Μπορεί η δημοτικότητα της Κουρσεβέλ στη χώρα μας να εκτοξεύτηκε παράλληλα με τους δείκτες του...
Με κέλτικες ρίζες και τη ματιά στραμμένη στον Ατλαντικό παρά στην ενδοχώρα, αυτό το άκρο της Γαλλίας...
Σαν ένα τσαμπί σταφύλι πεταμένο στη Μεσόγειο μοιάζει η Κορσική αν τη δείτε στο χάρτη και –παρά τα...
Αυτή η λωρίδα γης της Νότιας Γαλλίας πάνω στη Μεσόγειο είναι σχεδόν συνώνυμη με λέξεις όπως...
Ο Λίγηρας των 1.000 χλμ. είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Γαλλίας, ενώ η κοιλάδα που σχηματίζεται...
Από τις μεγαλύτερες γαλλικές πόλεις, με έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον, ρωμαϊκά ερείπια, μοντέρνους...
Η παλιότερη πόλη της Γαλλίας με Ιστορία 26 αιώνων και πλήθος μνηστήρων/κατακτητών, οι οποίοι άφησαν...
Πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού, με γοητευτική Παλιά Πόλη που προσφέρεται για βόλτες. Είτε...
Αν και η ιστορία της πηγαίνει πίσω στο 350 π.Χ., όταν οι αρχαίοι Έλληνες την αφιέρωσαν στη θεά Νίκη,...
Αυτή η επαρχία στη Βόρεια Γαλλία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετά την...
Πόλη-φετίχ κι ένας από τους διαχρονικά δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, συνδυάζει το καρτποσταλικό...
Η αχανής επαρχία της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία μπορεί να φτάνει επίσημα μέχρι το παλιό λιμάνι της...
Απαραίτητη θερινή στάση για κάθε jet setter, celebrity, μεγιστάνα και ιδιοκτήτη ueber-θαλαμηγού που...
Το Στρασβούργο, σχεδόν πάνω στις δυτικές όχθες του Ρήνου, είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας...
Ανοίγουμε τη βίβλο της γεύσης και σταμπάρουμε στο χάρτη της Ευρώπης 4+1 βραβευμένες διευθύνσεις όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αστεράτα πιάτα χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας.
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται ξανά στη γαλλική Ριβιέρα, εισπνέοντας την αριστοκρατική της αύρα σε ένα αιώνια λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει την αρχιτεκτονική κομψότητα, ο κοσμικός πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα και η γαστρονομία ζει πολύ δυνατές στιγμές.
Υπάρχουν ταξίδια και ταξίδια. Αυτά που ακολουθούν, όμως, είναι ειδικά σχεδιασμένα για να χαραχθούν βαθιά στη γαστρονομική μνήμη και... στο πορτοφόλι όσων μπορούν να τα απολαύσουν.
Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επιλέγει τις πιο καυτές αναδυόμενες τάσεις και μας δίνει μια πρόγευση από το hotelling του άμεσου μέλλοντος.
Aνακοινώθηκαν πρόσφατα τα βραβεία «Bib Gourmand» από τον οδηγό Michelin με cozy μπιστρό, στιλάτες brasserie και new age εστιατόρια όπου το γεύμα κοστίζει μέχρι € 40 το άτομο.
Ο managing director του εξειδικευμένου σε ταξίδια για σκι Skylines Euroski Club και άψογος γνώστης του αλπικού lifestyle Απόστολος Καραφίλης μας μεταφέρει τα νέα των Άλπεων από πρώτο χέρι.
Οι αναγνώστες του Conde Nast Traveler ψήφισαν τις 15 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να δοκιμάσετε street food. Η λίστα τα έχει όλα. Από πίτσα και burgers μέχρι ψητά κρεατικά και ανατολίτικες χορτοφαγικές επιλογές. Απολαύστε υπεύθυνα!
Μια γαστρονομική σκηνή παγκόσμιας κλάσης που αποτελεί σημείο αναφοράς, πολύ καλά μουσεία, σύγχρονες hip γειτονιές-εργαστήρια δημιουργικότητας κάνουν τη Λιόν, μια εμπορική, βιομηχανική και τραπεζική Μέκκα ήδη από το 16ο σχεδόν αιώνα, να φλερτάρει εκ νέου με τον τουρισμό του city break, με όχημα ένα γοητευτικό πακέτο.
Η γαλλική πρωτεύουσα αποθεώνει με δύο καινούργια ή –σαν καινούργια– μουσεία την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ήταν εκεί όταν άνοιξαν τις πόρτες τους.
Ετοιμάζεσαι να επισκεφθείς την Πόλη του Φωτός για πρώτη φορά. Οι προσδοκίες υψηλές, τα αξιοθέατα ατελείωτα, οι συμβουλές από φίλους που έχουν ήδη πάει πέφτουν βροχή κι εσύ να προσπαθείς να φτιάξεις ένα πλάνο: από πού να αρχίσεις; Ιδού κάποια δοκιμασμένα tips για να μην πελαγώσεις.
Μπορεί να ξεκίνησαν από τις αμερικανικές μητροπόλεις, αλλά η Ευρώπη δεν άργησε να ακολουθήσει. Διευρύνοντας τη γευστική τους παλέτα, χρησιμοποιώντας έξυπνα τη δύναμη των social media, κερδίζοντας βραβεία, δημοσιότητα και κοινό, οι νέου τύπου καντίνες είναι από τις δυνατότερες γευστικές τάσεις των ’00s.
Η Ντένη Καλλιβωκά επιλέγει 5 ευρωπαϊκά μπαρ τα οποία αποτελούν –για διαφορετικούς λόγους το καθένα– «κεφάλαιο» στο χώρο των κοκτέιλ και το πέρασμα από αυτά εμπειρία. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια από αυτές τις πόλεις, βάλτε τα οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας.
H ακριβή και... αστεράτη εστίαση δεν είναι πλέον η μόνη βερσιόν της καλής γαλλικής κουζίνας. Το Παρίσι σπάει τα δεσµά της πολυτέλειας και η µπιστρονοµία ανθίζει φρεσκάροντας, χαλαρώνοντας και κάνοντας τη γαστρονομία προσιτή υπόθεση. Ο Δηµήτρης Αντωνόπουλος απολαμβάνει τον αέρα της γευστικής επανάστασης και µας ξεναγεί στα πιο µοδάτα παρισινά neobistrots.
Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.
Η Ντένη Καλλιβωκά βρίσκει την επιτομή της καλής ζωής στις ανοιξιάτικες εξοχές της Προβηγκίας: καλό φαγητό σε όλες τις βαθμίδες των εστιατορίων, υπέροχα ξενοδοχεία, μοναδικά τοπία και διαδρομές με άρωμα λεβάντας.
Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus σε μερικά από τα δημοφιλέστερα αλπικά resorts για ski holidays κάθε στιλ.
Δεν τελειώνουν οι βόλτες στο Παρίσι. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένα καινούργιο μουσείο, ακόμη ένας δρόμος με χαριτωμένα καφέ, ακόμη μία γειτονιά που δεν έχουμε γνωρίσει. Σας προτείνουμε πέντε υπέροχες βόλτες σε πέντε ιδιαίτερες γειτονι