Μασσαλία

Η παλιότερη πόλη της Γαλλίας με Ιστορία 26 αιώνων και πλήθος μνηστήρων/κατακτητών, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους, αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και πληθυσμών που έφτασαν εδώ χάρη στο πασίγνωστο λιμάνι της. Από το παλιό λιμάνι με τα πανέμορφα κτίρια στο χρώμα της τερακότας θα ξεκινήσει και η δική σας περιήγηση στην πόλη, για να συνεχιστεί στο κουκλίστικο Le Panier, τη Μονμάρτρη της Μασσαλίας. Εκεί όπου λειτουργούσε κατά την αρχαιότητα μια αγορά (panier σημαίνει «καλάθι»), σήμερα θα βρείτε μαγαζιά με ντόπια προϊόντα αλλά και μνημεία. Ανάμεσα στις επισκέψεις σε κάποια από τα είκοσι μουσεία και τα αναρίθμητα αξιοθέατα της πόλης, ξεκλέψτε λίγο χρόνο στη La Canebiere, πασίγνωστο δρόμο κοντά στο παλιό λιμάνι, με πληθώρα μαγαζιών κι εστιατορίων. Τις βραδινές ώρες κατευθυνθείτε στην πιο νότια, αλλά πάντα παραθαλάσσια συνοικία Escale Borely για φαγητό και ποτό. Ταυτόχρονα ρίξτε κλεφτές ματιές στα υπερσύγχρονα κτίρια που κατασκευάζονται παντού στην πόλη για μια ολοκληρωμένη γεύση ενός από τους πιο ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Πότε να πάτε : Με κατά μέσο όρο 300 ημέρες ηλιοφάνειας, προσφέρεται για όλες τις εποχές.

Μασσαλία direct

Οι νέες απευθείας πτήσεις μάς δίνουν ιδέες για ένα διαφορετικό weekend σε μια πόλη με άρωμα Ιστορίας και κοσμοπολιτισμό γαλλικού Νότου.

City Breaks

Μπορεί το ένα μας μάτι να κοιτάει προς τα βουνά, το άλλο όμως είναι στραμμένο εντελώς downtown. Προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για φθινοπωρινά city breaks στις πιο ανερχόμενες και ατμοσφαιρικές πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Εξ αν Προβάνς

Τι θα λέγατε αν ξαφνικά ζωντάνευε μπροστά σας ένας πίνακας του Μεσαίωνα; Αν γινόσασταν ήρωας μυθιστορήματος του 18ου αιώνα; Αν πρωταγωνιστούσατε σε ταινία εποχής με θέμα την Αναγέννηση; Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Εξ αν Προβάνς αρκεί για να σας μεταφέρει στην καρδιά του ονείρου. Πόλη παραμυθένια, ατόφιο κομμάτι ιστορίας, τόπος διάσημων καλλιτεχνών, συνδυάζει πολυτέλεια, αίγλη και παραδοσιακή γαλλική φινέτσα.

Arles

Στον Άγριο Νότο της Γαλλίας, ανάμεσα στα νερολίβαδα της Καμάργκ και τους μυρωδάτους λόφους της Προβηγκίας, ξεπροβάλλουν οι πορτοκαλοκίτρινες στέγες της. στο ενδιάμεσο, αποσπάσματα από τα περασμένα μεγαλεία. Είναι η παλαιά «Ρώμη της Γαλατίας», η συνεσταλμένη αλλά λίγο σνομπ επαρχιώτισσα, η αγαπημένη των καλλιτεχνών, η μούσα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Είναι η Αρλ…

Euromania!

Κάποιες το έχουν ήδη στα ταμεία τους, άλλες το ορέγονται: το ευρώ μάς ενώνει. Φέτος λέμε να το καταθέσουμε «εντός», για να πάρουν οι διακοπές προστιθέμενη αξία!

ΑΒΙΝΙΟΝ

Ο παράδεισος των θεατρόφιλων είναι και πάλι ανοιχτός: το διασημότερο θεατρικό γεγονός της Γηραιάς Ηπείρου, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, μας περιμένει στην καρδιά του γαλλικού νότου, με guest star τον τριανταπεντάχρονο ρηξικέλευθο Γερμανό σκηνοθέτη Thomas Ostermeier κι ένα άκρως τολμηρό και νεανικό πρόγραμμα.

ΑΒΙΝΙΟΝ

Στην αριστερή όχθη του Ροδανού ποταμού, η Αβινιόν στέκεται σαν περήφανη νύμφη, οχυρωμένη μέσα στα επιβλητικά τείχη των παλαιών παπικών ανακτόρων, που κάθε καλοκαίρι μετατρέπονται σε φυσικό σκηνικό για το διασημότερο Φεστιβάλ θεάτρου, χορού και μουσικής της Γηραιάς Ηπείρου.