Ανατολική Στερεά

Η Αράχοβα, ο πιο κοσμικός προορισμός της ορεινής Ελλάδας και το hot spot των απανταχού σκιέρ, αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, από την πιο σοφιστικέ Αμφίκλεια ως την ιστορική και αγαπημένη των φυσιολατρών Αγόριανη, είναι, από ταξιδιωτικής άποψης, η «βιτρίνα» της Ανατολικής Στερεάς. Η ιστορική ναυτική πολιτεία του Γαλαξιδίου, διαχρονική επιλογή για ρομαντικά weekends και αποκριάτικα ξεφαντώματα, ο κορυφαίος αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, η κλασική λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα που εξακολουθεί να ανανεώνει το κοινό της, το ιστορικό μοναστήρι του Όσιου Λουκά, τα γαλήνια low profile χωριά της Ορεινής Παρνασσίδας, που φωλιάζουν στο ορεινό τρίγωνο της Φωκίδας, στις πλαγιές της Γκιώνας, των Βαρδουσίων και της Οίτης, είναι μερικά μόνο από τα υπόλοιπα hits της Ανατολικής Στερεάς που μοιράζεται ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα και καταφέρνει να τραβά το ενδιαφέρον μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Άγιος Κωνσταντίνος

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο Άγιος Κωνσταντίνος ήταν η πρώτη στάση όσων ταξίδευαν με κατεύθυνση τη...

Αγόριανη

Χωριό που γέννησε ονομαστούς αγωνιστές του ’21 αλλά και της Αντίστασης (γι’ αυτό και κάηκε ολοσχερώς...

Αμφίκλεια

Η ιστορική κωμόπολη της Αμφίκλειας απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια το μεγάλο της γεωγραφικό ατού:...

Αράχοβα

Αμφιθεατρικά απλωμένη στις νότιες απολήξεις του Παρνασσού, η Αράχοβα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του...

Γαλαξίδι

Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε...

Δελφοί

Διάσημη στην αρχαιότητα χάρη στο ξακουστό μαντείο της, η (αρχαία) πόλη των Δελφών εξακολουθεί να...

Καμένα Βούρλα

Αγαπημένος προορισμός συνταξιούχων και spa lovers, εξαιτίας των ιαματικών πηγών και των wellness...

Λαμία

Η πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, χτισμένη στις νότιες πλαγιές...

Λιβαδειά

Χτισμένη στους πρόποδες του Ελικώνα, μόλις 140 χλμ. από την Αθήνα, η Λιβαδειά οφείλει την ιδιαίτερη...

Ορεινή Παρνασσίδα

Το χειμώνα μάς τραβά το χιονισμένο τοπίο και οι χιονοδρομικές διαδρομές εκτός πίστας, το καλοκαίρι...

Παύλιανη

Το χειμώνα μάς τραβά το χιονισμένο τοπίο και οι χιονοδρομικές διαδρομές εκτός πίστας, το καλοκαίρι...

Σουβάλα / Πολύδροσος

Ανάμεσα στην κοιλάδα του βοιωτικού Κηφισού και στα «πόδια» του Παρνασσού, η Σουβάλα είναι το...

ΔΕΛΦΟΙ, ΑΜΦΙΣΣΑ, ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Πήγαμε - είδαμε τα προσφάτως ανακαινισμένα μουσεία των Δελφών, της Άμφισσας και του Γαλαξιδίου και σας προτείνουμε ένα museum trip στη μαγική Φωκίδα.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ο ξενώνας "Γόργιανη" στη Σπερχειάδα είναι το εφαλτήριό μας για ένα ανοιξιάτικο οδοιπορικό στην εντυπωσιακή, αλλά άγνωστη στους πολλούς φύση της Φθιώτιδας. Αυθεντικό τοπίο, αυθεντικοί άνθρωποι, γεύσεις της Ρούμελης και φυσιολατρία στην απόλυτη εκδοχή της.

THALASSO SPA

Επειδή κάθε κέντρο αισθητικής πια "πιστεύει" πως μπορεί να έχει και spa, ιδού κάποιες ερωτήσεις και απαντήσεις που μας ξεμπλοκάρουν. Μαζί με ένα μίνι οδηγό των κέντρων θαλασσοθεραπείας στην Ελλάδα.

ΣΚΙ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ

Πήγαμε, είδαμε, επιλέξαμε και σας προτείνουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χιονοδρομικό του Παρνασσού, μαζί με τις καλύτερες διευθύνσεις για διαμονή, φαγητό, διασκέδαση και shopping.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Νυχτερινές "πτήσεις" στις πίστες, αποκριάτικα πάρτυ, πυροτεχνήματα, freestyle επιδείξεις, διαδρομές με έλκηθρα και snowmobiles. Η καλύτερη ώρα για σκι είναι η... άνοιξη!

Ξενοδοχεία νέας εσοδείας

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ταξιδιωτών που ένα ξενοδοχείο μπορεί να σας δώσει την αφορμή για το ίδιο το ταξίδι, ιδού τέσσερις νέες προτάσεις που δεν θα σας αφήσουν καθόλου ασυγκίνητους.

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Δεν είναι ένα χωριό που θα σας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή. Η Αμφίκλεια προσπαθεί να σκιαγραφήσει το δικό της τουριστικό προφίλ κάνοντας μικρά και προσεκτικά βήματα.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΚΕΝΕΡΑΛΗ

Αν είστε από αυτούς που αγαπούν την Αράχοβα και δεν ξέρετε τον ξενώνα Γκενεράλη, είστε απλώς ασυγχώρητοι. Κι αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που την αποφεύγουν, καιρός να αναθεωρήσετε...

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Τα τελευταία δύο χρόνια κάτι φαίνεται να αλλάζει στο τοπίο. Στον Παρνασσό, στα Βαρδούσια, στο Βελούχι και στη Γραμμένη Οξιά, όσοι αγαπούν το βουνό θα βρουν πλέον πολύ περισσότερα από μια κουκέτα για να περάσουν τη νύχτα...

ΟΙΤΗ

Εξαιρετικό δάσος που σπάει τη μονοτονία με απίστευτα όμορφα λιβάδια, χωριά που ακουμπούν στην καρδιά του βουνού, μοναστήρια και εκκλησιές σε απόκοσμο τοπίο, σπάνια αγριολούλουδα, μικρές λίμνες που ξαφνιάζουν. Η Οίτη δεν ανακηρύχθηκε τυχαία Εθνικός Δρυμός.