Συνταγές
Η ηλιόλουστη κουζίνα της Σικελίας στο πιάτο

Η ηλιόλουστη κουζίνα της Σικελίας στο πιάτο

11/08/2020 Cassata και cannoli, pasta con le sarde και caponata, σαρδέλα, μελιτζάνα και βασιλικός… Στην πιο διάσημη κουζίνα της Ιταλίας κυριαρχούν τα απλά υλικά σε πεντανόστιμα ταιριάσματα. Φέτος το καλοκαίρι, ας τα βάλουμε στο τραπέζι μας!

Συνέντευξη
Mika Kitrina: Μία Ninja στην κουζίνα της Keto

Mika Kitrina: Μία Ninja στην κουζίνα της Keto

30/07/2020 Φανατική της keto και κομβική προσωπικότητα στην διάδοσή της στην νεότερη γενιά, η Ελληνοδανέζα σεφ και blogger μιλά στο Umami για το πώς η κετογονική διατροφή την βοήθησε να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα υγείας και αποκαλύπτει μυστικά της σωστής εφαρμογής της.

Θέμα
Fish from Greece: ψάρι με ταυτότητα, από ελληνικά νερά

Fish from Greece: ψάρι με ταυτότητα, από ελληνικά νερά

14/07/2020 Τσιπούρα, λαβράκι, φαγκρί, κρανιός, μαγιάτικο. Ολόφρεσκα ψάρια, μεγαλωμένα στο φυσικό τους περιβάλλον, τη θάλασσα, με τα υψηλότερα υγειονομικά στάνταρ και την εγγύηση ποιότητας που καλύπτει η ένδειξη Fish from Greece…

Νέα
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020 από το αθηνόραμα: Η τελετή απονομής και οι μεγάλοι νικητές

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020 από το αθηνόραμα: Η τελετή απονομής και οι μεγάλοι νικητές

13/07/2020 Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα έγινε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου το χειροκρότημα, το χιούμορ και η υψηλή ποιότητα της εθνικής μας γαστρονομίας εκμηδένισαν νοερά τις υποχρεωτικές αποστάσεις και έδωσαν το σύνθημα για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Αφιέρωμα
Spare ribs, μια διαφορετική γευστική εμπειρία!

Spare ribs, μια διαφορετική γευστική εμπειρία!

26/05/2020 Περισσότερο κόκκαλο από ψαχνό και περισσότερο διασκέδαση από χόρταση… Tα spare ribs ή κορτεζίνες υπόσχονται μια διαφορετική εμπειρία φαγητού, ειδικά όταν συνοδεύονται με μια παγωμένη Kaiser!

Αφιέρωμα
Ψήνουμε τα τέλεια αρνίσια παϊδάκια!

Ψήνουμε τα τέλεια αρνίσια παϊδάκια!

29/05/2020 Το αρνίσιο παϊδάκι έχει τα κόλπα του στο ψήσιμο, αλλά δεν πρέπει να το φοβόμαστε - αν το προσέξουμε, θα μας  ανταμείψει με την απίστευτη νοστιμιά του. Εναλλακτικά, υπάρχει και η λύση του φούρνου…

Νέα
Η Φακή Εγκλουβής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Φακή Εγκλουβής στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

09/07/2020 Ένα από τα ελάχιστα όσπρια από παλιούς σπόρους, που φτάνουν να καλλιεργούνται ως τις μέρες μας, εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αφιέρωμα
Χοιρινά μπριζολάκια, η καθημερινή παρέα της μπίρας

Χοιρινά μπριζολάκια, η καθημερινή παρέα της μπίρας

21/05/2020 Το χοιρινό μπριζολάκι είναι το πιο εύκολο αλλά και λαχταριστό κρεατικό για να συνοδέψεις την παγωμένη Kaiser σου και να δώσεις άλλο ενδιαφέρον στο καθημερινό τραπέζι…

Αφιέρωμα
6 διαφορετικές κοπές κρέατος για ψήσιμο στη σχάρα

6 διαφορετικές κοπές κρέατος για ψήσιμο στη σχάρα

19/05/2020 Όχι μόνο φιλέτο και σπαλομπριζόλα. Η επέλαση των νέων κοπών, που αξιοποιούν πολλά σημεία μοσχαριού και βοδινού, δίνουν άλλο ενδιαφέρον στους λάτρεις του κρέατος και γίνονται ο ιδανικός σύντροφος μιας μπίρας Kaiser…

Θέμα
Κετογονική διατροφή: Η απενοχοποίηση του λίπους

Κετογονική διατροφή: Η απενοχοποίηση του λίπους

29/05/2020 Δημιουργήθηκε πριν 100 χρόνια, αποκτά όμως όλο και περισσότερους οπαδούς στις μέρες μας – τι είναι και πού βοηθά, όμως, το πρωτεϊνικό διατροφικό μοντέλο που εξορίζει τους υδατάνθρακες;

Αφιέρωμα
Σιδηρόδρομος ή στηθοπλευρές, η low profile νοστιμιά στο κρέας

Σιδηρόδρομος ή στηθοπλευρές, η low profile νοστιμιά στο κρέας

12/05/2020 Πέρα από τις σπαλομπριζόλες και τα φιλέτα, υπάρχουν τα «ταπεινά» και οικονομικά κομμάτια, που εκτιμούν μάλιστα ιδιαίτερα όσοι ξέρουν να απολαμβάνουν το κρέας. Ο μοσχαρίσιος ή βοδινός «σιδηρόδρομος», για παράδειγμα, είναι ένα μεγαλείο γεύσης, που ταιριάζει ιδανικά με μια Kaiser!

Αφιέρωμα
Rib Eye, το πιο νόστιμο κομμάτι κρέατος για σχάρα

Rib Eye, το πιο νόστιμο κομμάτι κρέατος για σχάρα

15/05/2020 Ανοίγει ο καιρός και η σκέψη ενός ωραίου ψητού στα κάρβουνα (ή και στο γκριλ) συντροφιά με μια παγωμένη Kaiser, γίνεται… έντονη επιθυμία!

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος