UmamiPedia: Refosco


Ποικιλία ιταλικής προέλευσης, με επίκεντρο καλλιέργειας την περιοχή του Friuli. Στην Ελλάδα υπάρχουν μικρές νησίδες καλλιέργειας στη Β.Δ. Πελοπόννησο και στο Νομό Μεσσηνίας. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά που χαρακτηρίζονται από μέτριο αλκοόλ, μεσαία - υψηλή οξύτητα και μέτρια - υψηλή αρωματική ένταση. Συμμετέχει στην παραγωγή μερικών Τοπικών οίνων.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ