5 γειτονιές στο Παρίσι

Δεν τελειώνουν οι βόλτες στο Παρίσι. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένα καινούργιο μουσείο, ακόμη ένας δρόμος με χαριτωμένα καφέ, ακόμη μία γειτονιά που δεν έχουμε γνωρίσει. Σας προτείνουμε πέντε υπέροχες βόλτες σε πέντε ιδιαίτερες γειτονι

5 γειτονιές στο Παρίσι

Δεν τελειώνουν οι βόλτες στο Παρίσι. Σε κάθε ταξίδι υπάρχει ένα καινούργιο μουσείο, ακόμη ένας δρόμος με χαριτωμένα καφέ, ακόμη μία γειτονιά που δεν έχουμε γνωρίσει. Σας προτείνουμε πέντε υπέροχες βόλτες σε πέντε ιδιαίτερες γειτονι

Canal Saint Martin

5 γειτονιές στο Παρίσι - εικόνα 1

Στα βορειοανατολικά της πόλης, μια γειτονιά-έκπληξη που εκτείνεται γύρω από ένα κανάλι-κλάδο του Σηκουάνα που χρησιμεύει μέχρι και σήμερα για την τροφοδοσία της πόλης. Αρχικά, και για περίπου ένα χιλιόμετρο, είναι υπόγειο κι έχει ενδιαφέρον να πάρετε κάποιο πλοιάριο (γίνονται τουριστικές εκδρομές) για να το διασχίσετε. Στην υπέργεια διαδρομή του το κανάλι έχει εννέα ecluses (υδατοφράχτες) που εξασφαλίζουν ότι τα πλοία θα κινούνται ακόμη και στην ανηφόρα! Γέφυρες από φερ φορζέ του 19ου και του 20ού αιώνα σε στιλ αρ ντεκό και νουβό στολίζουν το κανάλι. Οι όχθες είναι διαμορφωμένες σε μικρά αλσύλλια και πολύς κόσμος έρχεται εδώ για βόλτα, για ποδήλατο ή για να γυμναστεί. Το σύνολο έχει κάτι πολύ γλυκό και χαλαρό. Ο κόσμος δεν είναι καθόλου στημένος – βρισκόμαστε στη λαϊκή πλευρά της πόλης. H βόλτα καταλήγει σ’ ένα τεχνητό λιμάνι, το Bassin de la Villette, το οποίο περιτριγυρίζεται από καφέ και μπαράκια. Metro: στάση Republique ή Bastille

Saint Sulpice

5 γειτονιές στο Παρίσι - εικόνα 2

Αριστοκρατική και ακριβή συνοικία, καμιά εκατοστή μέτρα από το διάσημο Boulevard St Germain. Η περιοχή ήταν γνωστή στο παρελθόν για τα καταστήματα πώλησης… θρησκευτικών ειδών. Σήμερα αποτελεί σημείο διασκέδασης με τα πάμπολλα μικρά εστιατόρια και μπιστρό γύρω από το σύγχρονο εμπορικό κέντρο που στεγάζεται στην παλιά αγορά τροφίμων Mabillon. Άλλος λόγος που θα σας φέρει στην περιοχή είναι η διάσημη μπουτίκ ζαχαροπλαστικής του Pierre Herme. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κάτσετε στην ουρά (στο πεζοδρόμιο!) μέχρι να μπείτε στο μικροσκοπικό και υπέρκομψο κατάστημα με τα γλυκά-μινιατούρες. Όσο όμως θα περιμένετε, θα βγαίνουν έξω υπάλληλοι και θα σας κερνούν σοκολατάκια (αλήθεια λέμε!). Φυσικά, θα ρίξετε μια ματιά και στην εκκλησία του Saint Sulpice που δεσπόζει στο χώρο. Αν κατηφορίσετε 100 μέτρα, θα απολαύσετε το φαγητό σε ένα από τα δύο υπερ-διάσημα καφέ του Παρισιού, το «Cafe de Flores» και το «Deux Magots». Metro: στάση St Sulpice. Το κατάστημα του Herme θα το βρείτε στη Rue de Bonaparte.

Bercy

5 γειτονιές στο Παρίσι - εικόνα 3

Στα νοτιοανατολικά της πόλης, η τελευταία περιοχή του Παρισιού που μπήκε σε πλάνο αναβάθμισης. Παλιά φιλοξενούσε τις μεγαλύτερες αποθήκες κρασιού της πόλης. Σήμερα διακρίνεται για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική της – εμβληματικό το πιο πρόσφατο μνημειακό κτίριο του Παρισιού, η βιβλιοθήκη Φρανσουά Μιτεράν, στις όχθες του Σηκουάνα. Αξίζει να περπατήσετε το τεράστιο αίθριο που σχηματίζεται ανάμεσα στα κτίρια και να επισκεφθείτε κάποια από τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί. Μετά, συνεχίστε τον περίπατό σας στο πολύ ωραίο πάρκο του Bercy, το οποίο περικλείει ορισμένες από τις παλιές κάβες που έχουν πλέον ανακαινιστεί και διακρίνονται για την παλαιοβιομηχνική τους αρχιτεκτονική. Καταλήγουμε στο Village de Bercy, το τελευταίο απομεινάρι αυτού που υπήρξε η περιοχή μέχρι και πριν από είκοσι χρόνια: μια σειρά από χαμηλά, παραδοσιακά κτίρια, τα οποία πλέον έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ που σφύζουν πάντα από ζωή. Metro: στάση Bibliotheque F.M. και Cour st Emilion

Place de Vosges

5 γειτονιές στο Παρίσι - εικόνα 4

Πολύ κοντά στη Βαστίλη, από τις πλέον μοδάτες και νεανικές συνοικίες. Βασιλική πλατεία από την εποχή του Ερρίκου του 4ου, που περιστοιχίζεται από ομοιόμορφα μέγαρα με μεγαλοπρεπείς στοές (arcades). Κάποτε υπήρξαν κατοικίες διασήμων προσώπων, όπως ο Βίκτορ Ουγκό και ο Ρισελιέ. Σήμερα δεκάδες γκαλερί έχουν ανοίξει στις στοές. Για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, ο δρόμος οδηγεί στη μεγαλειώδη κουζίνα του «L’Ambroisie». Πιο απλή, αλλά γραφική λύση το να καθίσετε σ’ ένα από τα δυο-τρία εστιατόρια που βρίσκονται κάτω από τις arcades. Τέλος, σε απόσταση βολής από την περιοχή βρίσκεται και το διάσημο μαροκινό εστιατόριο «Αl Manchouria». Αν θέλετε να συνεχίσετε τον περίπατό σας, η Βαστίλη βρίσκεται σε απόσταση διακοσίων μέτρων και λίγο πιο πέρα, στην Avenue Daumesnil, ξεκινάει η πολύ ενδιαφέρουσα Viaduc des Arts, ένα spot σύγχρονης τέχνης κάτω από την παλιά, υπερυψωμένη σιδηροδρομική γραμμή. Στο χώρο πάνω από τα μαγαζιά έχει δημιουργηθεί ένα πάρκο για περίπατο! Metro: στάση Bastille. «L’Ambroise» +33142784145.

Champs Elysees

5 γειτονιές στο Παρίσι - εικόνα 5
Spoon

Είναι προφανές ότι κάθε επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να αφιερώσει τον πρέποντα χρόνο στη διασημότερη και ίσως πιο γοητευτική οδική αρτηρία του κόσμου. Η έξοχη προοπτική της προσφέρει υπέροχα πλάνα ανάλογα με το πού κοιτάς είτε προς τον οβελίσκο της Place de la Concorde είτε προς την Αψίδα του Θριάμβου. Προφανώς θα μπείτε σε μαγαζιά για να ψωνίσετε ή να χαζέψετε (μεταξύ άλλων, το flagship store της Louis Vuitton). Αν η πολυτέλεια είναι η αχίλλειος πτέρνα σας, οι παρακείμενες Avenues Montaigne και Georges V φιλοξενούν το σύμπαν της υψηλής ραπτικής. Ακόμη κι αν δεν σας ενδιαφέρει το αυτοκίνητο, θα περιπλανηθείτε στις φουτουριστικές εκθέσεις των μεγάλων εταιρειών. Ακόμη, θ’ αγοράσετε εκπληκτικά μακαρόν από το ζαχαροπλαστείο του Ladure. Αν σας ανοίξει η όρεξη, μην ανησυχείτε. Από ένα τοστ μέχρι σούπερ μοντέρνα κουζίνα στο «Spoon» του Ducasse (το οποίο δεν χρειάζεται κράτηση), εδώ θα βρείτε ό,τι θέλετε. Metro: στάση Fr. Roosevelt. «Spoon», r. de Marignan 14.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.