Αγκίστρι

Μικροσκοπικό και καταπράσινο, μοιάζει με «πλωτό πευκόδασος». Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται σε απόσταση 55 λεπτών από τον Πειραιά και μόλις… 5 από την Αίγινα! Ταιριάζει εξίσου στους οικογενειάρχες που ψάχνουν έναν low profile προορισμό για οικονομικές διακοπές όσο και στους οπαδούς του ελεύθερου κάμπινγκ, χάρη στους πανέμορφους όρμους και στις παραλίες του. Τo λιμάνι της Σκάλας είναι το πιο «κοσμικό» μέρος και η αμμουδερή παραλία του –χωρίς να είναι η ομορφότερη– ενδείκνυται, λόγω των αβαθών νερών της, για οικογένειες. Οι καλύτερες παραλίες του είναι η «εξωτική» Απόνησος με το παραθαλάσσιο ταβερνάκι, η βοτσαλωτή Δραγουνέρα με την καντίνα και τις λιγοστές ξαπλώστρες και η Χαλικιάδα των απόκρημνων βράχων και των γυμνιστών. Μάλιστα, βουτώντας κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής, θα εντοπίσετε αρχαία στο βυθό. Το πυκνό πευκόδασος είναι παρόν όπου κι αν βρεθείτε. Μαγευτική είναι και η πεζοπορία μέχρι την Παναγία στο Μετόχι, όπου τον Δεκαπενταύγουστο στήνεται μεγάλο πανηγύρι. Ιδανικός τρόπος μετακίνησης για όσους αντέχουν τις ορθοπεταλιές στις ανηφόρες, είναι το ποδήλατο. Αν δεν έχετε δικό σας, θα βρείτε ενοικιαζόμενα στο λιμάνι.

Πότε να πάτε : Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ιδανικές εποχές όμως είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αγκίστρι: τόσο κοντά τόσο μακριά

Παραλίες μετρημένες στα δάχτυλα αλλά δεόντως εξωτικές, με λευκά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, live στην αυλή του σχολείου, after beach parties στο νησί με την καλύτερη σχέση χαλαρότητας – απόστασης από τον Πειραιά. Από την Κατερίνα - Καλλιστώ Γούναρη.

3 πράσινα νησιά

Τη δημιουργία των πρώτων «πράσινων» νησιών και ορεινών χωριών στην Ελλάδα­, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο, που θα έχουν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και μηδενικές εκποµπές αερίων προβλέπει το νέο πρόγραµµα του υπουργείου Περι­βάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής. Λειψοί, Άη Στράτης και Αγκίστρι ­βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα και η Βίκη Βαμιεδάκη εστιάζει τόσο στα μελλοντικά τους σχέδια όσο και στο σημερινό ταξιδιωτικό τους προφίλ.

Τα μπάνια των μετα-διακοπών

Η συντακτική ομάδα του «α» επέστρεψε στις επάλξεις, καταγράφοντας ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει στην πόλη· έχει όμως καλού κακού και το μαγιό στην τσάντα για βουτιές-αστραπή στις αγαπημένες παραλίες του φθινοπώρου για κάθε στιλ και διάθεση.

Ιστιοπλοϊα σε Αιγαίο και Ιόνιο

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι το απόλυτο trend των τελευταίων χρόνων - και όχι άδικα. Προσφέρονται για παρεΐστικες ή ρομαντικές καταστάσεις με στέγη τ' αστέρια και απόλυτη αίσθηση ελευθερίας.