Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Παραστάσεις

Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας

του Γρηγορίου Ξενόπουλου
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '
  • Σκηνοθ.: Π. Ζούλιας

Το αριστούργημα της νεοελληνικής δραματουργίας πραγματεύεται τον οικονομικό ξεπεσμό της οικογένειας των Βαλέρηδων και την πάλη της γριάς Βαλέραινας ανάμεσα στο ηθικό χρέος και το χρήμα. Το έργο διαδραματίζεται στη Ζάκυνθο και αποτελεί τη θεατρική διασκευή ενός μικρού θεατρικού διηγήματος, με τον ομώνυμο τίτλο. Στην άλλοτε αρχοντική οικογένεια των Βαλέρηδων, μόνο η γριά Βαλέραινα γνωρίζει τη συνταγή που γιατρεύει μια αρρώστια των ματιών. Έχει ορκιστεί, ότι θα την κρατήσει μυστική και θα παρέχει το φάρμακο αφιλοκερδώς, σε όποιον το έχει ανάγκη. Μόνο από Βαλέραινα σε Βαλέραινα μπορεί να κληρονομηθεί το γιατρικό, η παράδοση του οποίου κρατάει πάνω από διακόσια πενήντα χρόνια και για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να δοθεί πριν πεθάνει η Βαλέραινα. Η φτώχεια όμως έρχεται να κλονίσει την οικογένεια και να δοκιμάσει τη στάση των ηρώων απέναντι στο χρήμα και τις ηθικές αξίες.

Παραστάσεις: Πέμ. 7.30 μ.μ., Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ., Τετ. 7.30 μ.μ. Τιμές: € 50-12. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva

Οι Άθλιοι

του Βίκτωρος Ουγκό
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Σκηνοθ.: Κ. Νικολαΐδη

Το κλασικό μυθιστόρημα για τις κοινωνικές ανισότητες στη Γαλλία του 19ου αιώνα γίνεται θεατρικό έργο. Μέσα από τις δαιδαλώδεις ιστορίες του, στις οποίες παρακολουθούμε την ταραχώδη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη αλλά και των άλλων ηρώων (όπως του δαιμόνιου επιθεωρητή Ιαβέρη και του επισκόπου Μυριήλ), μας αποκαλύπτεται με μοναδικό αλλά και σκληρό τρόπο η αγωνιώδης πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι προς το φως. Το κλασικό και διαχρονικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου, πηγή έμπνευσης πολλών κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών, ανεβαίνει ξανά στην ελληνική θεατρική σκηνή, παραμένοντας ακόμη ένας «φάρος» διαχρονικών μηνυμάτων για τις ανθρώπινες αξίες και τις κοινωνικές αδικίες.

Παραστάσεις: Σάβ. 2.30 μ.μ., Κυρ. 11.30 π.μ. Τιμές: € 16-10,5. Ισχύουν ειδικές τιμές.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)

Το καρναβάλι των ζώων

του Γιώργου Γαλίτη
  • Μουσικό Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Χ. Τριπόδης

Η παράσταση, που αποτελεί μια θεατρική εκδοχή της ομώνυμης χιουμοριστικής σουίτας του Καμίγ Σεν-Σανς, ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σε έναν φανταστικό ζωολογικό κήπο, συνδυάζοντας μουσική, τραγούδι, χορό, θέατρο σκιών και διαδραστικό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα μουσικά παραμύθια που έχουν γραφτεί για παιδιά. Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου. Ο συνθέτης απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεσή του κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του ως σοβαρού συνθέτη. Η σουίτα εκδόθηκε το 1922 μετά τον θάνατό του και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Αποσπάσματά του έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσική επένδυση σε πολύ γνωστές ταινίες.

Παραστάσεις: Κυρ. 11.30 π.μ./ 4.30 μ.μ. Τιμές: € 12, 8.

  • Εως: 28/04
Αναλυτικό πρόγραμμα (25/04 - 02/05)