Αφιέρωμα
10 συνταγές για ιδιαίτερα ψωμιά

10 συνταγές για ιδιαίτερα ψωμιά

16/10/2018 Υπάρχει “παγκόσμια ημέρα ψωμιού” και είναι η 16η Οκτωβρίου! Με την ευκαιρία, σας δίνουμε συνταγές για όχι και τόσο συνηθισμένα ψωμιά, έτσι, για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και όσων δεν ασχολούνται με το άθλημα…

Διαγωνισμός
Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

16/10/2018 18 «μαέστροι» της παγκόσμιας γαστρονομίας θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του Master of Pasta στο Barilla Pasta World Championship στις 24-25 Οκτωβρίου.

Θέμα
Ψωμί από τα χέρια μας

Ψωμί από τα χέρια μας

16/10/2018 Αν δοκιμάσεις μια φορά να φτιάξεις το δικό σου ψωμί (ή τη λαγάνα) και να το φας ζεστό, όπως βγήκε δεν υπάρχει επιστροφή...

Event
Κυπριακές γεύσεις στο “Σπίτι της Κύπρου”

Κυπριακές γεύσεις στο “Σπίτι της Κύπρου”

15/10/2018 Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Ιωαννίδου “Θησαυροί της Κυπριακής  Κουζίνας” θα συνδυαστεί με κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων που θα ετοιμάσει η συγγραφέας από το βιβλίο…

Focus
Τα δικά μας βοοειδή είναι πιο νόστιμα!

Τα δικά μας βοοειδή είναι πιο νόστιμα!

15/10/2018 Μια πρόσφατη εκδήλωση της Wise Food Stories με πρωταγωνίστρια την… αγελάδα στεπικής φυλής τύπου Κατερίνης, ήταν ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε το έργο του Δ. Δήμου και να διαπιστώσουμε το γευστικό ενδιαφέρον του αυτόχθονου…

Know how
Πώς το φτιάχνουν το πιλάφι

Πώς το φτιάχνουν το πιλάφι

05/10/2018 Καρολίνα, νυχάκι ή παρμπόιλντ, το κάθε ρύζι έχει τον τρόπο του, τα μυστικά του και τα φαγητά του. Διαβάστε εδώ πώς το επιλέγουμε και πώς θα πρέπει να του φερθούμε για να μας το ανταποδώσει στο φαγητό…

Αφιέρωμα
25 ιδέες για σνακ στο γραφείο

25 ιδέες για σνακ στο γραφείο

29/09/2018 Το σνακ του γραφείου μπορεί εύκολα να ετοιμαστεί στο σπίτι. Θα είναι πιο νόστιμο, πιο υγιεινό και προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις μας. Με μια σωστή οργάνωση, γλιτώνετε χρήματα και κερδίζετε γεύση και ποιότητα.

Know How
Πίτσα, λαδένια ή πισαλαντιέρ;

Πίτσα, λαδένια ή πισαλαντιέρ;

19/09/2018 Το αρχέγονο ζυμάρι που απλώνεται, στολίζεται με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο και μπαίνει στον φούρνο για να ταΐσει πολλά στόματα γρήγορα και ανέξοδα, είναι παράδοση σε πολλές μεσογειακές χώρες. Αλλού μοσχοβολά φρέσκια ντομάτα, αλλού μπαχαρένιο κιμά ή πικάντικη σαρδέλα, αλλού σκέτο κρεμμύδι…

Ρεπορτάζ
Χάραμα στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας

Χάραμα στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας

13/09/2018 Μια μοναδική ευκαιρία να δούμε από κοντά τα καΐκια να ξεφορτώνουν την ψαριά τους, αλλά και δημοπρασίες ψαριών είχαμε σε πρόσφατο ταξίδι στην Καβάλα…

Αφιέρωμα
20 σπιτικά σνακ για το σχολείο

20 σπιτικά σνακ για το σχολείο

11/09/2018 Το κολατσιό δεν είναι απλά "κάτι για να γεμίσεις το στομάχι". Οφείλουμε να έχει τα απαραίτητα και όχι τα περιττά για τον οργανισμό. Είναι τόσο χρήσιμο όσο και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας και πρέπει να είναι σωστό…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen