Ανάφη

Απέχοντας 155 μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 2 ώρες από τη Σαντορίνη, η Ανάφη, σε αντίθεση με την τουριστική και κοσμοπολίτικη γειτόνισσά της, διατηρεί τη χαμηλών τόνων ανάπτυξη της πάλαι ποτέ άγονης γραμμής, αν και έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές καταφύγιο των νεο-μποέμ και «εναλλακτικών» κοσμικών. Το δυνατό χαρτί της είναι οι ωραίες παραλίες και η Χώρα, από τις ομορφότερες των Κυκλάδων, χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 260 μέτρων με πανοραμική θέα, θολωτά σπίτια και στενά γραφικά σοκάκια, που οδηγούν στο παλιό ενετικό κάστρο που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του οικισμού. Εδώ θα βρείτε συμπαθητικές ταβέρνες και ατμοσφαιρικά μπαράκια. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από απρόσιτα βουνά και το οδικό δίκτυο είναι περιορισμένο. Η Ανάφη αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν την πεζοπορία. Ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών μήκους 18 χιλιομέτρων θα σας ξεναγήσει στις ομορφιές της υπαίθρου της, στα μοναστήρια, τους αρχαιολογικούς χώρους και σε σημεία ξεχωριστής περιβαλλοντολογικής σημασίας.

Πότε να πάτε : Τους καλοκαιρινούς μήνες. Στις 7-8 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής Καλαμιώτισσας η μεγαλύτερη αναφιώτικη γιορτή, ενώ τις ίδιες ημέρες στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής τελείται μια ιδιαίτερη θρησκευτική τελετουργία.

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων

Από τα πιο μεγάλα και διάσημα νησιά μέχρι τα πιο μινιόν και low-profile, οι Κυκλάδες αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό απωθημένο μας και ιδού οι ωραιότερες παραλίες τους όπου θα γεμίσουμε και φέτος μπαταρίες.

Ανάφη: Μια μποέμ ύπαρξη στο Αιγαίο

Mια Χώρα-κούκλα, μονοπάτια που οδηγούν σε πανέμορφες αγροικίες και μοναστήρια αλλά και χαλαρές παραλίες συνθέτουν το μενού των διακοπών σε ένα νησί με ιδιαίτερη γοητεία.

16 ξεχωριστές ταβέρνες στις Κυκλάδες

Ο Alpha Guide προτείνει μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες των Κυκλάδων αξιολογημένες και βαθμολογημένες, και βέβαια έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για να βρείτε πολλές ακόμη ανάλογα με τον προορισμό που θα διαλέξετε.

Ανάφη: Νεο-μποέμ καταφύγιo

Στέκια που μένουν αναλλοίωτα εδώ και δεκαετίες, παραλίες-θρύλος για τους ελεύθερους κατασκηνωτές, μια από τις ομορφότερες Χώρες στο Αιγαίο και το… απαραίτητο μοναστήρι –εδώ σκαρφαλωμένο στον πιο υποβλητικό βράχο των Κυκλάδων– συνθέτουν το νέο καταφύγιο των hipsters.

Το καλοκαίρι των συντακτών του «α»

Τα ελληνικά νησιά μονοπώλησαν φέτος τις διακοπές της συντακτικής ομάδας του «α». Και μπορεί τα ξένα media να μας έδωσαν πολλά βραβεία ως χώρα, εμείς όμως σταθήκαμε στη λεπτομέρεια, ξεχωρίσαμε, μουτρώσαμε και σταχυολογούμε μερικές από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες του φετινού καλοκαιριού.

Ανάφη

Δίπλα στη Σαντορίνη, είναι από τα νησιά που κλείνουν τον κύκλο των... Κυκλάδων. Καλό φαγητό, χα­λαροί ρυθμοί, ωραίες παραλίες και η ατμοσφαιρική Χώρα περιμένουν τους λίγους αλλά ορκισμέ­νους εραστές του νησιού.

Τα σπορ της άνοιξης

Έχετε ανάγκη για ένα δυνατό stress out από την καθημερινότητα, ν’ αποκαταστήσετε τη χαμένη αρμονία του σώματος και ως αναχωρητές να απαρνηθείτε –έστω για λίγο– τον αστικό πολιτισμό και να γευτείτε τους καρπούς του κήπου της Εδέμ, της ελληνικής φύσης; Βρήκαμε για σας τον ιδανικότερο τρόπο: τα εναλλακτικά σπορ στο ύπαιθρο. Τα δοκιμάσαμε και τα προτείνουμε ακόμα και στους λιγότερο extreme τύπους.

Νησιά για δύο

Ξενοδοχεία couples only, κουκλίστικες ρομαντικές πρωτεύουσες, nightlife που περιορίζεται σε chill out cocktail bars που ατενίζουν το ηλιοβασίλεμα. Υπάρχουν ορισμένα νησιά που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ερωτευμένων και όπου κανείς δεν θυμάται την τελευταία φορά που ακούστηκε παιδικό κλάμα! Αγκαλιαστείτε και ακολουθήστε μας σε μια ρομαντική περιήγηση στα ζευγαρονήσια του Αιγαίου.