Λιθουανία

Ένας απίστευτης φυσικής ομορφιάς και Ιστορίας τόπος της άγνωστης Ευρώπης των Βαλτικών Χωρών. Η καταπράσινη αυτή χώρα με τις αναρίθμητες λίμνες, τα νησιά, τα κάστρα και το παγανιστικό παρελθόν, η οποία μοιάζει ξεχασμένη στη μέση του πουθενά, διαθέτει ιδιοσυγκρασιακό αέρα. Η κουκλίστικη πρωτεύουσά της, το Βίλνιους, είναι σωστή αποκάλυψη: μια καλλιτεχνικά ανήσυχη αύρα διαπερνά τα γοτθικά δρομάκια της αριστουργηματικής Παλιάς Πόλης, η οποία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και φτάνει μέχρι τα φουτουριστικά κτίρια της δυτικότροπης Νέας Πόλης. Εκεί θα βρείτε και την μποέμικη καλλιτεχνική συνοικία Ουζούπις. Σε απόσταση αναπνοής από το Βίλνιους, βρίσκονται το τουριστικό θέρετρο Τρακάι και το Ιστορικό Εθνικό Πάρκο. Στη Λιθουανία υπάρχει όμως και η «Σαχάρα της Βαλτικής»: η εξωτικής ομορφιάς Curonian Spit με τις φυσικές αμμοθίνες και τις ειδυλλιακές παραλίες (και μήκος 98 χλμ.) εκτείνεται από το Καλίνινγκραντ της Ρωσίας μέχρι το λιθουανικό λιμάνι Κλαϊπέντα. Σε επίπεδο γαστρονομίας, τώρα, φημίζεται για το κυνήγι της, ενώ το βασικό σουβενίρ δεν μπορεί να είναι άλλο από κάποιο κεχριμπαρένιο κόσμημα. Εκτός κι αν αποφασίσετε να αφεθείτε στα χέρια των Λιθουανών ανερχόμενων μόδιστρων, οι οποίοι κατακτούν πλέον τις διεθνείς πασαρέλες με την εκκεντρική haute couture τους…

Βίλνιους

Από τις πιο άγνωστες και ανατρεπτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης^ μια μεγάλη αποκάλυψη για όσους την...

Περιπέτειες στη φύση και την κουζίνα: Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2023

Παγκόσμια events, πολυσυζητημένες νέες αφίξεις, αλλά και λίστες ταξιδιωτικών βίβλων, όπως οι Lonely Planet και National Geographic, αποτελούν πυξίδα για ταξίδια, συναρπάζουν –και εκπαιδεύουν– το 2023.

City Breaks

Μπορεί το ένα μας μάτι να κοιτάει προς τα βουνά, το άλλο όμως είναι στραμμένο εντελώς downtown. Προτείνουμε τις καλύτερες ιδέες για φθινοπωρινά city breaks στις πιο ανερχόμενες και ατμοσφαιρικές πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Euromania!

Κάποιες το έχουν ήδη στα ταμεία τους, άλλες το ορέγονται: το ευρώ μάς ενώνει. Φέτος λέμε να το καταθέσουμε «εντός», για να πάρουν οι διακοπές προστιθέμενη αξία!