Δυτική Στερεά

Από τα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας του Αμβρακικού ως τους «απάτητους» δασικούς δρόμους των Αγράφων, η δυτική πλευρά της Στερεάς Ελλάδας έχει αρκετά διαφορετικά πρόσωπα και κρύβει πολλές συγκινήσεις για τους ανήσυχους ταξιδιώτες. Τα ορεινά της Ευρυτανίας, με επίκεντρο τα χωριά γύρω από το Καρπενήσι και το χιονοδρομικό στο Βελούχι, είναι το βαρύ πυροβολικό της περιοχής και ένας από τους διαχρονικά αγαπημένους προορισμούς όσων αναζητούν χαλάρωση σε ιδιαίτερους ξενώνες και ορεινά resorts αλλά και όσων αγαπούν τη δράση, αφού στα βουνά και τα ποτάμια της Στερεάς γεννήθηκε ο τουρισμός περιπέτειας στην Ελλάδα. Ένα γευστικό οδοιπορικό στο ιστορικό Μεσολόγγι, με το περίφημο αβγοτάραχο και τις γραφικές πελάδες, μια επίσκεψη στο όμορφο Αιτωλικό πατρίδα της διάσημης χαράκτριας Βάσως Κατράκη, ένα drive έξω από τα συνηθισμένα στα ορεινά της Ναυπακτίας όπου φωλιάζουν ξεχασμένα χωριά και μικροί ξενώνες, μια καλοκαιρινή περιπέτεια στον ποταμό Αγραφιώτη, ένα από τα τελευταία προπύργια των βέρων φυσιολατρών, είναι μερικές μόνο από τις ψηφίδες που συμπληρώνουν το παζλ και μας καλούν για ένα ακόμη ταξίδι στη Δυτική Στερεά κάθε εποχή του χρόνου.

Άγραφα

Στη Νότια Πίνδο, η περιοχή των Αγράφων γεμάτη παρθένες διαδρομές είναι ένα από τα τελευταία...

Αγρίνιο

Από την εποχή που τα «εκλεκτά τσιγάρα Αγρινίου» ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο έχουν περάσει πολλές...

Αιτωλικό

Ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας, που προστατεύεται από τους...

Καρπενήσι - Ευρυτανία

Αγέρωχα βουνά και ποτάμια που σε προκαλούν για περιπέτεια, πετρόχτιστα χωριά και μοναστήρια με...

Μεσολόγγι

Χτισμένο σε χερσόνησο ανάμεσα στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα και σ’ αυτήν της Κλείσοβας, στις εκβολές...

Ναύπακτος

Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου αλλά και στην είσοδο του Κορινθιακού Κόλπου, η Ναύπακτος...

Ορεινή Ναυπακτία

Στα ορεινά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα με τη Φωκίδα, η περιοχή της Ορεινής Nαυπακτίας, ή...

Τα γευστικά ραντεβού του φθινοπώρου

Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!

Ξενώνες για Βαλεντίνους

Ρομαντικά δωμάτια από πέτρα και ξύλο, τζάκια που σιγοτραγουδούν, αφράτα κρεβάτια και χουχουλιάρικοι καναπέδες με θέα σε μαγικά τοπία. Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όπως σας αξίζει, κλείνοντας ένα από τα ιδιαίτερα πακέτα που ακολουθούν.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Τα τελευταία δύο χρόνια κάτι φαίνεται να αλλάζει στο τοπίο. Στον Παρνασσό, στα Βαρδούσια, στο Βελούχι και στη Γραμμένη Οξιά, όσοι αγαπούν το βουνό θα βρουν πλέον πολύ περισσότερα από μια κουκέτα για να περάσουν τη νύχτα...

ΑΝΩ ΧΩΡΑ

Θα μαζέψουμε κάστανα, θα πιούμε τσίπουρο από το καζάνι που βράζει, θα ξεχαστούμε σε ταπεινά ταβερνάκια και παραδοσιακά καφενεία. Αφορμή η Γιορτή "Κάστανου και Τσίπουρου", αλλά και η ανακαίνιση ενός από τα πρώτα ξενοδοχεία βουνού, του "Crystal Mountain Hotel".