Κούβα

Το μεγαλύτερο από τα νησιά της Καραϊβικής και σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή. Μια χώρα-θρύλος όχι μόνο για την απίστευτη φυσική της ομορφιά αλλά και για την πλούσια και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ιστορία της. Η Κούβα ανήκει στα μέρη εκείνα που καταφέρνουν να διεγείρουν τα ανθρώπινα πάθη προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία και πραγματικότητα. Αποτέλεσμα του μοναδικού συνδυασμού φύσης, ανθρώπων καθώς και μνημείων, η ομορφιά και η μοναδικότητά της μεταφράζονται και στις πολλές και διαφορετικές επιλογές που έχει ο επισκέπτης της. Η Αβάνα είναι ο κατεξοχήν προορισμός για να μυηθείτε στον τρόπο ζωής των ντόπιων και να νιώσετε την «ψυχή» της Κούβας. Ανάμεσα σε πανέμορφα πολύχρωμα κτίρια, αρχιτεκτονικά μνημεία υπό την προστασία της UNESCO, εικόνες εγκατάλειψης, αλλά ταυτόχρονα κι ελπίδας βρίσκεται ο πραγματικός πλούτος της πόλης, οι άνθρωποι της. Εδώ χτυπάει η καρδιά ενός λαού που ξεπερνάει το αμερικανικό εμπάργκο χορεύοντας, παίζοντας μουσική και καπνίζοντας πούρα. Πιο ανατολικά, το Τρινιδάδ είναι μια πόλη-ζωντανό μουσείο με αποικιοκρατικό χρώμα, χαρακτηριστικό δείγμα του περάσματος των Ισπανών από το νησί. Η κοιλάδα Βινιάλες στα δυτικά είναι ένα μνημείο της φύσης, με εύφορες κοιλάδες που γεννούν τα καλύτερα καπνά του κόσμου. Η Σάντα Κλάρα, πάλι, προσφέρεται για όσους ενδιαφέρονται για την Ιστορία της, καθώς εκεί έλαβε χώρα η πιο καθοριστική μάχη για την έκβαση της επανάστασης, ενώ το Βαραδέρο με τις απέραντες κατάλευκες παραλίες και τα ζεστά νερά είναι ο παράδεισος εκατομμυρίων επισκεπτών που απλώς επιθυμούν να χαλαρώσουν.

Πότε να πάτε : Καλύτερη περίοδος για ένα ταξίδι στην Κούβα θεωρείται το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου, καθώς τότε είναι καλύτερες οι καιρικές συνθήκες και ο κόσμος λιγότερος.

Αβάνα

Μια από κάθε άποψη σπουδαία πόλη, η πρωτεύουσα της Κούβας προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική...

Στα χνάρια του Τσε

Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία, Περού, Βενεζουέλα. Ακολουθώντας τη διαδρομή που διέγραψε το 1952 ο 23χρονος φοιτητής Ιατρικής Ερνέστο Γκεβάρα πάνω σε μια πεντακοσάρα Norton και με αφορμή την ταινία «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» που διαγράφει εντυπωσιακή πορεία στις οθόνες του κόσμου, οι κλασικοί αυτοί προορισμοί της Νότιας Αμερικής εξελίσσονται στην πιο hot ταξιδιωτική τάση του φετινού χειμώνα εμπνέοντας tailor-made ταξίδια στους δρόμους του Τσε.