Ορεινή Κρήτη

Γεύση από Κρήτη άλλης εποχής, με τους μαυροπουκαμισάδες, τις ρακές στα καφενεία και τα μουσικά φεστιβάλ στα Ανώγεια, το πιο γνωστό χωριό της Κρήτης, εξερευνήσεις στα Λευκά Όρη και κυρίως στη νότια πλευρά τους, όπου βρίσκονται κάποια από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ελλάδας, με γνωστότερο αυτό της Σαμαριάς, οργανωμένες eco-αποδράσεις με φόντο τον Ψηλορείτη στα άγνωστα στους πολλούς χωριά στα ορεινά του Ρεθύμνου, γραφικές βόλτες στις Αρχάνες, 14 χλμ. νότια του Ηρακλείου, ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού. Πέρα από τις μαγικές παραλίες, τα κοσμοπολίτικα θέρετρα και τις ζωντανές πόλεις, τα ορεινά της Κρήτης συμπληρώνουν με το δικό τους κομμάτι το μοναδικό παζλ ενός νησιού-εμπειρία. Σε ορισμένα από αυτά, όπως τα Ανώγεια, θα βρείτε προτάσεις διαμονής και φαγητού, άλλα θα τα γυρίσετε κατασκηνώνοντας σε οικολογικά camps, ενώ οι Αρχάνες έχουν εξελιχθεί από μόνες τους σε προορισμό με μικρούς ξενώνες.

Ανώγεια

Αναμφισβήτητα το πιο ξακουστό και τουριστικό χωριό του Ρεθύμνου, τα Ανώγεια, σκαρφαλωμένα στις...

Όλη η Ελλάδα ένα αθλητικό φεστιβάλ!

Όλο και πιο οργανωμένα, και χωρίς να λείπουν οι διεθνείς συμμετοχές, τα πάσης φύσεως αθλητικά φεστιβάλ αυξάνονται και πληθύνονται. Πάρτε μολύβι και χαρτί για τις μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες διοργανώσεις.

Κρήτη forever

Η Κρήτη είναι σαν μια «ήπειρος»: τα έχει όλα. Ένας παράδεισος διακοπών που σε κάνει να ξεχνάς τον «έξω κόσμο». Πιάνουμε λιμάνι σε Χανιά, Ρέθυμνο ή Ηράκλειο και ανακαλύπτουμε μικρόκοσμους μεσογειακής ευδαιμονίας σε κάθε νομό, ανάλογα με τις προτεραιότητές μας.

Κρήτη

Η Κρήτη είναι άφθαστη το καλοκαίρι, καθώς διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Συμφωνούμε. Εμείς, ομως, που «οργώνουμε» κάθε χρόνο το νησί για την έκδοση του ετήσιου Κρήτη Guide, γνωρίζουμε καλά πως και ο χειμερινός τουρισμός ζει και βασιλεύει στην ενδοχώρα της. Διαλέξαμε και σας προτείνουμε δέκα αφορμές για χορταστικά weekends που θα σας αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Αγρόκτημα Έναγρον

Κάθε χρόνο οργανώνουμε ένα μίνι σαφάρι στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε και να αναδείξουμε τις πιο καλά οργανωμένες και αυθεντικές προσπάθειες που γίνονται στην τουριστική υποδομή του νησιού. Φέτος ενθουσιαστήκαμε με το αγρόκτημα Έναγρον στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου και σπεύδουμε να κλείσουμε δωμάτιο για το πρώτο χειμωνιάτικο weekend. Διαβάστε γιατί.

ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη θα συναντάτε διαρκώς κόντρες μεταξύ «τουριστικού» και «παραδοσιακού». Οι πάντα ψαγμένοι τύποι όμως, εκείνοι που δεν διστάζουν να διασχίσουν ατελείωτα χιλιόμετρα μέχρι να βρουν το δικό τους παράδεισο, ανακαλύπτουν συνέχεια νέους τρόπους για να βιώσουν το νησί στα «καλύτερά» του...

ΗΡAΚΛΕΙΟ

Αρχαιολογικό sightseeing, funky πεζόδρομοι και έντονο nightlife, δυναμικά beach bars, αλλά και πολυτελή resorts. Προσθέστε σ' αυτά για φέτος και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ολυμπιάδας που φιλοξενούνται στο υπερσύγχρονο Παγκρήτιο γήπεδο και έχετε την εικόνα μιας πόλης που είναι πανέτοιμη να μας υποδεχθεί.

ΚΡΗΤΗ

Αν σαλπάρετε για Κρήτη, ελάτε μαζί μας σε ένα πρώτο ταξίδι σε Χανιά και Ρέθυμνο, δύο από τις ωραιότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας.