Σεν Τροπέ

Απαραίτητη θερινή στάση για κάθε jet setter, celebrity, μεγιστάνα και ιδιοκτήτη ueber-θαλαμηγού που σέβεται τον εαυτό του, το κουκλίστικο Σεν Τροπέ είναι το πιο χλιδάτο από τα αδέρφια του της Κυανής Ακτής και το πιο ξενύχτικο! Και είναι αλήθεια πως η νύχτα του πάει… Το λιμάνι με τους πλακόστρωτους δρόμους είναι στα καλύτερά του όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει, χαρίζοντας απίθανες ροζ, πορτοκαλί και πορφυρές αποχρώσεις στα τόσο χαρακτηριστικά σπιτάκια και δίνοντας το σύνθημα γι’ ακόμη μία βραδιά διασκέδασης πλημμυρισμένης με σαμπάνια στα μοντέρνα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Τα πρωινά η καρδιά του Σεν Τροπέ χτυπά στη μήκους 5 χλμ. παραλία της Pampelonne, όπου κυρίες με μπικίνι και διαμάντια απολαμβάνουν τον ήλιο στις ντιζαϊνάτες ξαπλώστρες των bar-restaurants που την καταλαμβάνουν. Πέρα όμως από αυτό το προσωπείο εξωφρενικής χλιδής, το Σεν Τροπέ έχει να προσφέρει κι εξαιρετική μεσογειακή φύση, την οποία μπορείτε να απολαύσετε με όμορφες διαδρομές στους γύρω λόφους και στάσεις στα παραδοσιακά χωριά που θα συναντήσετε στη διαδρομή. Από εδώ δεν λείπουν, βέβαια, και τα πολιτιστικά γεγονότα, όπως το διάσημο Festival de Jazz στη Ramatuelle και οι κλασικές συναυλίες στο Chateau de la Moutte. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι προτού χτίσει το μύθο του ως top κοσμικού καλοκαιρινού προορισμού στα ’60s (με πρωταγωνίστρια την Μπριζίτ Μπαρντό), το Σεν Τροπέ υπήρξε το αγαπημένο χωριό των ζωγράφων Ματίς και Σεζάν.

Πότε να πάτε : Το καλοκαίρι για να νιώσετε τον παλμό του: είναι πλημμυρισμένο από κόσμο και μποτιλιαρισμένο, αλλά ίσως είναι και αυτό μέρος της γοητείας του.

Dolce vita και αλεγρία! Πήγαμε στα πιο καυτά στέκια της Κυανής Ακτής

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται ξανά στη γαλλική Ριβιέρα, εισπνέοντας την αριστοκρατική της αύρα σε ένα αιώνια λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει την αρχιτεκτονική κομψότητα, ο κοσμικός πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα και η γαστρονομία ζει πολύ δυνατές στιγμές.