banner
banner
banner

UmamiPedia: Μορταδέλα


Η μορταδέλα (mortadella) προέρχεται από την ανάμειξη πολτοποιημένου βοδινού κρέατος με χοιρινό λίπος και καρυκεύματα που τυλίγονται με ζωική ή τεχνητή μεμβράνη και κατόπιν βράζονται ελαφρά και καπνίζονται.
Διατροφική αξία: 320 θερμίδες/100 γρ. Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και χοληστερόλη.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ