Θέμα
Ένα γευστικό οδοιπορικό στην Κρήτη που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ

Ένα γευστικό οδοιπορικό στην Κρήτη που δεν θέλεις να τελειώσει ποτέ

22/07/2019 Από τα καφενεία των χωριών ως τα βραβευμένα εστιατόρια και τους τοπικούς παραγωγούς, ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι σε μια από τις πιο ξεχωριστές γευστικές κουλτούρες σε ολόκληρη τη Ελλάδα.

Event
Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά δείπνα στη Ρόδο

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά δείπνα στη Ρόδο

11/07/2019 Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Θέμα
My summer wine pairings

My summer wine pairings

18/07/2019 Τα καλύτερα ντουέτα του καλοκαιριού: κρασί και πιάτα.

Συνέντευξη
Η Γιώτα Κουφαδάκη υμνεί την κλασική ελληνική μαγειρική

Η Γιώτα Κουφαδάκη υμνεί την κλασική ελληνική μαγειρική

04/07/2019 Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις μαγείρισσας χωρίς ειδικές σπουδές, με κουζίνα που βραβεύεται επί σειρά ετών με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα και το εστιατόριό της, στην Ακτή Ελιάς της Σιθωνίας, είναι προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες…

Ρεπορτάζ
Γεωργιανό ψωμί και πίτες στους Αμπελοκήπους

Γεωργιανό ψωμί και πίτες στους Αμπελοκήπους

02/05/2019 Ανακαλύψαμε έναν φούρνο, όπου γεωργιανοί φτιάχνουν καθημερινά φρέσκο ψωμί και πίτες.

Βιβλίο
Η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών

Η πολίτικη κουζίνα των τεσσάρων εποχών

22/05/2019 Το νέο βιβλίο της Κωνσταντινουπολίτισσας ερευνήτριας-λαογράφου Σούλας Μπόζη συνδυάζει μια γλαφυρή περιγραφή των γαστρονομικών συνηθειών της Πόλης, με συνταγές που μαγειρεύονταν στα ελληνικά σπίτια ανάλογα με την εποχή…

Συνταγή
Rigatoni: τα ζυμαρικά που έκαναν καριέρα στην όπερα!

Rigatoni: τα ζυμαρικά που έκαναν καριέρα στην όπερα!

18/07/2019 Τα rigatoni με τις χαρακτηριστικές αυλακώσεις είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζυμαρικά τόσο στην πατρίδα καταγωγής τους, την Ιταλία, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι η βάση για υπέροχες συνταγές, που συναρπάζουν τους οπαδούς της pasta.

Θέμα
Μαστίχα Χίου: μυστηριώδης και μοναδική

Μαστίχα Χίου: μυστηριώδης και μοναδική

27/06/2019 Προϊόν θρυλικό και πανάκριβο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, χαρίζει το μοναδικό της άρωμα σε γλυκά και φαγητά, είναι ταυτόχρονα μπαχαρικό, φάρμακο και θυμίαμα…

Θέμα
Μικρό ταξίδι στις γεύσεις της Τήνου

Μικρό ταξίδι στις γεύσεις της Τήνου

25/06/2019 Η Τήνος αποκαλύπτει με γοργό ρυθμό τις άγνωστες πτυχές της, την ανέγγιχτη ενδοχώρα, τα προϊόντα της γης και τους παραγωγούς της, τις κουζίνες της, και μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen