Άλφα - «Ληναίος-Φωτίου»

Διεύθυνση:

Tηλ:

Παραστάσεις

Διάφανος ύπνος

των Αλέξη Αλάτση, Νατάσας Κοσμίδου, Έρσης Νιαώτη, Σταύρου Στάγκου
 • Δράμα
 • Διάρκεια: 100 '
 • Σκηνοθ.: Στ. Στάγκος

Βασισμένο στο βιβλίο «Τα όνειρα στο Τρίτο Ράιχ» της Σαρλόττε Μπέραντ, το έργο ακολουθεί πέντε ήρωες διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικής θέσης και απόψεων που την περίοδο 1933-1939 συναντώνται κάθε χρόνο στην ετήσια χοροεσπερίδα της πόλης τους στη Βόρεια Γερμανία για να αναβιώσουν μια παλιά μεσαιωνική παράδοση σύμφωνα με την οποία μοιράζονται κάποιο όνειρο τους από την χρονιά που πέρασε, χορεύοντας σουίνγκ και τσάρλεστον. Σταδιακά ο τρόμος και η απόγνωση εισβάλλουν στον ύπνο των ανθρώπων και τους καθιστούν ευάλωτους στον έλεγχο και την τιμωρία από την ναζιστική εξουσία που παραμονεύει. Η μοναδική επιλογή που έχουν για να επιβιώσουν είναι να ευθυγραμμιστούν με το καθεστώς, ακόμα και όταν ονειρεύονται. Παράλληλα με την εξέλιξη της υπόθεσης ένας αφηγητής μας εισάγει στις αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή τους, μεταφέροντας μας πραγματικά γεγονότα της εποχής και αλήθειες για τους ήρωες που δεν τους επιτρέπεται να μοιραστούν μεταξύ τους.

Παραστάσεις: Πέμ. 23/5, 30/5, 9 μ.μ., Τετ. 29/5, 12/6, 19/6, 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Τρ. 11/6, 6 μ.μ./ 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 10.

 • Εως: 19/06
Buy ticket from viva

Τζούλια

3
του Τάσου Ιορδανίδη
 • Δράμα
 • Διάρκεια: 100 '
 • Σκηνοθ.-σκην.-φωτ.: Τ. Ιορδανίδης

Σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Πατησίων, Μάρτιος 2024. Σε λίγες μέρες έχει πρεμιέρα ο «Άμλετ». Το θέατρο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Γίνονται ηλεκτρολογικές και κατασκευαστικές σκηνογραφικές εργασίες. Σκόνη και μπερδεμένα καλώδια παντού. Η σκηνογράφος,ο ηλεκτρολόγος και η υπεύθυνη του θεάτρου, ανάμεσά τους. Μετά από λίγο καταφθάνει η θιασάρχις, σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια (στο ρόλο του Άμλετ) της παράστασης. Απόψε θα έπρεπε να βρίσκεται στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα της. Κι όμως, θα είναι στο θέατρο. Στο θέατρο που της ανήκει. Που ανήκει, τέλος πάντων, εδώ και χρόνια στην οικογένεια της. Η πάλη των κοινωνικών τάξεων - οι ομοιότητες και οι διαφορές τους-, το αδηφάγο πρόσωπο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η έννοια της φιλίας, η τοξικότητα των ανθρώπινων εξαρτητικών σχέσεων, ο κοινωνικός ρατσισμός, η χρήση ουσιών, η προδοσία, ο έρωτας στη διάσταση του πόθου, η δυσκολία του ανθρώπου να αγαπήσει, η βαθιά του ανάγκη να αγαπηθεί, το ανικανοποίητο του είδους μας, όλα τα θέματα περιπλέκονται σε αυτό το έργο που βασίζεται στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 10, 8.

 • Εως: 28/05
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)

Φακντ-απ

3,5
του Τάσου Ιορδανίδη
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Θ. Ματίκα

Σκηνικός χώρος: μια κλινική αντιμετώπισης ψυχικών νοσημάτων κάπου στο δυτικό κόσμο. Ρόλοι: δύο εκπρόσωποι της γενιάς Ζ, ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Εκείνος είχε όνειρο να γίνει σκηνοθέτης. Εκείνη τραγουδίστρια. Τελικά, η ζωή τα έφερε έτσι και είναι «φακντ απ». Από την άλλη «η ζωή είναι ωραία», όπως έχει πει κι ο Ρομπέρτο Μπενίνι. Δύο νέοι που προσπαθούν να ακουστούν σε έναν κόσμο που δεν τους ακούει. Στην προσπάθεια τους θα φτιάξουν μία δική τους πραγματικότητα. Για το τώρα και για το μετά. Για να γιατρέψουν αυτά που τους πονάνε. Ψάχνουν έναν κοινό κώδικα. Εκείνος πιο αποφασισμένος. Εκείνη, επιφυλακτική. Ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο; Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και οι κραυγές τους παλεύουν να δημιουργήσουν το νόημα της νέας ζωής που προσπαθούν να φτιάξουν.

Παραστάσεις: Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6.30 μ.μ. Τιμές: € 15, 10.

 • Εως: 25/05
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)