Κάρπαθος

Νησί με αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων. Εικόνες από βουνό και θάλασσα που διαδέχονται η μία την άλλη, με τις κατάφυτες εκτάσεις να πρωταγωνιστούν. Αυτό το στενόμακρο νησί, που δεσπόζει ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη, χαρακτηρίζεται από τα τουριστικά ανόθευτα τοπία, τους γραφικούς οικισμούς, τη φιλοξενία των κατοίκων και την άρρηκτη σχέση του με τα ήθη και τα έθιμα. Χωρίς να λείπει η τουριστική υποδομή, πρόκειται για έναν προορισμό ιδανικό για όσους αρκείστε στις ήρεμες διακοπές χωρίς lifestyle στοιχεία, με αμμουδερές παραλίες και σμαραγδένια νερά, με ανθρώπους έξω καρδιά που τα δίνουν όλα στα τοπικά πανηγύρια. Πάρτε το αυτοκίνητο (είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις σας) από την πρωτεύουσα Πηγάδια, στην ανατολική πλευρά, και κινηθείτε μέχρι την Όλυμπο, για να γνωρίσετε την απόκοσμη ομορφιά της και τις γυναίκες της που φορούν ακόμη και σήμερα πολύχρωμες φορεσιές, και βρεθείτε στα δυτικά παράλια αναζητώντας το Φοινίκι, για να εξασφαλίσετε φρέσκο ψάρι ακόμη και μέσα στον πανικό του Δεκαπενταύγουστου. Κάθε χωριό και μια στάση που κρύβει αρχιτεκτονικές εκπλήξεις και παραδοσιακά στοιχεία, για ταξιδιώτες με ανησυχίες. Οι λάτρεις των καταδύσεων πάρτε τις μπουκάλες και χαράξτε πορεία προς τα νοτιοανατολικά, στα Καστέλλια με τους υποθαλάσσιους θησαυρούς, στη Φωκιά με τους τεράστιους ογκόλιθους και στην Αχάτα με τη σπηλιά των πειρατών. Ξεχωριστός, τέλος, είναι και ο Διακόφτης με το ιταλικό ναυάγιο (δίπλα στο αεροδρόμιο).

Πότε να πάτε : Το καλοκαίρι, για να χαρείτε τις παραλίες και τα πανηγύρια της.

Kάρπαθος | Ένα νησί για εξερεύνηση σε 6 must-do

Νησί με αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, μένει στη μνήμη χάρη στις παραλίες, τα ιδιαίτερα χωριά και την αυθεντικότητα των εμπειριών που προσφέρει.

Κάρπαθος

Τη γνωρίσαμε ακολουθώντας τις «σειρήνες», που ορκίζονταν ότι στην ορεινή Όλυμπο ο χρόνος έχει σταματήσει για να απολαύσεις την πιο «δραματική» θέα στο Αιγαίο. Θα επιστρέψουμε για να κολυμπήσουμε σε σμαραγδένια νερά και να πεζοπορήσουμε σε άγρια τοπία.

Oλυμπος Καρπάθου

Ο θρήνος σπαρακτικός, σαν βγαλμένος από χορό αρχαίας τραγωδίας, το γλέντι χαρούμενο, μεθυσμένο από τη μελωδία του λαούτου και της τσαμπούνας. Αποκομμένη στο βορρά της Καρπάθου, η Όλυμπος είναι ίσως η πιο αυθεντική γωνιά της Ελλάδας για να βιώσετε την πασχαλινή χαρμολύπη.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Δεν καταφέραμε να βρούμε θέση στην πτήση για την Κάρπαθο, αλλά αυτό καθόλου δεν μας πτόησε. Οι διηγήσεις φίλων για την απόκοσμη ομορφιά της Ολύμπου, όπου οι γυναίκες κυκλοφορούν ακόμη με τις πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές τους, ήταν αρκετές για ν' αψηφήσουμε το πολύωρο ταξίδι και να πάρουμε το πλοίο. Έπειτα από είκοσι περίπου ώρες εν πλω και δύο εβδομάδες διαμονής το νησί των Τιτάνων μάς είχε ανταμείψει με πολύ περισσότερα απ' όσα περιμέναμε: σμαραγδένια δροσερά νερά, παραδοσιακά χωριά