Θέμα
Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

05/06/2020 Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα εμβληματικά
 Το Ασύρτικο

Το Ασύρτικο

17/03/2020 Οινικό αστέρι των Κυκλάδων, το Ασύρτικο έχει τις ρίζες του στη σαντορίνη και το βλέμμα του στον κόσμο, χάρη στην αναπάντεχη δομή, την πυκνότητα και τον όγκο με τα οποία το έχει προικίσει η ηφαιστειακή του καταγωγή

Αφιέρωμα
Μοσχοφίλερο

Μοσχοφίλερο

27/03/2020 Η πιο παιχνιδιάρικη και ευκολόπιοτη ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα, το Μοσχοφίλερο ανθεί στην Αρκαδία αλλά και όλη την Πελοπόννησο, δίνοντας μερικά από τα πιο αρωματικά και ζωηρά λευκά κρασιά. Ευκολοσυνδύαστο και απολαυστικό, δεν είναι τυχαία ο πιο τακτικός θαμώνας στο καθημερινό τραπέζι μας!

Θέμα
Investment Wines: τι είναι και πώς τα συλλέγουμε;

Investment Wines: τι είναι και πώς τα συλλέγουμε;

09/04/2020 Οι επενδύσεις, όπως κυρίως και τις αντιλαμβανόμαστε, περιστρέφονται γύρω από τον χρυσό, το ελβετικό φράγκο, τις μετοχές και τα ομόλογα. Τι σχέση μπορεί να έχει μ’ αυτά το κρασί; Η απάντηση είναι απλή: η σπανιότητα και η ζήτηση, αλλά και η ποιότητα και το marketing, μπορούν να καταστήσουν μια φιάλη άκρως συλλεκτική.

Τα εμβληματικά
Αγιωργίτικο

Αγιωργίτικο

23/03/2020 Αν κάποιος θέλει να μπει στον κόσμο του κρασιού δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή από το Μαύρο της Νεμέας, ή Αγιωργίτικο, όπως μας είναι περισσότερο γνωστό, μια χαρισματική ποικιλία που μας καλωσορίζει με προσφιλή, ευχάριστα και βελούδινα χαρακτηριστικά.

Τα εμβληματικά
Ξινόμαυρο

Ξινόμαυρο

20/03/2020 Δεν γίνεται να μιλάμε για εμβληματικές ποικιλίες και να μην συμπεριλάβουμε το πολυδυναμικό Ξινόμαυρο. Η ποικιλία με καταγωγή την Μακεδονία έχει πολλά χαρίσματα και όλα εξελίσσονται στο ποτήρι. Σερβίρουμε, στροβιλίζουμε και ξεκινάμε τις αποκαλύψεις…

News
Virtual ξενάγηση στον ελληνικό αμπελώνα από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

Virtual ξενάγηση στον ελληνικό αμπελώνα από τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου

30/03/2020 Μια σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο με οικοδεσπότη τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, μάς συστήνει τις αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες και τα στιλ κρασιών που παράγει η Ελλάδα, δίνοντας στις #ΜένουμεΣπίτι ασχολίες μας μια πολύτιμη οινογνωστική τροπή.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί