ΠΛΥΦΑ

Παραστάσεις

Αγορομάνα

της Αφροδίτης Μητσοπούλου
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 80 '
 • Σκηνοθ.: Ι. Μολυμπάκης, Αφρ. Μητσοπούλου

Μεταξύ stand-up comedy, ντοκιμαντέρ και μουσικής παράστασης, το έργο αυτό είναι ένα ειλικρινές άνοιγμα στον κόσμο της μητρότητας και της γονεϊκότητας εν γένει. Οι ηθοποιοί καταφέρνουν να απενοχοποίησουν τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να βασανίζουν έναν νέο γονιό και να αγκαλιάσουν την αμηχανία και την ανασφάλεια που βιώνει. Σε έναν κόσμο επιφανειακής τελειότητας, τα λάθη και η σύγχυση λειτουργούν ως μια υπενθύμιση του ότι είμαστε άνθρωποι. Σε κάθε παράσταση φιλοξενούνται επί σκηνής διαφορετικοί καλεσμένοι, οι οποίοι μοιράζονται τη δική τους ιστορία γονεϊκότητας.

Παραστάσεις: Τετ. 9.30 μ.μ. Τιμές: € 14, 10.

 • Εως: 24/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (29/02 - 07/03)

Η ερωτική ζωή των ζώων

της Λουκίας Ανάγνου
 • Κοινωνικό
 • Σκηνοθ.: Τζ. Κουρτέση, Λ. Ανάγνου

Σε ένα κήπο με μαρούλια, στην κορυφή ενός δέντρου, στο πιο ψηλότερο βουνό, κάτω από ένα νούφαρο και δίπλα σε μια πέτρα λαμβάνουν χώρα πέντε ξεκαρδιστικές (ή και όχι) ιστορίες συμπερίληψης με πρωταγωνιστές από όλο το ζωικό βασίλειο και εμπνευσμένες από το βιβλίο του Αλεσάντρο Μπόφα «Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς». Ένα διεμφυλικό σαλιγκάρι, ένα μικρόβιο με σύμπλεγμα κατωτερότητας, ένας χαμαιλέοντας σε αναζήτηση ταυτότητας, μία άλκη κυρίαρχο αρσενικό και ένας σπίνος με καχυποψίες, μας εισάγουν στον θαυμαστό κόσμο των ζώων, διδάσκοντας μας το πόσο σημαντικό είναι να είναι κανείς ο εαυτός του. Ή και όχι. Οι νότες της μουσικής συνταξιδεύουν με την πλοκή και οι εικόνες φτιάχνουν έναν κόσμο ισορροπημένο ανάμεσα στο ανθρώπινο και το ζωώδες.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12, 10.

Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Μπλε

της Άννας Λεμονάκη
 • Performance
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.-σκην.: Άν. Λεμονάκη

Η καλλιτέχνις ερμηνεύει σε μια παράσταση που πραγματεύεται το ενδογενές και εξωγενές άγχος, τα ψυχοσωματικά συμπτώματά του και την ευαλωτότητα του ατόμου. Με ένα κείμενο τόσο ωμό όσο και ποιητικό αλλά και μέσα από την ενέργεια του ροκ εν ρολ, η συγγραφέας του έργου και ηθοποιός επί σκηνής, Άννα Λεμονάκη, εκθέτει εαυτόν με αφοπλιστική ειλικρίνεια, διεκδικώντας να μοιραστεί ερωτήματα πανανθρώπινα αλλά συχνά ανομολόγητα. Κυρίαρχο στοιχείο της παράστασης είναι το νερό που θρέφει τα πάντα και για πάντα. Πηγή ζωής και αναζωογόνησης για τη φύση και τον άνθρωπο, σύμβολο εξαγνισμού και κάθαρσης, το νερό σε συνεχή ροή συντηρεί και καθαρίζει το περιβάλλον μέσα και γύρω μας, κινητοποιεί το σώμα και ωφελεί ποικιλοτρόπως την ψυχή. To "Μπλε" είναι το πρώτο μέρος μίας θεατρικής χρωματικής πενταλογίας που δημιουργήθηκε από την ομάδα θεάτρου "Bleu en Haut Bleu en Bas" (Μπλε Πάνω Μπλε Κάτω) με έδρα την Ελβετία.

Παραστάσεις: Δευτ. 11/3, Τρ. 12, 19, 26/3, 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 10.

 • Εως: 26/03

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 105 '
 • Σκηνοθ.: Αλ. Δωρής

Η ομάδα, μετά από τη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο στο House οf Smiths, επεκτείνει την έρευνα της πάνω στα κλασικά έργα ασχολούμενη με Σαίξπηρ. Σε αυτό το έργο του, ο πραγματικός κόσμος της Αθήνας συμπλέει με τον ονειρικό κόσμο του δάσους και ο ορατός κόσμος των νέων ανθρώπων -που ο έρωτας γεμίζει όλη την ύπαρξη τους- με τον αόρατο κόσμο των πνευμάτων και των ξωτικών. Γραμμένο μεταξύ 1595 και 1596, πρόκειται ίσως για την πιο σπουδαία κωμωδία του σύγχρονου θεάτρου, ενώ παράλληλα είναι το έργο του Σαίξπηρ που έχει παιχτεί τις περισσότερες φορές. Το μεγαλειώδες και ευφρόσυνο ονειρόδραμα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ φέρνει αντιμέτωπο τον θεατή με το ζήτημα της πίστης στο αδύνατο, τα μουσικά ηχοτοπία της φύσης, τον ονειρικό κόσμο της καθημερινής ζωής και την ποίηση που γεμίζει έρωτα τη ζωή ανθρώπων.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. Τιμές: € 12, 10.

 • Πρεμιέρα: 08/03
Buy ticket from viva

Roba

 • Performance
 • Σκηνοθ.: Κ. Κόκκαλη, Σ. Γκλιβ.

Η παράσταση αφορά δύο ανθρώπινες φιγούρες που ταξιδεύουν σ’ ένα πέρασμα του χρόνου. Ένα παράξενο παιχνίδι κρυφτού, μέσα από την πολλαπλότητα διαφορετικών προσώπων και μορφών, κινούνται μπρος και πίσω στον χρόνο, on και off, σ’ έναν χώρο που συντίθεται και αποσυντίθεται με τη βοήθεια ενός τρίτου μυστηριώδους δημιουργού. Μια διαρροή. Ένα τραγούδι. Μια αρρώστια. Πρόκειται για μια παράσταση σωματικού θεάτρου που παίζει με την εικόνα, τον ήχο, το φως και το σκοτάδι, εξερευνώντας τον κόσμο της “φροντίδας” και της πιθανότητας του να βρούμε λύτρωση μέσα από την αρρώστια. Αν χάνουμε τα πάντα όταν ασθενούμε, τότε μπορεί η ίδια η αρρώστια να γίνει παράδειγμα προς την ελευθερία; Η παράσταση βασίζεται σ’ ένα αρχείο χειρονομιών, ήχων, εικόνων και προσωπικών εμπειριών της ομάδας σε σχέση με τη φροντίδα.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 16, 12

 • Πρεμιέρα: 11/03
 • Εως: 02/04
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα