Βρετάνια

Παραστάσεις

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

3,5
του Τομ Σούλμαν
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '
  • Σκηνοθ.: Κ. Ασπιώτης

Ο αντικομφορμιστής καθηγητής φιλολογίας και υπέρμαχος της ελευθερίας, Τζον Κίτινγκ, φέρνει τα πάνω-κάτω στην αυστηρή ακαδημία αρρένων του Γουέλτον, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή των μαθητών. Με το σύνθημα «Άδραξε τη μέρα!» θα αλλάξει σταδιακά τη ζωή τους και θα διαταράξει τις ισορροπίες στο σχολείο που υπακούει στο μότο "Παράδοση, Τιμή, Πειθαρχία, Τελειότητα". Θα μάθει στους μαθητές του να αγαπούν την ποίηση, την τέχνη, τη ζωή και να παλεύουν για τις επιλογές τους. Η σύγκρουση με το εκπαιδευτικό κατεστημένο, τη διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς των μαθητών του θα είναι αναπόφευκτη. Η ίδια η έννοια της επανάστασης κυριαρχεί στο έργο, το οποίο μετατράπηκε σε μια ατμοσφαιρική παράσταση γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ, η οποία περνάει απλόχερα στο κοινό την ουσία του, που συμπυκνώνεται στο κυνήγι των ονείρων και των καταπιεσμένων επιθυμιών μας, την αξία του ελεύθερου πνεύματος, την αξία της ποίησης και πρωτίστως της αυτοδιάθεσης. Αξίζει να τη δείτε μαζί με εφήβους.

Παραστάσεις: Πέμ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ. 7.15 μ.μ., Τετ. 7 μ.μ. Τιμές: € 25-13.

Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας

της Καλλιόπης Παπαδάκη
  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Π. Χαρέλα

Η δημοφιλής βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1971 και στην πορεία έγινε σειρά κινουμένων σχεδίων αλλά και μουσειακή έκθεση στο Παρίσι, γίνεται διαδραστική παράσταση με μασκότ των αγαπημένων πολύχρωμων ηρώων, μουσική και τραγούδι. Σύμφωνα με την υπόθεση, η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη γιατί μιλάει πολύ και δεν χαμογελάει ποτέ, με αποτέλεσμα να μην έχει φίλους. Εμφανίζεται η κυρία Άμπρα Κατάμπρα, που με την βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των μικρών θεατών μαθαίνουν στην ηρωίδα για τη δύναμη της φιλίας και τις αξίες της ζωής.

Παραστάσεις: Κυρ. 11.30 π.μ. Τιμές: € 10.

Buy ticket from viva
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Τα ξύλινα σπαθιά

του Παντελή Καλιότσου
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Σκηνοθ.: Αν. Χρυσομάλη

Στο χωριό Μανωλίτσα, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν ακόμη οι μνήμες του είναι νωπές, ένας πονηρός έμπορος παιχνιδιών αποφασίζει να αλλάξει τη βιτρίνα του μαγαζιού του και να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά παιχνίδια με κάθε λογής πολεμικά, γοητεύοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τον δάσκαλο, ξεσηκώνοντάς τα και παρασύροντάς τα σε ένα ξέφρενο πολεμικό παιχνίδι με μόνο σκοπό την αύξηση του κέρδους του. Οι μαθητές καταστρώνουν σχέδια στα διαλείμματα του σχολείου, για να κατατροπώσουν τον «εχθρό», χωρίζονται σε ομάδες και αρχίζει η δράση. Τι θα γίνει, όμως, όταν τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τις συνέπειες του «πολέμου»;

Παραστάσεις: Κυρ. 3 μ.μ. Τιμές: € 12.

Αναλυτικό πρόγραμμα (07/12 - 14/12)