banner
banner
banner
Αφιέρωμα
Ζυμαρικά με γεύση καλοκαιριού

Ζυμαρικά με γεύση καλοκαιριού

30/06/2022 Οι πιο λαχταριστές συνταγές για ζυμαρικά δεν ζητούν πολλά: με φρέσκα, καλοκαιρινά λαχανικά, λίγα μυρωδικά, σκόρδο και την πιο νόστιμη ντομάτα της εποχής, φτιάχνεις ακαταμάχητα πιάτα…

Συνταγές
Μελιτζάνα, η πριγκίπισσα του καλοκαιριού

Μελιτζάνα, η πριγκίπισσα του καλοκαιριού

27/06/2022 Γεύση απαλή και βαθιά, με ιδιαίτερη γλύκα, υφή βελούδινη και άπειροι τρόποι μαγειρέματος! Η μελιτζάνα είναι, μετά τη βασίλισσα ντομάτα, το πιο νόστιμο και ευέλικτο λαχανικό της εποχής…

banner
Ταξίδι
Άνδρος, ματιές στον τόπο και τις γεύσεις του

Άνδρος, ματιές στον τόπο και τις γεύσεις του

29/06/2022 Η Άνδρος είναι μάλλον μοναδική περίπτωση νησιού τόσο ευνοημένου από τη φύση, τόσο εύκολα προσβάσιμου και παράλληλα, τόσο λίγο γνωστού στον πολύ κόσμο. Μια σύντομη, αλλά περιεκτική βόλτα στον τόπο και τις γεύσεις του, για να δείξουμε, απλά, τον δρόμο…

banner
Θέμα
 Πέντε αστεράτα ψάρια μας κάνουν το τραπέζι!

Πέντε αστεράτα ψάρια μας κάνουν το τραπέζι!

01/07/2022 Τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φαγκρί και μαγιάτικο, από τη θάλασσα στο πιάτο!

Ρεπορτάζ
Tα εμβληματικά Π.Ο.Π. τυριά των Κυκλάδων και τέσσερα τυροκομεία με παράδοση

Tα εμβληματικά Π.Ο.Π. τυριά των Κυκλάδων και τέσσερα τυροκομεία με παράδοση

21/06/2022 Σύγχρονοι τυροκόμοι που προέρχονται από παλιές κτηνοτροφικές οικογένειες με μακριά παράδοση στην τυροκομία.

Know how
Πώς το φτιάχνουν το πιλάφι

Πώς το φτιάχνουν το πιλάφι

24/06/2022 Καρολίνα, νυχάκι ή παρμπόιλντ, το κάθε ρύζι έχει τον τρόπο του, τα μυστικά του και τα φαγητά του. Διαβάστε εδώ πώς το επιλέγουμε και πώς θα πρέπει να του φερθούμε για να μας το ανταποδώσει στο φαγητό…

Θέμα
Αλήθειες και μύθοι για το τηγάνισμα

Αλήθειες και μύθοι για το τηγάνισμα

24/06/2022 Οι ωραιότεροι μεζέδες του καλοκαιριού έχουν έναν κοινό παρανομαστή: το τηγάνι. Τραγανά  καλαμαράκια, ψαράκια, κολοκυθάκια, τυροπιτάκια, πατάτες, αλλά και τα γλυκά του τηγανιού -λουκουμάδες, τηγανίτες, αβγοφέτες… Αλλά μπορεί το τηγάνισμα να είναι αθώο ή ακόμα και ωφέλιμο;

Know How
Πίτσα, λαδένια ή πισαλαντιέρ;

Πίτσα, λαδένια ή πισαλαντιέρ;

23/06/2022 Το αρχέγονο ζυμάρι που απλώνεται, στολίζεται με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο και μπαίνει στον φούρνο για να ταΐσει πολλά στόματα γρήγορα και ανέξοδα, είναι παράδοση σε πολλές μεσογειακές χώρες. Αλλού μοσχοβολά φρέσκια ντομάτα, αλλού μπαχαρένιο κιμά ή πικάντικη σαρδέλα, αλλού σκέτο κρεμμύδι…

Θέμα
Σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ: το ψάρι που αγαπήσαμε

Σεβίτσε, καρπάτσιο, ταρτάρ: το ψάρι που αγαπήσαμε

23/06/2022 Το πιάτο, που φαίνεται να έχουμε αγαπήσει τελευταία, ονομάζεται “ωμό ψάρι” και δεν είναι σούσι ή σασίμι. Είναι σεβίτσε, ταρτάρ, καρπάτσιο ψαριού. Aξίζει να τα γνωρίσουμε και να τα φτιάξουμε, με τη γνώση των ειδικών…

Θέμα
Τέσσερα αλλιώτικα αλεύρια για εναλλακτική διατροφή

Τέσσερα αλλιώτικα αλεύρια για εναλλακτική διατροφή

17/06/2022 Η έξαρση της ζήτησης για gluten free τρόφιμα και η ζήτηση για τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ή για τρόφιμα με πολλές ίνες, είναι ένας λόγος εμφάνισής τους στην αγορά…

Θέμα
Μαστίχα Χίου: μυστηριώδης και μοναδική

Μαστίχα Χίου: μυστηριώδης και μοναδική

16/06/2022 Προϊόν θρυλικό και πανάκριβο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, χαρίζει το μοναδικό της άρωμα σε γλυκά και φαγητά, είναι ταυτόχρονα μπαχαρικό, φάρμακο και θυμίαμα.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος