Σταθμός Θέατρο

Παραστάσεις

Το γαϊτανάκι του πόθου ή πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας

του Άρτουρ Σνίτσλερ
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 80 '
 • Σκηνοθ.: Αικ. Παπαγεωργίου

Μια σύγχρονη, πιο κωμική προσέγγιση του έργου του Σνίτσλερ. Η ιστορία του ξεκινά με μια νυχτερινή συνάντηση με μια πόρνη και ακολούθως το γαϊτανάκι του πόθου αρχίζει να ξετυλίγεται. Δέκα χαρακτήρες, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, μπλέκονται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση του έρωτα και της ηδονής. Δοκιμάζουν τα όρια της επιθυμίας τους, φωτίζουν, αλλά και ξεπερνούν τη σοβαροφάνεια της αστικής ηθικής, της κοινωνικής θέσης και της συζυγικής αφοσίωσης. Μέσα από δέκα κωμικές συναντήσεις, η παράσταση θέτει ερωτήματα γύρω από την ενοχή που συχνά γεννά η σεξουαλική επιθυμία. Γιατί, όμως, από όλες τις «φυσικές» ανάγκες, κλίσεις και προδιαθέσεις του ανθρώπου, η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι μόνο ατομικό ζήτημα, αλλά παίρνει κοινωνικές προεκτάσεις; Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφό σου και πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου;

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 13, 11.

Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Το γάλα

3,5
του Βασίλη Κατσικονούρη
 • Δράμα
 • Διάρκεια: 110 '
 • Σκηνοθ.: Ερ. Κυριαζή, Μ. Καρατζογιάννης

Το γάλα στα ρωσικά λέγεται «μαλακό». Έτσι, περίεργα, μια άλλη ελληνική λέξη, σπαρμένη μέσα σε μια άλλη γλώσσα, δίνει εκεί, στο ξένο χωράφι, πολύ πιο άμεσα και ανάλαφρα την αίσθηση του πράγματος, απ’ ότι η αντίστοιχη που το ονοματίζει στα ελληνικά. Γι’ αυτήν ακριβώς την αίσθηση θέλει να μιλήσει «Το γάλα» και οι ήρωες του. Μια μητέρα από την πρώην Σοβιετική ένωση και οι δυο της γιοι συνθέτουν μια συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία όπου φωτίζεται δεξιοτεχνικά από τον συγγραφέα ο συναισθηματικός κόσμος των ηρώων και οι ανησυχίες τους, όπως αυτές πηγάζουν μέσα από το κοινωνικό τους περιβάλλον, αλλά κυρίως η αίσθηση που έχει κανείς πως όλα μέσα του μαλακώνουν και ζεσταίνονται, όταν σταματάει πια να κλαίει και να πονάει γιατί δέχεται την τροφή του. Αγαπιέται... Κι όταν αυτό δε συμβαίνει, τότε νιώθει ξένος. Σαν πρόσφυγας ανάμεσα σε δυο πατρίδες. Ξένες κι αυτές.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 6.15 μ.μ. Τιμές: € 15, 13, 8.

 • Εως: 31/03
Buy ticket from viva

Το τραγούδι της Φλέρυς

3,5
του Δημήτρη Οικονόμου
 • Μονόλογος
 • Διάρκεια: 70 '
 • Σκηνοθ.: Μ. Καρατζογιάννης

1985. Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη, της μούσας του Μάνου Χατζιδάκι. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Την ιδιοφυία και το τίμημα. Το έργο αποτελεί το πρώτο θεατρικό έργο του Δημήτρη Οικονόμου, το οποίο ερμηνεύει με ζήλο η Κοκκίδου.

Παραστάσεις: Σάβ. 6.15 μ.μ., Κυρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12, 10.

 • Πρεμιέρα: 09/03
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Μπες στα παπούτσια μου

του Γιώργου Μενδρινού
 • Κωμωδία
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Γ. Μενεδιάτης

Το κωμικό έργο μάς βάζει για τρίτη χρονιά στη θέση του άλλου, εξηγώντας έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η διαφορετικότητα και ο σχολικός εκφοβισμός. Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία, ενώ συνοδεύεται από εργαστήριο εκπαιδευτικών δράσεων. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων.

Παραστάσεις: Κυρ. 11.30 π.μ. Τιμές: € 10. Ισχύουν ειδικές τιμές.

 • Εως: 31/03
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (29/02 - 07/03)

Πες το ψέματα...

του Γιώργου Αντωνόπουλου
 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 75 '
 • Σκηνοθ.: Γ. Αντωνόπουλος

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανακαλύπτουν στο πατάρι του παππού τους ένα παλιό κουτί, με ένα σύμβολο-σήμα κατατεθέν του Βασιλιά Ψεύτατωρ, του ανθρώπου που ανακάλυψε το ψέμα. Εκείνος μοίρασε πριν πολλά χρόνια κουτιά σε όλο το κόσμο με σκοπό όταν ανοίξει το καθένα από αυτά, να μεταδοθεί το ψέμα στην κάθε χώρα μια για πάντα. Τα δύο παιδιά, χωρίς να το γνωρίζουν, έχουν στα χέρια τους το τελευταίο, που θα τους μεταφέρει στο Κάστρο του Ψεύδους, όπου ο Βασιλιάς θα τους δώσει τις οδηγίες για το πώς θα μεταλαμπαδεύσουν το ψέμα στη χώρα τους. Θα καταφέρει, όμως, να εκπληρώσει το σχέδιό του;

Παραστάσεις: Από 25/2, κάθε Κυρ. 2.30 μ.μ. Τιμές: € 12. Ισχύουν ειδικές τιμές. Πληροφορίες: 6978714793.

 • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (29/02 - 07/03)