Παραστάσεις

Κεραυνός

του Αλμπέρτο Εσκενάζυ
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Αλ. Εσκενάζυ

Ένας φόνος γίνεται η αφορμή για έναν ύποπτο να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του. Όλα τα γεγονότα που έζησε ως παιδί στο κολαστήριο του Άουσβιτς είναι αναγκασμένος να εξιστορήσει σε μια επιτροπή ψυχιάτρων μέσα σε ένα βαγόνι τρένου και να αποδείξει την πνευματική του διαύγεια. Μια ντοστογιεφσκική προσέγγιση στην ψυχοπνευματικη ισορροπία και στην αναμέτρηση ηθικών και θεσμικών αξιών. Είναι πολλά τα ερωτήματα που συνθέτουν την παράξενη αυτή ιστορία: Θα καταφέρει τελικά να αποδείξει την αθωότητα του; Κι αν ναι με ποιο τίμημα; Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το θηρίο της ξαναγεννημένης μνήμης;

Παραστάσεις: Τετ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 13, 5.

  • Εως: 13/03
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (29/02 - 07/03)

Κρυμμένες

των Γ. Εβέν-Σοσάν, Ντ. Σίμκο
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Τ. Λύγαρη

Το έργο φωτίζει τις ζωές τριών διάσημων ζευγαριών της παγκόσμιας ιστορίας: του Σίγκμουντ Φρόυντ και της Μάρθας Φρόυντ, του Καρλ Μαρξ και της Τζένη Μαρξ, του Σωκράτη και της Ξανθίππης, προβάλλοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι τρεις σημαντικές γυναίκες αυτών των ζευγαριών στην ανάπτυξη και εξέλιξη του έργου των μεγαλοφυών συζύγων τους, οι οποίοι άλλαξαν τον ρου της ανθρωπότητας ενώ οι ίδιες παρέμειναν μόνο στις παρυφές της ιστορίας. Μεταξύ της ιστορίας και μυθοπλασίας, το έργο αποκαλύπτει με ευαισθησία και χιούμορ στιγμές της καθημερινής ζωής ενώ αναδεικνύει το φλέγον ζήτημα των έμφυλων ανισοτήτων.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. Τιμές: € 18-12.

  • Εως: 28/04
Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα (29/02 - 07/03)

Το μαγικό πινέλο της Νουρ

της ομάδας ΒίΔα
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα μικρό κορίτσι δραπετεύει από την εμπόλεμη πόλη του, την Γκουέρνικα, και ξεκινάει ένα ταξίδι σε έναν χρωματιστό υπερρεαλιστικό κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού! Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό κόσμο. Aλλά για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια… Μεταμορφώνονται στους μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνομιλούν με τη Μόνα Λίζα και τελικά καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο - και ποιος ξέρει τι θα αντικρίσουν!

Παραστάσεις: Κυρ. 11.30 π.μ. Τιμές: € 10.

Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα