Συνέντευξη
Ο Πατέρας Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός μας μιλάει για την Αγιορείτικη Κουζίνα

Ο Πατέρας Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός μας μιλάει για την Αγιορείτικη Κουζίνα

22/03/2019 “H μαγειρική είναι έρωτας, είναι διακονία, είναι αφοσίωση, είναι συντροφικότητα, είναι σχέση με τον άλλον”. Ο αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός μας συστήνει μια ιδιαίτερη και μοναδική κουζίνα…

Θέμα
Μπακαλιάρου εγκώμιο

Μπακαλιάρου εγκώμιο

19/03/2019 Όλο το know how, χρήσιμες συμβουλές για την αγορά, την προετοιμασία και φυσικά το μαγείρεμα ή τηγάνισμα του μπακαλιάρου, του ψαριού που έχουμε παραδοσιακά συνδέσει με την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου... 

In season
Η σκορδαλιά και τα tips της

Η σκορδαλιά και τα tips της

21/03/2019 Στο γουδί ή στο μίξερ, με ψωμί ή με πατάτα, με λίγο ή πολύ σκόρδο… Η απαραίτητη συνοδός του τηγανητού μπακαλιάρου έχει τα κόλπα της για να πετύχει...

Θέμα
Ο γευστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου

Ο γευστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου

21/03/2019 Η ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα…

Εκδήλωση
Το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας” στη Θεσσαλονίκη

Το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας” στη Θεσσαλονίκη

13/03/2019 17 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης στρώνουν τραπέζι με ειδικά set menus εμπνευσμένα από την αγιορείτικη κουζίνα, από τις 19 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου…

New
Wema: νέα άφιξη στο delivery

Wema: νέα άφιξη στο delivery

06/02/2019 Μια νέα online υπηρεσία φαγητού για το σπίτι ή το γραφείο, που εστιάζει στις οργανικές, αγνές πρώτες ύλες από πιστοποιημένους παραγωγούς…

Βιβλίο
H πολίτισσα Μαρία και τα ερωτικά μπαχαρικά της

H πολίτισσα Μαρία και τα ερωτικά μπαχαρικά της

15/02/2019 Το νέο βιβλίο της κωνσταντινοπολίτισσας Μαρίας Εκμεκτσίογλου είναι αφιερωμένο στα μπαχαρικά και βότανα με αφροδισιακές ιδιότητες και στις πολίτικες συνταγές τους…

Θέμα
Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου: γεύσεις από έναν μοναδικό τόπο

Γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου: γεύσεις από έναν μοναδικό τόπο

21/03/2019 Η ανακήρυξη του Νοτίου Αιγαίου “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019” δίνει μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί και να αναδειχθεί το μεγαλείο μιας απαράμιλλης και πολυσυλλεκτικής κουζίνας, καθιερώνοντας την περιοχή ως παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό…

Συνταγές
Μοναδικές σούπες από το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”

Μοναδικές σούπες από το “Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας”

14/03/2019 Αλλά τι σούπες! Όλες υπέροχες στη γεύση και, όπως είναι αναμενόμενο, ανάλογα με τον σεφ και το εστιατόριο, απλές ή πιο σύνθετες, εύκολες ή πιο δύσκολες στην εκτέλεση...

Διαγωνισμός
Στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

29/01/2019 Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου γίνονται δεκτές οι προνομιακές δηλώσεις συμμετοχής στον 4ο ATHIOOC, που θα διεξαχθεί 18-20 Μαρτίου στο Ναύπλιο…

Βιβλίο
Η ελληνική κουζίνα του Άκη Πετρετζίκη σε μια υπέροχη έκδοση

Η ελληνική κουζίνα του Άκη Πετρετζίκη σε μια υπέροχη έκδοση

30/01/2019 Οι 260 καλύτερες συνταγές του δημοφιλούς σεφ από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα, σ’ ένα ολοκληρωμένο βιβλίο μαγειρικής για νέους και παλιούς...

Θέμα
Ένας αλλιώτικος τρόπος να απολαμβάνεις τα όσπρια!

Ένας αλλιώτικος τρόπος να απολαμβάνεις τα όσπρια!

20/03/2019 Τα καινούργια προϊόντα από αλεύρι οσπρίων σε σχήμα ζυμαρικών της Barilla είναι ένα παγκόσμιο trend, που ανοίγει νέους δρόμους για γαστρονομικές απολαύσεις και όχι μόνο, αφού αυτά τα προϊόντα έχουν μια ολόκληρη σειρά από διατροφικά πλεονεκτήματα…

Αφιέρωμα
20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

05/03/2019 Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen