banner
banner
Know How
Γλυκά κρασιά: πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο… οίνο!

Γλυκά κρασιά: πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο… οίνο!

08/04/2021 Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κι αξιόλογες κατηγορίες κρασιού στον ελληνικό οινικό χάρτη, οι επιδόρπιοι είναι νόστιμοι, στιβαροί και ενδεικτικοί των δυνατοτήτων του ελληνικού αμπελώνα.

Άποψη
Δείπνο Προεδρίας: Ένα νόμισμα με δύο όψεις

Δείπνο Προεδρίας: Ένα νόμισμα με δύο όψεις

26/03/2021 Το επετειακό δείπνο για τα 200 χρόνια από το 1821 τίμησε μεν την Ελληνική Κουζίνα, απαξίωσε δε την ποιότητα και την ανοδική πορεία του ελληνικού κρασιού.

banner
Οδηγός Αγοράς
Τα κρασιά… του μπακαλιάρου

Τα κρασιά… του μπακαλιάρου

23/03/2021 Ο μπακαλιάρος έχει μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτόν, μονοπωλώντας το τραπέζι της 25ης Μαρτίου, δίνει όμως τη γεύση του και σε ολόκληρο τον Μάρτιο, χάρη στις πάμπολλες παραλλαγές του. Τι θα βάλουμε δίπλα του, όμως, για να τον αναδείξουμε;

banner
Tips
Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

19/02/2021 Άρωμα, οξύτητα, γλυκύτητα και τανίνες είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το προφίλ του κρασιού, και τα παραδείγματα που συγκεντρώσαμε θα σας ανοίξουν τα μάτια στην αναγνώρισή τους, αλλά και την μεγαλύτερη απόλαυση των αγαπημένων σας κρασιών.

Άγιος Βαλεντίνος
Τετ α τετ μενού στο σπίτι με κρασί

Τετ α τετ μενού στο σπίτι με κρασί

09/02/2021 Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, ανθίζει ακόμη πιο γρήγορα όμως, αν τον συνοδεύσουμε με το σωστό κρασί. Οι προτάσεις που ακολουθούν, θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδανικό ζευγάρωμα, γευστικό και μη.

Τάση
Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

03/02/2021 Οι πουρίστες του κρασιού δεν θέλουν ούτε να βλέπουν φιάλες με βιδωτό πώμα, όμως το μεταλλικό καπάκι έχει κι αυτό τα θετικά του. Ανοίγουμε τον φάκελο – ταμπού και εξηγούμαστε…

Know How
Πώς να απολαύσουμε το παλαιωμένο κρασί

Πώς να απολαύσουμε το παλαιωμένο κρασί

11/05/2021 Πραγματικά, ακούγεται πολύ ελκυστική η ιδέα να ανοίξουμε ένα καλό και παλαιωμένο κόκκινο κρασί για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας. Όμως, ποιο να είναι, πως το αναγνωρίζουμε και πώς το επιλέγουμε σωστά;

Δοκιμή
Κρασιά χωρίς θειώδη από την Boutari

Κρασιά χωρίς θειώδη από την Boutari

07/01/2021 Τα θειώδη προστατεύουν το κρασί απ’ το να γίνει ξύδι, κρύβουν όμως και μερικά από τα γευστικά κι αρωματικά χαρακτηριστικά του. Ως εκ τούτου, οι πρωτοπορίες της εταιρείας «Μπουτάρη» στην οινοποίηση χωρίς προσθήκη θειωδών, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Οδηγός Αγοράς
6 Αφρώδη για τις γιορτές

6 Αφρώδη για τις γιορτές

29/12/2020 Όλοι περιμένουμε τις γιορτές για να χαρούμε, να γελάσουμε, να φάμε και να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί. Κι αν και οι συνθήκες φέτος είναι λίγο δύσκολες, ένας λόγος παραπάνω για να αντιδράσουμε, να ξεχαστούμε και να οργανώσουμε ένα όμορφο γιορτινό τραπέζι…

Know How
Τι κρασί πίνουμε στο γιορτινό τραπέζι;

Τι κρασί πίνουμε στο γιορτινό τραπέζι;

21/12/2020 Με τι θα συνοδέψουμε παραδοσιακά και μη φαγητά του γιορτινού τραπεζιού; Λύνουμε το γρίφο των δύσκολων οινικών ταιριασμάτων του πιο πλούσιου σε γεύσεις τραπεζιού της χρονιάς και κάνουμε προτάσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες.

Άφιξη
Το Beaujolais Nouveau είναι ξανά εδώ

Το Beaujolais Nouveau είναι ξανά εδώ

19/11/2020 Ας ανοίξουμε για το καλό μια φιάλη Beaujolais Nouveau και φέτος, έτσι για το γούρι της νέας χρονιάς που εγκαινιάζει αυτό το κρασί.

Οδηγός Aγοράς
Ξεχωριστά ελληνικά κρασιά έως €20

Ξεχωριστά ελληνικά κρασιά έως €20

04/05/2021 Οι «κλειστές» μέρες που έρχονται είναι μια ιδανική αφορμή να «ανοίξουμε» τους οινικούς μας ορίζοντες χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας, με μια επιλογή από εκλεκτές ετικέτες σε low-budget τιμές.

Tips
Ο σπουδαίος ρόλος του sommelier

Ο σπουδαίος ρόλος του sommelier

15/10/2020 Πόσες φορές έχετε ακούσει να λένε πως θα έρθει ο sommelier να σας βοηθήσει να διαλέξετε κρασί; Και πόσες φορές έχετε αρπάξει αυτή την ευκαιρία, να ρωτήσετε και να συζητήσετε μαζί του; Όπως λέει και ο Steve Jobs: «Ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει μέχρι να του το δείξεις»…

Άφιξη
Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar

Wine with Eleni - όχι ένα ακόμα wine bar

12/10/2020 Η Ελένη Κεφαλοπούλου σερβίρει προσωπικά τ’ αγαπημένα της κρασιά στο πέτρινο παρκάκι-ζωγραφιά και συγχρόνως διηγείται την ιστορία τους, σ΄ ένα wine bar – κάβα που δεν μοιάζει με τα άλλα.

Τάσεις
Κρασιά και αποστάγματα σε ατομική συσκευασία

Κρασιά και αποστάγματα σε ατομική συσκευασία

08/10/2020 Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί για την γεύση ενός ακριβού κρασιού ή ενός ψαγμένου spirit, όμως η γευσιγνωσία του αλκοόλ ήταν πάντα ένα ακριβό σπορ… Όχι πια, αφού τα wines & spirits in tubes μας δίνουν απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε αμέτρητες φιάλες.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Χρώμα / κατηγορία

banner

Ποικιλίες

banner

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

banner

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

banner