Know how
Η προετοιμασία και το ψήσιμο της τέλειας γαλοπούλας

Η προετοιμασία και το ψήσιμο της τέλειας γαλοπούλας

14/12/2018 Αχ, αυτή η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα! Ξαπλωμένη στην πιατέλα με την τραγανή ροδοκόκκινη πετσούλα της, τις γαρνιτούρες της, τη γέμισή της, τη σάλτσα της…

Προϊόν
Οι πίτες της γιαγιάς Ευριδίκης

Οι πίτες της γιαγιάς Ευριδίκης

17/12/2018 Πίτες με ονόματα γιαγιάδων μπορεί να κυκλοφορούν πολλές, αυτή όμως αναφέρεται σε υπαρκτή γιαγιά, που, επιπλέον, φαίνεται ότι έφτιαχνε και σπουδαίες πίτες…

Αφιέρωμα
17 συνταγές για χειμωνιάτικο ριζότο!

17 συνταγές για χειμωνιάτικο ριζότο!

14/11/2018 Το ριζότο είναι μαγικό φαγητό. Εφεύρεση. Σε γλυκαίνει, σε χαλαρώνει, σου φτιάχνει τη διάθεση. Ευέλικτο, καθώς έχει σαν βάση το ρύζι, ταιριάζει με πολλά υλικά όσο είναι εξαιρετικό και σκέτο ή σχεδόν. Ας το εξερευνήσουμε μαζί…

Θέμα
Ο γευστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου

Ο γευστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου

13/12/2018 Η ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα…

Festival
Όλα όσα έγιναν στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας στην Καλαμάτα

Όλα όσα έγιναν στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας στην Καλαμάτα

11/12/2018 Μετά από τρεις προκριματικούς σε Καλαμάτα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συμμετοχές μαθητών Σχολών Μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, αναδείχθηκαν οι 20 φιναλίστ του τελικού, που διοργανώθηκε από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας…

Christmas
Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη αλατιού; Ε, ναι!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη αλατιού; Ε, ναι!

14/12/2018 Μια παλιά τέχνη, πολύ εύκολη και με υπέροχα αποτελέσματα, που μπορεί να φθάσουν και σε επίπεδο αριστοτεχνήματος, αν έχουμε επιδεξιότητα στη διακόσμηση…

Θέμα
Πρόσκληση σε τραπέζι back to '60s

Πρόσκληση σε τραπέζι back to '60s

22/11/2018 Ετοιμάστε ένα τραπέζι με πιάτα… ρετρό. Γεύσεις σχεδόν ξεχασμένες, που βασίλευαν στο τραπέζι πριν πενήντα χρόνια, με εμφάνιση γραφικά παλιομοδίτικη, γεύσεις εύκολες και μαμαδίστικες, πιάτα της αστικής κουζίνας, που, γιατί όχι, μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο...

News
Αυτή είναι η νέα Master of Pasta!

Αυτή είναι η νέα Master of Pasta!

08/11/2018 Ποια είναι η μεγάλη νικήτρια του 7ου Barilla Pasta World Championship που έγινε πρόσφατα στο Μιλάνο;

Focus
Τα δικά μας βοοειδή είναι πιο νόστιμα!

Τα δικά μας βοοειδή είναι πιο νόστιμα!

15/10/2018 Μια πρόσφατη εκδήλωση της Wise Food Stories με πρωταγωνίστρια την… αγελάδα στεπικής φυλής τύπου Κατερίνης, ήταν ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε το έργο του Δ. Δήμου και να διαπιστώσουμε το γευστικό ενδιαφέρον του αυτόχθονου…

Συνέντευξη
Η Μυρσίνη και οι φλόγες

Η Μυρσίνη και οι φλόγες

08/11/2018 Προσωπικότητα πολυδιάστατη, με πάθος για δημιουργία, η Μυρσίνη Λαμπράκη βρίσκεται στο στοιχείο της, με ένα καινούργιο, πρωτοποριακό πρότζεκτ…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen