Αλκμήνη

Παραστάσεις

Απολυμένη

του Αντώνη Τσιπιανίτη-Αθερινού
 • Μονόλογος
 • Σκηνοθ.: Αλ. Λιακόπουλος, Γ. Κοντοπόδης

Η Μαριέτα εργάζεται ως κοσμικογράφος σε μεγάλο περιοδικό. Η στήλη της θεωρείται κορυφαία στο είδος της. Πλούσιοι και διάσημοι κάνουν το παν για να δημοσιεύσει φωτογραφία τους. Η ζωή της είναι γεμάτη λάμψη, πάρτι και ταξίδια. Μια μέρα απολύεται. Όλες οι “πόρτες” κλείνουν, το τηλέφωνο σιωπά, οι επώνυμες φίλες “εξαφανίζονται”. Καθώς η μοναξιά και η πείνα την κυκλώνουν, συνειδητοποιεί πως, πριν απολυθεί από τη δουλειά της, ήταν “απολυμένη” από τον ίδιο της τον εαυτό, από την ίδια της τη ζωή που τη διέσχισε σαν υπνοβάτρια χωρίς να γνωρίζει ποια είναι, τι θέλει, τι πραγματικά έχει ανάγκη. Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, παρακολουθώντας την εσωτερική διαδρομή του ανθρώπου που, μέσα από μια μεγάλη δοκιμασία, ανακαλύπτει τις πιο βαθιές του αλήθειες.

Παραστάσεις: Σάβ., Κυρ. 9.15 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

 • Εως: 26/05
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)

The big game

της Λείας Βιτάλη
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.-φωτ.: Θ. Βουρνάς

Τέσσερα άτομα συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό τηλεπαιχνίδι που διοργανώνει η διεθνής Royal Bank, διεκδικώντας λυσσαλέα το δελεαστικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μιχάλης, η Ρένα, η Λιάνα και ο Μπίλυ, τέσσερα άτομα με διαφορετικές φιλοδοξίες και κίνητρα, θα πρέπει να απαντήσουν σε μερικές ιδιαίτερες ερωτήσεις. Μια ερώτηση σχετικά με την πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ένα από τα πράγματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι παίκτες, οι οποίοι θα ξεπουλήσουν τη συνείδησή τους προκειμένου να γίνουν αρεστοί και εν τέλει νικητές. Θα ξεπεράσουν τα όρια της ηθικής φτάνοντας στα άκρα με σκοπό την νίκη; Τι είναι πιο απρόβλεπτο σε αυτό το Big Game, το παιχνίδι ή οι συμμετέχοντες, οι θύτες ή τα θύματα;

Παραστάσεις: Τρ. 9.15 μ.μ. Τιμές: € 14, 12.

 • Εως: 04/06
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)

Οι 12 ένορκοι

του Ρέτζιναλντ Ρόουζ
 • Δράμα
 • Διάρκεια: 105 '
 • Σκηνοθ.: Κ. Νικολαΐδη

Για 9η χρονιά και με ανανεωμένο καστ δώδεκα ένορκοι πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας ο καθένας τη συνείδησή του και ταυτόχρονα τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Στη Νέα Υόρκη του 1957 ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για πατροκτονία. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια δώδεκα ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι τελικά ένοχο και η απόφασή τους θα πρέπει να είναι ομόφωνη. Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος βρεθεί ένοχος, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι δώδεκα άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα μικρό δωμάτιο, άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε ταυτίζονται αντικατοπτρίζοντας τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από δώδεκα πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

Παραστάσεις: Πέμ.-Σάβ. 9.30 μ.μ., Κυρ. 7.30 μ.μ. Τιμές: € 22-12. Πληροφορίες για κωφούς και βαρήκοους θεατές: 6930590839. Κάθε Πέμ. με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους (μετά από συνεννόηση με το ταμείο). Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

 • Εως: 02/06
Buy ticket from viva

Essence

των Σοφίας Γιαννούλη, Έλενας Τσιώλη
 • Κοινωνικό
 • Σκηνοθ.: Σ. Γιαννούλη

Η Σίβυλλα, κόρη της Εμμένειας και του Υπερβατικού Θεού, γεννήθηκε στη γη μα δεν μπορεί να πεθάνει. Δεν τη λες όμως και αθάνατη, γιατί αποποιήθηκε την εξουσία της Υπέρβασης. Ο πατέρας της την εξόρισε στο μεταίχμιο των δύο κόσμων, φυλακισμένη να κρύβεται από θεούς και θνητούς, καθώς αυτή αρνήθηκε να γίνει στη γη η απεσταλμένη του. Μόνη σωτηρία της η «Μεθέλια», το δέντρο με το μυστικό πέρασμα στα άβατα των ενστίκτων και της πρώτης ύλης, και το άνθος της, το αδράχτι που θα παγιδεύσει τους πρώτους διαβάτες. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τη Θνητή και τον Έρωτα. Έξι εκκλήσεις αποζητούν λύτρωση. Ανάμεσά τους το Χάος που επιθυμεί να κατοικήσει στον κόσμο ως αναπόσπαστο κομμάτι του και οι Απουσίες -Χορός- να γίνουν οι πιθανότητες που πραγματώθηκαν, οι Παρουσίες. Το έργο -εμπνευσμένο από το ομότιτλο άλμπουμ του Βασίλη Κωνσταντινάκου- πραγματεύεται τον έρωτα μέσα από μια διαλεκτική οντοτήτων και υποστάσεων, θέτοντας, παράλληλα, υπαρξιακούς προβληματισμούς σχετικά με τη ζωή, τον θάνατο, την αλήθεια, την ελευθερία.

Παραστάσεις: Τετ. 8, 15, 22, 29/5, 8 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

 • Εως: 29/05
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)

Ή με μένα ή με καμία

του Ιάκωβου Μυλωνά
 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 75 '
 • Σκηνοθ.: Ιάκ. Μυλωνάς

Όταν βλέπεις τον άλλο σαν ιδιοκτησία τότε προτιμάς να τον σκοτώσεις παρά να τον αφήσεις να φύγει. Οι άντρες στη ζωή της Εύας βιώνουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο, την ασφυκτική αγάπη και την αποκοπή τους απ’ τον υπόλοιπο κόσμο. Η Εύα προτιμάει να σε βγάλει απ’ τη μέση παρά να σε δει ευτυχισμένο χωρίς αυτή. Και, ξαφνικά, ένας φόνος, τρεις ύποπτοι και, ανάμεσα στους υπόπτους, το θύμα… Ένα έργο για την εμμονική αγάπη και τη χειραγώγηση μέσα από αυτή. Μια παράσταση με κυρίαρχο ένα ερωτικό τρίγωνο όπου τα κωμικά περιστατικά είναι συνεχόμενα και ποτέ δε γίνεται αυτό που περιμένεις. Μια κωμωδία με ανατρεπτικό τέλος.

Παραστάσεις: Παρ. 10, 17, 24/5, 9 μ.μ., Σάβ. 11, 18, 25/5, 7 μ.μ. Τιμές: € 15, 12. Το θέατρο είναι προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

 • Εως: 25/05
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)

Κύκνειο άσμα

 • Δράμα
 • Διάρκεια: 70 '
 • Σκηνοθ.: Μ. Βαζαίος, Μ. Καβίδας

Στο έργο-σπουδή για το ίδιο το θέατρο αλλά και για το τι κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους, ένας βετεράνος ηθοποιός, που θυσίασε την προσωπική του ζωή για την τέχνη του, κάνει μια αποτίμηση της πορείας του, σε μια διασκευή του τσεχοφικού έργου, εμπλουτισμένη με αποσπασματικές σκηνές της σύγχρονης κλασικής δραματουργίας. Στην παράσταση ο εσωτερικός μονόλογος του ηθοποιού μετατρέπεται σε διάλογο αντιπαραθέσεων με έναν υποβολέα, του οποίου το όνειρο ήταν να γίνει κάποτε ηθοποιός.

Παραστάσεις: Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. Τιμές: € 12, 8.

 • Εως: 09/06
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)

Το τσίρκο των ψυχών

της Ασπασίας Ποντίκα
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Ασ. Ποντίκα

Ψέματα, διαφορές, συμφέροντα, ασυδοσία, έμφυλη και φυλετική βία, φόνοι, γυναικοκτονίες, αδικίες. Και αυτά είναι μόνο μια νότα από την σκοτεινή όψη της σημερινής κοινωνίας. Μια όψη που για κάποιους μπορεί να μοιάζει μακρινό ταξίδι στο άγνωστο, άλλα για άλλους η σκληρή αλήθεια που καλούνται να βιώσουν κάθε μέρα. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από μια κλειστή πόρτα, πίσω από ένα μισοψεύτικο χαμόγελο, πίσω από δυο κενά μάτια, μέσα σε μια παιδική σκέψη, στο μυαλό ενός ανθρώπου που φαίνεται χαρούμενος αλλά μέσα του παλεύει να ζήσει. Ή, σωστότερα, όλοι ξέρουμε και γνωρίζουμε το αχανές σκοτάδι που υπάρχει στα στενά δρομάκια της ψυχής ενός συνανθρώπου μας. Αλλά κανείς μας δεν βρίσκει το θάρρος να πιάσει το φως και να φωτίσει τόσο δυνατά που να ξεγυμνωθούν οι καλά μασκοφορεμένες αλήθειες που κρύβονται πίσω από χαρούμενα προσωπεία θλιμμένων ανθρώπων. Να φωτίσει τόσο δυνατά που οι μοχθηροί άνθρωποι θα φανούν στην δικαιοσύνη και θα πάψουν να περπατούν ανάμεσα μας, συμβαδίζοντας με περηφάνια όσο καταπατούν ψυχές και σώματα. Δυστυχώς όμως έχει φανεί, πως για να αρπάξει κάποιος το φως πρέπει πρώτα ο ίδιος να βυθιστεί στο σκοτάδι.

Παραστάσεις: Κυρ. 12, 19, 26/5, 6.30 μ.μ., Πέμ. 16, 23, 30/5, 9.15 μ.μ. Τιμές: € 15, 12. Ισχύουν ειδικές τιμές.

 • Εως: 02/06
Αναλυτικό πρόγραμμα (23/05 - 30/05)