Βερολίνο - Παρίσι

Μόλις γυρίσαμε από τις δύο δημοφιλείς ανοιξιάτικες μητροπόλεις και σας δίνουμε τα πιο πρόσφατα μυστικά τους.

Βερολίνο - Παρίσι

Μόλις γυρίσαμε από τις δύο δημοφιλείς ανοιξιάτικες μητροπόλεις και σας δίνουμε τα πιο πρόσφατα μυστικά τους.

Βερολίνο

Βερολίνο - Παρίσι - εικόνα 1

BOHEMIAN CHIC

Ο συνδυασμός κουλτούρας, καλλιτεχνικών meeting places και design shopping στα σύνορα του Mitte με το Prenzlauer: η επιτομή της πιο bohemian chic γειτονιάς του Βερολίνου.

ANTI ΓΙΑ ΤΑΞΙ

Αν και ακριβές και «εύκολο» στη χρήση του το μετρό, στο Βερολίνο τολμάς να κυκλοφορείς με ποδήλατο ακόμη και στους -8°C χάρη στο άψογο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που διατρέχει ολόκληρη την πόλη.

ΜΕ ΝΕΟ ΒΛΕΜΜΑ

Η ανάδειξη των παλιών υποβαθμισμένων γειτονιών στο πρώην ανατολικό Βερολίνο, με ιδανικό παράδειγμα την πανέμορφη Choriner Strasse. Στο νούμερο 12 βρήκαμε το σούπερ τυπικό βερολινέζικο μπαρ με το cool όνομα «Lass uns Freunde bleiben» («Αφήστε μας να γίνουμε φίλοι»). Δείτε περισσότερα στο www.lass-uns-freunde-bleiben.de.

ΦΕΤΙΧ

Κανείς δεν φεύγει από το Βερολίνο αν δεν δοκιμάσει το περίφημο στρούντελ του all time classic «Eisenstein Cafe» (Kurfursten Strasse 58, 030 2615096, www.cafeeinstein.com).

UPPER JAZZ

Στο λιλιπούτειο, υπέροχο «Cinema Cafe» (Rosenthaler Strasse 39, 030 2806415) δεν πέφτει καρφίτσα: μουσικές τζαζ στο πιάνο, σ' ένα από τα ελάχιστα μέρη της πόλης πλέον όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

Βερολίνο - Παρίσι - εικόνα 2

I LOVE CULTURE

Δεν παίζουν ηθοποιοί, αλλά δημοσιογράφοι στο «Breaking News» του θιάσου Ρίμινι Πρότοκολ, που κάνει θραύση στο Hebbel Theater (www.hebbel-am-ufer.de). Μια επίσκεψη στο Film Museum είναι στάνταρ, όπως κι ένα πέρασμα από το «Billy Wilder's bar», ακριβώς δίπλα (πάντα στην Potsdamer Strasse), για cocktail και whisky sour.

GOURMET TRIP

Tο καλύτερο σνίτσελ σε αυστριακή ατμόσφαιρα θα το βρείτε στο «Austria» (Bergmann strasse 30, 030 6944440), στο πανέμορφο Kreuzberg, ενώ πολύ καλή γαλλική κουζίνα σερβίρεται στο γλυκύτατο σκηνικό του «Poulette» (Knaack Strasse 30-32, 030 44038012, www.poulette.de).

MUST ΑΓΟΡΕΣ

Καλά κρυμμένο σ' ένα δαίδαλο από εσωτερικές αυλές, το «Berlinerklamotten Shop» (Hackesche

h fe, hof 3, www.berlinklamotten.de) φιλοξενεί τους καλύτερους designers μόδας σ' έναν βιομηχανικό, αλλά όχι ψυχρό, χώρο. Ανακαλύψτε επίσης διαμάντια στη Mulack Strasse, όπως το «Fourstore» (www.fourstore.de) και το «Lala» (www.lalaberlin.com).

ΠΟΥ ΜΕΝΩ

Σε κεντρική θέση, στο Mitte, ιδανικό σημείο εκκίνησης κάθε βόλτας στην πόλη, το «Suite Hotel» (Anhalter Strasse 2, 030 200560, www.accorhotels.com) έχει μεγάλα, άνετα δωμάτια, σχεδιασμένα έξυπνα, ώστε να θυμίζουν καμπίνες πλοίων.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Μια και η καταπληκτική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη στη Neuen Nationalgalerie δυστυχώς κατέβηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, στα must μπαίνει η έκθεση «Hotel Marienbad» στο πρωτοποριακό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης KW (August Strasse 69, www.kw-berlin.de).

Παρίσι

Βερολίνο - Παρίσι - εικόνα 3

BOHEMIAN CHIC

Η βόλτα στο κανάλι του Saint Martin –μόλις καλοκαιριάζει οι Γάλλοι ρίχνουν από εκεί τις βουτιές τους στον (αμφιλεγόμενου καθαριότητας) Σηκουάνα–, με προορισμό τα bistrot στις δύο πλευρές του. Σημειώστε, ωστόσο, πως το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στο πεζοδρόμιο.

ANTI ΓΙΑ ΤΑΞΙ

Το Παρίσι, αν δεν το περπατήσεις, δεν το ανακαλύπτεις. Το μετρό, αν εξαιρέσουμε δυο-τρεις «κακόφημους» σταθμούς, είναι tres bien, αλλά το νέο μέσο μεταφοράς είναι τα «δανεικά δημοτικά ποδήλατα», παρκαρισμένα σε αναρίθμητα stands της πόλης (προς € 7 την ημέρα).

ΜΕ ΝΕΟ ΒΛΕΜΜΑ

Αφού αγναντέψετε το πανοραμίκ της πόλης από την ταράτσα του Κέντρου Πομπιντού (εκεί θα βγάλετε μακράν τις καλύτερες φωτογραφίες της πόλης), τσεκάρετε το πολυεθνικό χαρμάνι από καλλιτέχνες, φοιτητές, διασκεδαστές αλλά και άστεγους (το θλιβερό σήμα κατατεθέν του Παρισιού) και τουρίστες

στην πλατφόρμα-είσοδος του Κέντρου: η πιο ανήσυχη κι αυτοσχέδια «πλατεία» της πόλης.

ΦΕΤΙΧ

Αυθεντικό σουφλέ σοκολάτας, τάρτες με φρούτα του δάσους και άλλα σπιτικά γλυκά, μαζί με σπάνια τσάγια, στο κουκλίστικο «La Jacobine», στη νεανική γειτονιά της Cour du Commerce Saint Andre.

UPPER JAZZ

Τα ιστορικά τζαζ μπαρ της πόλης βιώνουν νέες δόξες με αφιερώματα στους εν ζωή μουσικούς θρύλους. Στο προσφάτως ανακαινισμένο «Duc des Lombardes» είδαμε την κορυφαία 70χρονη Γιαπωνέζα τζαζ πιανίστα Toshiko Akiyoshi να τα «σπάει», συνδυάζοντας be-bop και bossa nova με προ-κλασικές φούγκες (www.ducdeslobardes.com)

Βερολίνο - Παρίσι - εικόνα 4

I LOVE CULTURE

Θέλετε να δείτε ζωντανά τη θεά Ιζαμπέλ Ιπέρ ως νευρωτική διανοούμενη; Κλείστε εγκαίρως εισιτήρια για τη νέα κωμωδία της Γιασμίν Ρεζά «Ο Θεός της σφαγής» (www.theatre-antoine.com) Αν πάλι «αντέχετε» την υψηλής ποιότητας γαλλική μεταμοντέρνα σκηνή, τσεκάρετε τις περφόρμανς στο αρτίστικο Maison de la Poesie (www.maisondelapoesieparis.com).

GOURMET TRIP

Οι άκρως δελεαστικές μπουτίκ των αριστοκρατικών mall (ναι, στο Παρίσι «παίζουν» τέτοια οξύμωρα) του Centre Commercial Italie ή της συνοικίας Saint Germain des Pres είναι ικανές ν' αδειάσουν τα πορτοφόλια σας. Κάντε μια στάση στο αριστοκρατικό cafe του Αρμάνι και… σκεφτείτε λογικά.

MUST ΑΓΟΡΕΣ

Θέλετε να δοκιμάσετε φουαγκρά, γεμιστά σαλιγκάρια και άλλα παραδοσιακά γαλλικά εδέσματα σ' ένα «bistro parisien authentique»; Περάστε τότε μια βόλτα από το ιστορικό (από το 1921)

«Le Cafe du Commerce» στη Rue du Commerce 51.

ΠΟΥ ΜΕΝΩ

Στο «Hotel Particulier», το πιο καινούργιο boutique hotel του Παρισιού, σ' ένα μποέμικο λιθόστρωτο της Μονμάρτρης με 5 σαν-στο-παριζιάνικο-σπίτι-σας σουίτες διακοσμημένες από καλλιτέχνες (www.hotel-particulier-montmartre.com).

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Την πρώτη μεγάλη ρετροσπεκτίβα στο έργο της 95χρονης (!) γλύπτριας και εικαστικού Louise Bourgeois στο Πομπιντού (www.centrepompidou.fr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.