27/01/2023 Πρόκειται για την πιο απλή ελληνική πίτα. Φύλλο και τυρί -συνήθως φέτα. Όχι ότι δεν χρησιμοποιούνται άλλα τυριά. Αλλά η φέτα, ως εθνικό μας τυρί και η τυρόπιτα ως εθνική μας πίτα, κάνουν το ιδανικό ζευγάρι.
24/01/2023 Σε μια εποχή που οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου μάς επιτρέπει να έχουμε εύκολη πρόσβαση στις πρώτες ύλες και το know-how οποιασδήποτε κουζίνας, τίποτα δεν μας εμποδίζει να απολαύσουμε και τα αγαπημένα μας έθνικ φαγητά.
23/01/2023 «Το πιο καλό είναι συχνά και το πιο απλό», ήταν το σύνθημα του Joël Robuchon -και ο θρυλικός πουρές του είναι το παράδειγμα της φινέτσας με τρία υλικά. Πέρα από τον κλασικό πουρέ πατάτας, όμως, και τα υπόλοιπα λαχανικά της εποχής προσφέρονται για νόστιμες παραλλαγές.
20/01/2023 Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde αποδεικνύεται το προσόν της μαγειρικής με ένα πολύτιμο ελληνικό διατροφικό προϊόν.
17/01/2023 Από την κλασική λευκή ψαρόσουπα με τις τοπικές παραλλαγές της μέχρι τις πλούσιες κακαβιές και μπουγιαμπέσες, συνταγές υπάρχουν πολλές: με ένα ή πολλά ψάρια, με οστρακόδερμα, με πολλά ή λίγα υλικά, η καιρός της ζητά και το σπίτι μοσχοβολά
16/01/2023 Η Ελλάδα λατρεύει το κρέας και κυρίως το μοσχάρι. Με μοσχάρι φτιάχνουμε γιορταστικά τραπέζια, με μοσχάρι περιποιούμαστε κάποιον ιδιαίτερο και δείχνουμε τη δεξιοτεχνία μας.
03/01/2023 Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια… Καιρός, λοιπόν, να βάλουμε και στο πιάτο τα λαχανικά του χειμώνα, για μια κουζίνα in season, υγιεινή αλλά και νόστιμη, που θα μας φέρει «στα ίσα μας» μετά τη γιορτινή κραιπάλη.
03/01/2023 Οι συνδυασμοί, ανεξάντλητοι. Από κιμά και ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αλλαντικά διάφορα, μέχρι ψητά λαχανικά και θαλασσινά. Το τυρί δεν λείπει σχεδόν ποτέ. Απαιτούν πάντοτε μια σάλτσα, που θα βοηθήσει στο ψήσιμο και το δέσιμο των υλικών…
16/01/2023 Μεταμορφώνουν ένα απλό πιάτο σε εθιστικό. Σοφές φόρμουλες, που συνδυάζουν αριστοτεχνικά γεύσεις μπαχαρικών για να δημιουργήσουν άλλες ακόμα ωραιότερες. Ελάτε να ταξιδέψουμε στον παραμυθένιο κόσμο των μειγμάτων κι αφήστε τα να σας σαγηνέψουν.
25/11/2022 Οι καστανάδες στήνουν τις φουφούδες τους στις γωνιές των δρόμων κι ένα από τα πιο απολαυστικά street foods είναι και πάλι εδώ. Εμείς βάζουμε το πιο αγαπημένο χειμωνιάτικο «φρούτο» σε γλυκά και φαγητά δίνοντας στο τραπέζι μας μια… καστανή ατμόσφαιρα γιορτής.
28/11/2022 Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμοι θησαυροί ενέργειας για το σώμα. Είναι νόστιμοι και εξαιρετικά ευεργετικοί. Ας μάθουμε, λοιπόν, πόσο καλό κάνουν στην υγεία, αλλά και πως μπορούμε να τους ενσωματώσουμε στη διατροφή μας μέσα από νόστιμες συνταγές.
03/01/2023 Άμεσα συνδεδεμένη με τα πιο ταπεινά και άρα διαθέσιμα υλικά, το τσουκάλι και την εστία, με τα στοιχειώδη της ανθρώπινης κοινωνίας δηλαδή, η σούπα παραπέμπει άμεσα στο βασικό ένστικτο, σε μια αταβιστική ανάγκη συσπείρωσης και θρέψης.
19/12/2022 Πολύ λιγότερο γνωστή η νηστεία των Χριστουγέννων, από τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής -που προηγείται του Πάσχα- και σίγουρα με πολύ λιγότερους οπαδούς…