Τα νέα των Άλπεων

Ο managing director του εξειδικευμένου σε ταξίδια για σκι Skylines Euroski Club και άψογος γνώστης του αλπικού lifestyle Απόστολος Καραφίλης μας μεταφέρει τα νέα των Άλπεων από πρώτο χέρι.

Τα νέα των Άλπεων

Ο managing director του εξειδικευμένου σε ταξίδια για σκι Skylines Euroski Club και άψογος γνώστης του αλπικού lifestyle Απόστολος Καραφίλης μας μεταφέρει τα νέα των Άλπεων από πρώτο χέρι.

Τα νέα των Άλπεων - εικόνα 1
Το Solden της Αυστρίας έγινε hot spot μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Spectre».

Πώς προμηνύεται η σεζόν στις Άλπεις;
Αν και πέρυσι υπήρξε μούδιασμα, λόγω της έλλειψης χιονιού, φέτος απ’ ό,τι φαίνεται ο καιρός έχει αλλάξει και προμηνύεται ένας πιο βαρύς χειμώνας, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Έτσι όσοι αγαπάμε τη χιονοδρομία αισιοδοξούμε ότι φέτος θα απολαύσουμε ωραίες καταβάσεις..

Τα νέα των Άλπεων - εικόνα 2
Απόστολος Καραφίλης

Ποια είναι τα ηχηρά openings της σεζόν;
Τα νέα πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν στη Γαλλία είναι το «Hotel Barriere Les Neiges» στην Courchevel 1850, τα «Le Yule» και «La Mourra» στη Val d’Isère, το «Le Grand Aigle» στη Serre Chevalier.

Στην Αυστρία το «Zhero» στο Kapl-Ischgl και τα «Tannenhof 5» και «Ralf’s Tyrol» στο St. Anton, τα «Hotel & Chalet Aurelio» και «Hohe Welt Luxury Appartements» στο Lech.

Στην Ελβετία τα «Cordee des Alpes» και «W» στη Verbier, τα «Le Crans» και «Crans Ambassador» στην Crans Montana, το «Chalethotel Spitzhorn» στο Saanen-Gstaad, ενώ στην Ιταλία το «Alpenroyal Grand Hotel» στη Selva-Val Gardena.

Ως προς τη γαστρονομική σκηνή, τώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα εστιατόρια «Tux-Finkenberg» και «Gaislachkogel» (στα 3.048 μ.) στην περιοχή του Solden, το «Azimut» στην Courchevel (Le Praz), το «Flocons de Sel» στη Megève, το «Le Chesery» στο Gstaad, το «La Table d’Adrien» στη Verbier, το «Le Bistrot» στο Chamonix και το «La Table de l’Ours» στη Val d’Isère.

Τα νέα των Άλπεων - εικόνα 3
Το Val d’Isere ανεβάζει τις μετοχές του στις γαλλικές Άλπεις.

Και ποιοι οι ανερχόμενοι προορισμοί;
Ξεκινάμε από το Sölden της Αυστρίας με ένα εκπληκτικό πεδίο χιονοδρομίας με εγγυημένο χιόνι λόγω υψομέτρου, το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό από τα γυρίσματα της ταινίας «Spectre» του Τζέιμς Μποντ. Στην Αυστρία ξεχωρίζει ακόμη το Saalbach-Hintergemm, το οποίο ενώθηκε με το Fieberbrunn και αποτελεί τη μεγαλύτερη διασυνδεδεμένη περιοχή σκι της Αυστρίας με πίστες 270 χλμ., που σε μερικά χρόνια (όταν ολοκληρωθεί το τεράστιο επενδυτικό project) θα ενωθεί και με τα χιονοδρομικά Zell am See - Kaprun, δημιουργώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές χιονοδρομίας του κόσμου!

Στην Ελβετία ξεχωρίζει η Verbier, ένα όμορφο ορεινό χωριό με άμεση πρόσβαση στις πίστες του καλύτερου και μεγαλύτερου χιονοδρομικού της χώρας (4 Vallées με 412 χλμ. διασυνδεδεμένων πιστών που φτάνουν μέχρι τα 3.330 μ. υψόμετρο).

Στην Ιταλία η κοσμοπολίτικη Madonna di Campiglio, μετά και την ένωση του χιονοδρομικού με το γειτονικό Pinzolo, συνδυάζει πολύ καλές συνθήκες χιονοδρομίας με εξαιρετική après ski ζωή.

Στη Γαλλία η Val d’Isère εξελίσσεται στο πιο hot χιονοδρομικό προορισμό, συνδυάζοντας εκπληκτικές δυνατότητες χιονοδρομίας με ένα αυθεντικό κοσμοπολίτικο ορεινό χωριό με πολλά νέα πολυτελή καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ.

Τα νέα των Άλπεων - εικόνα 4
Γεύση από το εστιατόριο του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου «Tannenhof 5» στο St. Anton της Αυστρίας.

Έχετε διαπιστώσει κάποιες νέες τάσεις;
Τα τελευταία χρόνια στα κοσμοπολίτικα αλπικά χιονοδρομικά κέντρα δημιουργούνται νέα πολυτελή ξενοδοχεία με mountain chic design, που προσφέρουν στους επισκέπτες άνετη διαμονή, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, εκπληκτικά spas και βραβευμένα εστιατόρια. Πολλά από αυτά τα ξενοδοχεία, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, χτίζονται λίγο έξω από τα χώρια, μέσα στο φυσικό περιβάλλον, και συνταιριάζουν όλες τις ανέσεις ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με την άμεση επαφή με τη φύση. Η νέα αυτή τάση επιτάσσει να χρησιμοποιούνται παντού, από τη διακόσμηση των χώρων και τα προϊόντα ομορφιάς του spa μέχρι τις ευφάνταστες γαστρονομικές δημιουργίες των σεφ, μόνο φυσικά προϊόντα και να αποφεύγεται ό,τι βιομηχανοποιημένο.

Τα νέα των Άλπεων - εικόνα 5
Η νέα τάση στα αλπικά ξενοδοχεία συνδυάζει πολυτέλεια και φύση.

Εξακολουθούν οι Έλληνες να επισκέπτονται τις Άλπεις;
Οι περισσότεροι Έλληνες που επισκέπτονται πλέον τις Άλπεις είναι αυτοί που αγαπούν ιδιαίτερα τα χειμερινά σπορ, όπως το ski και το snowboard, και το ταξίδι τους εκεί αποτελεί μια επένδυση ζωής γι’ αυτούς. Προτιμούν τα χιονοδρομικά που παρέχουν εγγυημένες συνθήκες χιονιού και πίστες πολλών χιλιομέτρων για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ στο μάξιμουμ! Επίσης υπάρχουν και αρκετές οικογένειες που επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να αγαπήσουν τα αλπικά σπορ και ψάχνουν για family friendly χωριά και ξενοδοχεία.

Τα νέα των Άλπεων - εικόνα 6
Η Verbier ξεχωρίζει στην Ελβετία.

Ο δικός σας αγαπημένος αλπικός προορισμός;
Μπορώ σε κάθε περίπτωση να ξεχωρίσω τη Val d’Isère στη Γαλλία, το Zermatt στην Ελβετία, το Lech και το Kitzbühel στην Αυστρία και τη Madonna di Campiglio στην Ιταλία. Είναι προορισμοί που μπορείς να απολαύσεις τη χιονοδρομία σε συνδυασμό με την αυθεντική ορεινή ατμόσφαιρα και την όμορφη après ski ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.