Κομοτηνή

Στο κέντρο της Θράκης, μια πόλη-πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές: από το σαββατιάτικο παζάρι μεταξύ των οδών Αγχιάλου και Δημοκρατίας όπου χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Ρομά και Πομάκοι πουλούν από ρούχα μέχρι ζαρζαβατικά και μπαχάρια, από την οδό Μπακαλμπάση με τους καφενέδες, τις πλακοστρωμένες οδούς Ηπείρου και Ερμού του εμπορικού κέντρου με τα παραδοσιακά καφεκοπτεία, από τα τενεκετζίδικα, τα ζαχαροπλαστεία με τα βουτυρένια γλυκίσματα και τα παλαιοπωλεία της παλιάς αγοράς. Το σύγχρονο πρόσωπο της Κομοτηνής είναι επίσης γοητευτικό, με ωραία στέκια για μεζέ, καλόγουστα μπαράκια και clubs που γεμίζουν φοιτητές. Αυτοί είναι που δίνουν νεανικό παλμό στην πόλη και πολλές φορές, νωρίς το πρωί, καθώς επιστρέφουν από τη διασκέδαση, οι φωνές τους καλύπτουν τις ψαλμωδίες από το χριστιανικό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου ή τη φωνή του μουεζίνη από το Γενί Τζαμί. Το παρελθόν με το παρόν μπλέκονται εδώ σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα μεικτά χωριά ή τα ορεινά πομακοχώρια της Ροδόπης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Μαρώνειας, τέλος, αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό από μόνος του.

Πότε να πάτε : Αν σχεδιάζετε μικρές εξορμήσεις στο νομό, το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι ιδανικές εποχές. Το χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό λόγω της υγρασίας και το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την πόλη να βράζει.

Road trip εμπειρία στη Θράκη

Το τοπίο της Θράκης είναι γεμάτο εικόνες και εναλλαγές. Η Μαρία Κρύου τις ανακάλυψε σε ένα road trip ιδανικό για ταξιδιώτες με εξερευνητική διάθεση. Ό,τι πρέπει και για long weekend για τους φίλους μας από τη Βόρεια Ελλάδα.