακούλη με το ντουέτο των Φιλαρέτης Κομνηνού και Αναστάση Ροϊλού (από 19/4).


Το "Festen", η θεατρική μεταφορά της σινεφίλ ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ), με την υπογραφή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, συνεχίζεται στο Άλμα με τους Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Γιώτα Φέστα, Ιωάννα Κολλιοπούλου κ.ά. (από 17/4). Κινηματογραφικά γνωρίσαμε και τα "Παιδιά ενός κατώτερου θεού" του Μαρκ Μέντοφ, που επιστρέφουν με τους Ευσταθία Τσαπαρέλη, Πάρη Θωμόπουλο, Άντρια Ράπτη, Μιχάλη Γεωργακόπουλο, Δημήτρη Δεληγιάννη, Σοφία Σίμου, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου (Άλφα, από 18/4).


Από πέρυσι επιστρέφουν το "Girls & boys" του Ντένις Κέλι με την αφοπλιστική ερμηνεία της Νατάσας Εξηνταβελώνη, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου (από 17/4, Αλάμπρα) καθώς και η "Γραμμή σκιάς" του Τζόζεφ Κόνραντ από τον Γιώργο Σίμωνα με τους Γιάννη Λεάκο, Δημήτρη Ντάσκα, Γιώργο Τζαβάρα, Μιχάλη Ζαχαρία, Γεωργία Σωτηριανάκου, Ιωάννα Σίσκου (από 19/4, Rabbithole).

Στο θέατρο Σταθμός, ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί το εμβληματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Το έργο που είναι αφιερωμένο στον Άνθρωπο ερμηνεύουν οι: Ηλέκτρα Γεννατά, Μάνος Καρατζογιάννης, Έλενα Μαυρίδου, Κώστας Φαλελάκης κ.ά. (από 17/4). Ασταμάτητες είναι και οι "Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" του Κωνσταντίνου Ντέλλα, που ξεκίνησαν από την Πειραματική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουν τα sold out τους στο θέατρο Σταθμός με τους Μανούσο Γεωργόπουλο, Πλάτωνα-Γιώργο Περλέρο, Μιχάλη Αναγνώστου (από 20/4).
Από μουσικοθεατρικές παραστάσεις, παίζουν και μετά το Πάσχα η "Astoria" του Κωνσταντίνου Σαμαρά που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου με πολυμελή θίασο: 'Έβελυν Ασουάντ & Θεοδoσία Σαββάκη (σε διπλή διανομή), Χρήστος Στέργιογλου, Μπέσσυ Μάλφα, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μιχάλης Αλικάκος, Γιάννης Τσουμαράκης, Φωτεινή Παπαθεοδώρου (από 17/4) και η "Αλεξάνδρεια" σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού με τις 'Άννα Μάσχα και Εριέττα Μανούρη να μοιράζονται τον κεντρικό ρόλο στο πλευρό των Ιωάννη Παπαζήση, Χριστίνας Αλεξανιάν, Ελένης Καρακάση, Αλίνας Κοτσοβούλου, Δημήτρη Δεγαΐτη, Λήδα Ματσάγγου, Γιώργο Ψυχογυιό κ.ά. (από 18/4) - και οι δύο στο θέατρο Παλλάς. Στο θέατρο Βέμπο μπαίνουμε στον κόσμο της "Οικογένειας 'Άνταμς" με το ομώνυμο μιούζικαλ που διασκευάζει και σκηνοθετεί η Θέμιδα Μαρσέλλου και πρωταγωνιστές τους Νίκο Μουτσινά, Μαρία Σολωμού, Marseaux, Παρθένα Χοροζίδου, Πάνο Σταθάκοπουλο και Βαγγέλη Κακουριώτη (από 17/4).


Από κωμωδίες αξίζει να βάλουμε στη λίστα μας έντεκα παραστάσεις που συνεχίζουν δυναμικά. Είναι η 17η χρονιά που το "Σεσουάρ για δολοφόνους" των Μπρους Τζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς παρουσιάζεται στην ελληνική σκηνή. Το κοινό καλείται να βρει τον δολοφόνο στην παράσταση που έχει κάθε φορά διαφορετικό φινάλε, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Νικορέστη Χανιωτάκη και του Δημήτρη Μακαλιά. Πλάι στον Μακαλιά ανεβαίνουν επί σκηνής οι Νίκη Λάμη, Στράτος Λύκος, Ζήσης Ρούμπος, Χάρης Χιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη και σε διπλή διανομή οι Γιάννης Λατουσάκης, Αθηνά Μουστάκα (Γκλόρια, από 17/4). Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών βρίσκεται στο κέντρο μιας καλοκουρδισμένης καταστροφής στο "'Όλα… λάθος!" των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σέιερ και Χένρι Σιλντς, σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, μ’ ένα δυνατό καστ: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρία Ανδρούτσου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Γιώργος Χατζής, Βαγγέλης Πιτσιλός, Ελευθερία Κοντογιώργη και Γεράσιμος Παπικινός ("Αλέκος Αλεξανδράκης" - Ριάλτο, από 17/4).


Στο θέατρο Αθηνά, επιστρέφει το "'Όνομα", η πολυβραβευμένη κωμωδία των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ρένια Λουιζίδου, Κρατερός Κατσούλης, Ντόρα Μακρυγιάννη, Λευτέρης Ζαμπετάκης πρωταγωνιστούν στη διασκευή του διάσημου γαλλικού έργου "Le Prénom" από την Ελεονώρα Μελέτη (από 17/4).
Στο Coronet, ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Αλκαίος έγραψε την πρώτη του κωμωδία "Ο ημιυπαίθριος" μαζί με τον Στράτο Αγιοστρατίτη και μάς την παρουσιάζει σε μια θεότρελη θεατρική παράσταση με απίστευτες καταστάσεις και σουρεαλιστικό χιούμορ, σε δική του σκηνοθεσία. Παίζουν οι ηθοποιοί Στράτος Αγιοστρατίτης, Άγγελος Δεληκάρης, Θωμάς Κοτζαμάνης, Γιώργος Κρητικός, Παναγιώτης Κρυεμάδι, Μαιρινίκη Λύκου, Βίρνα Τατάνη, Βασίλης Τριχάς, Γιάννης Τσουρουνάκης, Εμμανουέλα Τσώρου και Μιράντα Φασόλη (από 20/4). Στο ίδιο θέατρο παίζεται και η νέα κωμωδία παρεξηγήσεων του Χάρη Ρώμα "Η Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα", που μέσα από το χιούμορ φωτίζει την αγάπη, τα ψέματα και την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να νιώσει σημαντικός. Παίζει ο ίδιος με τους Άβα Γαλανοπούλου, Σοφία Παυλίδου, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Γιώργο Αμούτζα, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αλέξανδρο Θεοδωρόπουλο (από 17/4).


Τη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ ερμηνέυει σε νέα θεατρική στέγη ο "Caveman" Σωτήρης Καλυβάτσης. Τον μονόλογο του Ρομπ Μπέκερ με πρωταγωνιστή τον σύγχρονο άνθρωπο των σπηλαίων και βασικό θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου (Αργώ, από 24/4). Mια αγαπημένη κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου, από την άλλη, θα δούμε ξανά από 17 Απριλίου στο Από Μηχανής Θέατρο. Ο λόγος για τον "Φιάκα" του Δημοσθένη Κ. Μισιτζή, σε σκηνοθεσία Πάνου Σκουρολιάκου, με τον Οδυσσέα Σταμούλη στον ομώνυμο ρόλο και τιους Δημήτρη Μυλωνά, Μαρία Μαυροματάκη, Νάγια Μητσάκου, Πάνο Βανιώτη, Φώτη Τσορανίδη και τον καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλο.


Η "Ληστεία της συμφοράς" ξεκινά και πάλι μετά το Πάσχα στο θέατρο Λαμπέτη. Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Χένρι Λιούις, Τζόναθαν Σέιερ και Χένρι Σιλντς, σε διασκευή, σκηνοθεσία και στίχους του Νικορέστη Χανιωτάκη, μάς μεταφέρει στην Αθήνα του 1958, σε μια θεότρελη ιστορία μιας απόδρασης και μιας ληστείας ενός τεράστιου διαμαντιού. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Απέργης, Κατερίνα Γερονικολού, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Θάνος Μπίρκος, Αρετή Πασχάλη, Θάνος Σκόπας, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης (από 17/4). Το εμβληματικό έργο του νεοελληνικού θεάτρου "Με δύναμη από την Κηφισιά" των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου, με τις Τάνια Τρύπη, Μαρίνα Καλογήρου, Μαρία Κωνσταντάκη και Τζένη Καζάκου, δεμένες με βαθιά φιλία, να ονειρεύονται την ελευθερία και την επανεκκίνηση (Βρετάνια, από 15/4).


Στο θέατρο Βεάκη συνεχίζει η μαύρη κωμωδία της Ντέμπι Άιζιτ "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με την 'Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Λαέρτη Μαλκότση και την 'Έλενα Χαραλαμπούδη. Ένα δείπνο που καταλήγει σε ναρκοπέδιο, ένα ερωτικό τρίγωνο και μια καλομαγειρεμένη εκδίκηση συνθέτουν μια ξεχωριστή ιστορία για τις σχέσεις και τον έρωτα, με φόντο τα 70s (από 17/4).

Στον Πολυχώρο Αυλαία μετακομίζει για λίγο η κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλομοιράκη, με τους Εύη Κολιούλη, Μάριον Τσιτσέκα, Λάμπρο Καλογιάννη, Θωμά Πανδή, Αλκμήνη Πασταλατζή κ.ά. (από 25/4).









