Προφίλ
Ευαγγελία Γκορέ: μια νέα pâtissière που θα συζητηθεί

Ευαγγελία Γκορέ: μια νέα pâtissière που θα συζητηθεί

06/10/2020 Τη γνωρίσαμε μέσα από τα απολαυστικά γλυκά της στο εστιατόριο «Alios Ilios» του «Santo Maris» στη Σαντορίνη. Αθόρυβη και σεμνή, προχωράει μεθοδικά μια καριέρα στη ζαχαροπλαστική και μας συστήνεται προσωπικά και μέσα από τις συνταγές της.

Συνταγές
Τάρτα Τατέν, μια γλυκιά Γαλλίδα με ιστορία

Τάρτα Τατέν, μια γλυκιά Γαλλίδα με ιστορία

24/09/2020 Θες το καραμελωμένο μήλο, θες η «ανατρεπτική» συνταγή και το περίφημο αποτέλεσμα, η τάρτα Τατέν παραμένει το πιο αγαπημένο γλύκισμα με μήλα στην ιστορία της γαστρονομίας. Ας τη φτιάξουμε με τα πρώτα μήλα, αφού πρώτα τη γνωρίσουμε…

Παγωτό
Σημαντική διεθνής διάκριση για την Kayak

Σημαντική διεθνής διάκριση για την Kayak

26/09/2020 H ελληνική εταιρεία παγωτού Kayak βραβεύεται για άλλη μια χρονιά, κατακτώντας τη διάκριση τριών αστέρων των Great Taste Awards, αυτή τη φορά με την γεύση παγωτού σοκολάτας Grand Cru Chocolate.

Θέμα
Μουσταλευριά: η παραδοσιακή συνταγή

Μουσταλευριά: η παραδοσιακή συνταγή

08/09/2020 Εμβληματικό γλύκισμα του Σεπτέμβρη και σημάδι της εναλλαγής των εποχών, παρασκευάζεται αιώνες τώρα από τον φρέσκο μούστο, αμέσως μετά το πάτημα των σταφυλιών, σαν δώρο του τρύγου και κέρασμα για όσους μόχθησαν στο αμπέλι.

Δοκιμή
Το παγωτό της Μακεδονίας είναι… «Buzi»!

Το παγωτό της Μακεδονίας είναι… «Buzi»!

25/08/2020 Με ιστορία που κρατά από το 1937 σε ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο των Γιαννιτσών, το παγωτό με τις μοναδικές γυάλινες συσκευασίες έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να διεκδικεί μια θέση στα τραπέζια όλης της Ελλάδας.

Δοκιμάσαμε
Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

Νέες γευστικές εκπλήξεις από τα Kayak

07/07/2020 Κάναμε crash test στην vegan και την παραδοσιακή Βανίλια Μαδαγασκάδης, λατρέψαμε το παγωτό Pop Corn, πήραμε την Μαρέγκα Λεμονιού στο σπίτι για τα frozen cocktails μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δοκιμάσουμε και τις υπόλοιπες!

Ρεπορτάζ
Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού

Τα φρέσκα παγωτά του καλοκαιριού

28/07/2020 Από παγωτό pop corn, ή παγωτό πάβλοβα με μαρέγκες, μέχρι προφιτερόλ με sorbet, παρφέ με κουκουνάρι, μάνγκο και αμύγδαλο, αλλά και συναρπαστικές vegan επιλογές, επτά αγαπημένα παγωτατζίδικα της πόλης μας φτιάχνουν το καλοκαίρι με τις καινούριες γεύσεις τους.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος