Πρόταση
Μελομακάρονα που «μιλάνε» στο Oggi

Μελομακάρονα που «μιλάνε» στο Oggi

29/12/2020 Eίναι αλήθεια, τελικά, ότι σε μαγαζιά που δεν το περιμένεις μπορεί να ανακαλύψεις τα πιο αυθεντικά πράγματα…

Άφιξη
«Ourse»: η πιο γλυκιά άφιξη της χρονιάς

«Ourse»: η πιο γλυκιά άφιξη της χρονιάς

10/12/2020 Ας αρχίσουμε από το συμπέρασμα. Το opening του «Ourse» είναι μεγάλο νέο. Φέρνει κοντά μας μια «γαλλικής κοπής» ζαχαροπλαστική επιπέδου, κάνοντας έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για την αναβάθμιση του θέματος «γλυκό» στην πόλη.

Know How
Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

24/11/2020 Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.

Προφίλ
Ευαγγελία Γκορέ: μια νέα pâtissière που θα συζητηθεί

Ευαγγελία Γκορέ: μια νέα pâtissière που θα συζητηθεί

06/10/2020 Τη γνωρίσαμε μέσα από τα απολαυστικά γλυκά της στο εστιατόριο «Alios Ilios» του «Santo Maris» στη Σαντορίνη. Αθόρυβη και σεμνή, προχωράει μεθοδικά μια καριέρα στη ζαχαροπλαστική και μας συστήνεται προσωπικά και μέσα από τις συνταγές της.

Συνταγές
Τάρτα Τατέν, μια γλυκιά Γαλλίδα με ιστορία

Τάρτα Τατέν, μια γλυκιά Γαλλίδα με ιστορία

24/09/2020 Θες το καραμελωμένο μήλο, θες η «ανατρεπτική» συνταγή και το περίφημο αποτέλεσμα, η τάρτα Τατέν παραμένει το πιο αγαπημένο γλύκισμα με μήλα στην ιστορία της γαστρονομίας. Ας τη φτιάξουμε με τα πρώτα μήλα, αφού πρώτα τη γνωρίσουμε…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος