Αθήνα - Νότια

Άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θάλασσα, τα νότια προάστια γίνονται το καλοκαίρι η… παιδική χαρά των Αθηναίων που κατηφορίζουν από το πρωί με τραμ και λεωφορεία για βουτιές στις κοντινές οργανωμένες πλαζ, από τον Άλιμο και τη Βούλα έως τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα, και το βράδυ για φαγητό σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια και bar restaurants της πόλης. Πρώτος σταθμός στην παραλιακή κατηφορίζοντας από το κέντρο, το Φάληρο με το αναξιοποίητο (επί του παρόντος) θαλασσινό ολυμπιακό μέτωπο και επίκεντρο την ανακαινισμένη Μαρίνα Φλοίσβου, ενδείκνυται με τις λιακάδες για ποδηλατάδες και θερινό σινεμά και περιμένει την υλοποίηση των μεγάλων projects ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, με το έργο για τη Νέα Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, διά χειρός Ρέντσο Πιάνο, στο χώρο του παλιού ιπποδρόμου, να έχει μπει ήδη σε τροχιά. Παντός καιρού η Γλυφάδα αποτελεί κλασικό προορισμό στην περιοχή για shopping στα εμπορικά της κέντρα αλλά και για ποτό ή φαγητό, ενώ η Βουλιαγμένη με τα πολυτελή resorts είναι ταυτισμένη με την upper class εκδοχή της αττικής ριβιέρας.

Βουτιές στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Τι νέο παίζει φέτος στις πλαζ της διπλανής πόρτας και ποια είναι τα δροσερά highlights;

Το νέο κύμα του αθηναϊκού hotelling

Σε μια Αθήνα που βλέπει τους ξένους επισκέπτες να αυξάνονται συνεχώς, ακόμη και μες στο χειμώνα, οι ξενοδοχειακές αφίξεις δίνουν και παίρνουν. Επισκεπτόμαστε τα πιο ενδιαφέροντα νέα ξενοδοχεία της πόλης.

Γυρνώντας την Αθήνα με ποδήλατο

Μία νέα ταξιδιωτική ιδέα μας δείχνει τις ομορφιές της Αθήνας πάνω σε δύο τροχούς.

Αthens Wonders: βόλτα στην Αθήνα με vintage scooters

Ψάχνετε μία έξυπνη και εναλλακτική βόλτα στην Αθήνα; Η ομάδα των Athens Wonders με τα vintage scooters μας συστήνεται και ο Ματθαίος Δαμίγος μας εξηγεί την ιδέα πίσω από τα tours. 

14 λόγοι για να απλώσεις πετσέτα στις παραλίες της Αττικής

Η ακτογραμμή της Αττικής προσφέρει εμπειρίες που θα σας συναρπάσουν. Κάνοντας beach-hopping, ο Μάριος Μπουμπής επιλέγει μερικές από τις πιο ξεχωριστές.

8 βουτιές στις οργανωμένες πλαζ της Αττικής Ριβιέρας

Σκανάρουμε το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και τσεκάρουμε τα νέα hot spot και υπηρεσίες για κάθε στιλ.

Τα νέα ξενοδοχεία της Αθήνας

Ο Βαλσάμης Δουκάκης επισκέπτεται τα νέα ξενοδοχεία της πόλης, μιλά με τους ανθρώπους τους και μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα projects που ετοιμάζονται στο άμεσο μέλλον.

Οι παραλίες της Αττικής - μέρος 1ο: από τον Άλιμο ως το Σούνιο

Η Ιωάννα Γκομούζα και ο Βαλσάμης Δουκάκης όργωσαν την παραλιακή, ανακάλυψαν ό,τι καινούργιο παίζει στην αττική ριβιέρα.