Πάρτε τα περισσότερα classics και έχετε τα καλύτερα δείγματα των δυνατών ποτών.
Τότε που σημασία είχε η βάση, τα κοκτέιλ φτιάχνονταν με αυτή την οπτική. Για να διαπιστώσετε πόσο δυνατό είναι ένα ποτό, δείτε από ποιο/ποια αλκοόλ αποτελείται και δείτε τους αλκοολικούς τους βαθμούς.
Για παράδειγμα, ένα Dry Martini που κατά βάση αποτελείται από τζιν, είναι ένα κοκτέιλ κλασικά δυνατό με 40% αλκοόλ, τόσο, όσο έχει το τζιν που το αποτελεί.
Αυτό είναι και ο υψηλότερος δείκτη αλκοόλ που μπορεί να έχει ένα δυνατό κοκτέιλ, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μέσος όρος των αλκοολούχων ποτών είναι 40%. Αν τώρα μιλήσουμε για εξαιρέσεις, δηλαδή κοκτέιλ φτιαγμένα από cask strenght βάσεις, τότε μιλάμε για πιο ανεβασμένα νούμερα που έχουν να κάνουν με τις συνταγές.