Διδυμότειχο

Κερδίζει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών χάρη στο πολυπολιτισμικό άρωμα Ιστορίας που αναδίδει. Ακόμα όμως κι αν φτάσετε σ’ αυτό το ακριτικό σημείο της Ελλάδας για να επισκεφτείτε κάποιον φαντάρο, αξίζει να αναζητήσετε τα σημάδια του βυζαντινού παρελθόντος της πόλης στο κάστρο, ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας με διατηρημένο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των τειχών του. Οι πύργοι της Βασιλοπούλας, του Πενταζώτου και του Κεχριού κλείνουν μέσα τους την παλιά πόλη. Περπατώντας στους δρόμους της θα δείτε όλους τους πολιτισμούς σε ένα πλάνο, καθώς η αρχιτεκτονική και η ανθρωπογεωγραφία συνθέτουν αρμονικά τη μουσουλμανική, εβραϊκή και χριστιανική παράδοση της Ροδόπης. Έτσι κοντά στον Άγιο Αθανάσιο με το ταφικό παρεκκλήσι και την αρμένικη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δεσπόζει το Μεγάλο Τέμενος (Μπαγιαζίτ Τζαμισί). Η στοιχειώδης τουριστική υποδομή μπορεί να εξυπηρετήσει όποιον επιλέξει το Διδυμότειχο ως βάση για εξορμήσεις στον ποταμό Άρδα, εκεί όπου γίνεται κάθε καλοκαίρι river party, αλλά και στα διάσπαρτα μικρά χωριά μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία – πολύ κοντά στα σύνορα, στο χωριό Πεντάλοφο, βρίσκεται το εκτροφείο θηραμάτων Ευρωθήραμα.

Πότε να πάτε : Του πάνε εξίσου τα φθινοπωρινά και τα ανοιξιάτικα. Το καλοκαίρι η ζέστη είναι πολλή, όμως ένα κίνητρο για να το επισκεφθείτε είναι το μουσικό φεστιβάλ του Άρδα, όπου μπορείτε να δροσιστείτε στα νερά του ποταμού.

9 προορισμοί που δεν ξέρατε ότι θέλετε να επισκεφτείτε!

Αν σας προκαλούν συνειρμούς αδιάφορων επαρχιακών εικόνων, κάνετε λάθος. Όλοι κρύβουν ταξιδιωτικά διαμαντάκια που αξίζει να ανακαλύψετε.