Δικαίωμα στην ένδειξη «Τοπικός Οίνος» έχουν ορισμένα επιτραπέζια κρασιά που παράγονται στο πλαίσιο περιοριστικών όρων. Οι όροι αυτοί προσδιορίζουν τη γεωγραφική περιοχή παραγωγής τους τις ποικιλίες σταφυλιών που επιτρέπεται η χρήση τους και ορισμένα άλλα στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι, σε ότι αφορά στις προδιαγραφές αρκετές είναι παρόμοιες με τις ισχύουσες για τους Οίνους με Ονομασία Προέλευσης τόσο η διαδικασία αναγνώρισης όσο και οι έλεγχοι είναι απλούστεροι. Και σε αυτή τη περίπτωση το ποιοτικό αποτέλεσμα εξαρτάται σημαντικά από τον ανθρώπινο παράγοντα.