22/01/2021 Λαχανικά, κηπευτικά, όσπρια, φρούτα και άλλα καθημερινά προϊόντα με ταυτότητα, μας προσκαλούν να τα γνωρίσουμε και να τα προτιμήσουμε από το «ανώνυμο» πλήθος…
15/01/2021 Ο άνθρωπος που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ μέσα από τα Λονδρέζικα «Le Gavroche» και «Waterside Inn» πέθανε στις 4 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια γαστρονομική κληρονομιά - ανάμεσα στους σταθμούς της, η επιμέλειά του στο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων του 2002.
08/01/2021 Αν οι γιορτές ήταν η ιδανική αφορμή να δώσουμε λίγα παραπάνω γκάζια στην κουζίνα, τώρα είναι η ευκαιρία να ρίξουμε ρυθμούς, ετοιμάζοντας πιάτα γεμάτα θαλπωρή – και οι σεφ των εστιατορίων που δεν καταφέραμε να επισκεφτούμε, μας δίνουν τη συνταγή!
29/12/2020 Το μενού της Πρωτοχρονιάς θέλει φαντασία και πρωτοτυπία, χωρίς να ξεφεύγει από την οικειότητα που ζητάει το πρώτο οικογενειακό τραπέζι του χρόνου.
21/12/2020 Πιάτα με φαντασία, υλικά που ξεχωρίζουν, χρώμα και ποικιλία χαρίζουν εύκολα την αύρα της γιορτής σε ένα τραπέζι χωρίς γαλοπούλα και γουρουνόπουλο.
18/12/2020 Η ανεκτίμητη κληρονομιά του μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, που ανέδειξε την άγνωστη αγιορείτικη μοναστηριακή κουζίνα, ζωντανεύει μέσα από έξι on demand επεισόδια στην πλατφόρμα της ΕΡΤ.
09/12/2020 Με ένα άκρως Χριστουγεννιάτικο, αισιόδοξο και εμπνευστικό τεύχος, επιστρέφει το εποχικό περιοδικό ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ στα My market.
01/12/2020 Απολαυστικά νόστιμες, εύκολες και γρήγορες, οι σούπες με βάση φρέσκα λαχανικά είναι η γεύση της εποχής για ένα απλό healthy ή ξεχωριστό γιορτινό πιάτο.
24/11/2020 Απαλύνουμε τη λαχτάρα μας για καλό, σύγχρονο φαγητό «εστιατορικού» επιπέδου, φέρνοντας στο σπίτι «διαχειρίσιμες» συνταγές από οκτώ κορυφαίους Έλληνες σεφ, που θα δώσουν προχωρημένη νοστιμιά στο lockdown μας και μοντέρνα πνοή στη μαγειρική μας γκάμα.
12/11/2020 Για να μπλοκάρουμε τις συνεχείς επιδρομές στο ψυγείο και τις θερμιδοφόρες Σειρήνες της μακαρονάδας ή του delivery, προγραμματίζουμε από πριν snacks και γεύματα για μια αποδοτική work from home εβδομάδα.
05/11/2020 Από την κλασική λευκή ψαρόσουπα με τις τοπικές παραλλαγές της μέχρι τις πλούσιες κακαβιές και μπουγιαμπέσες, συνταγές υπάρχουν πολλές: με ένα ή πολλά ψάρια, με οστρακόδερμα, με πολλά ή λίγα υλικά, η καιρός της ζητά και το σπίτι μοσχοβολά