Ο καφές ταξιδεύει: 4 τρόποι να πάρετε μαζί το αγαπημένο σας χαρμάνι

Βρήκαμε τέσσερα gadget που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε την αγαπημένη μας συνήθεια μαζί μας.

London update: τα τελευταία γευστικά και πολιτιστικά trends

Tο Λονδίνο φρεσκάρει τη γευστική και αισθητική μας παλέτα με vegan πιάτα που θα λατρέψουν οι κρεατοφάγοι, νέας εποχής σολαρίσματα σε βινύλιο, και ταξίδια με vintage τρένο σαν ταινία του Γουές Άντερσον.

Άμστερνταμ: όχι (μόνο) η πόλη της αμαρτίας

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας έχει καιρό που προσπαθεί να αποτινάξει την ταμπέλα της πόλης της ελευθεριότητας. Στις αρχές του φθινοπώρου, που την επισκεφθήκαμε, βρήκαμε την πόλη των 160 καναλιών σε γαστρονομική και καλλιτεχνική άνθηση, έτοιμη να αποκαταστήσει τη φήμη της.

Γαστρονομικός αέρας Σαν Φρανσίσκο στο Παρίσι

Η επιδραστική τριάστερη σεφ Dominique Crenn ετοιμάζει το πρώτο ευρωπαϊκό Atelier της στην Πόλη του Φωτός.

Άρτα: Aπόδραση στην αρχόντισσα της Ηπείρου

Κλείνει σε μοναδικό πακέτο τη μαγεία της λιμνοθάλασσας, το ηπειρώτικο ορεινό τοπίο, βυζαντινά αξιοθέατα και τοπική γαστρονομία, συνθέτοντας το πακέτο μιας απόδρασης γεμάτης εκπλήξεις.

Αρμενία: Για ανήσυχους ταξιδιώτες

Με πρωτεύουσα προσαρμοσμένη στο σύγχρονο lifestyle, βραχώδη τοπία, αλλά και τοποθεσίες με ανόθευτη ομορφιά, η Αρμενία εξελίσσεται σε ανερχόμενο ταξιδιωτικό προορισμό που με λυρισμό διηγείται μια ιστορία αιώνων.

Το Μεσολόγγι ξεδιπλώνει την αρχοντική του σαγήνη με φόντο τη λιμνοθάλασσα

Η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας μας υποδέχεται σε ένα οδοιπορικό που έχει για προορισμό αυθεντικές γευστικές συγκινήσεις, βασισμένες σε μερικά από τα πιο πολύτιμα deli προϊόντα της Ελλάδας.

Η γαστρονομική αναγέννηση της Ρωσίας

Διεθνούς κύρους οδηγοί και λίστες συμπεριλαμβάνουν εστιατόρια και μπαρ της χώρας των Τσάρων στις επιλογές τους, εντάσσοντάς τα σχεδόν αυτόματα στη watch list κάθε φιλοπερίεργου ταξιδιώτη. Σηματοδοτεί αυτό, άραγε, τη νέα εποχή της Ρωσίας ως ανερχόμενου γαστρονομικού προορισμού;

Χρήστος Καβράκος: Τα ταξίδια ενός Coffee Roaster

Το πρώτο του ταξίδι ήταν στην Ibiza, όπου για επτά ημέρες δίδασκε τη φιλοσοφία του φραπέ στους Ισπανούς. Tο δεύτερο ήταν στον Παναμά και το τρίτο στην Κένυα. Έκτοτε, o coffee specialist και εμπνευστής των «Mind the Cup» και «The Roosters», δεν έχει σταματήσει να φεύγει για το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής του: το ταξίδι του καφέ.

Τα πιο εντυπωσιακά resto-concepts της σεζόν

Το καλοκαίρι γυρίσαμε όλο το Αιγαίο, δοκιμάσαμε πολλά νέα εστιατόρια και ξεχωρίσαμε τα τρία πιο εντυπωσιακά concepts που ενθουσίασαν εμάς και χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

Οι πιο νόστιμες ταβέρνες των βουνών

Πριν ξεκινήσετε για weekend στον αγαπημένο σας ορεινό προορισμό σημειώστε οπωσδήποτε τις παρακάτω ταβέρνες και εστιατόρια, αξιολογημένα από τον Alpha Guide, για εγγυημένα γευστικές στάσεις.

Michelin γεύματα σε low budget τιμές

Ανοίγουμε τη βίβλο της γεύσης και σταμπάρουμε στο χάρτη της Ευρώπης 4+1 βραβευμένες διευθύνσεις όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αστεράτα πιάτα χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας.

Kimchi Diplomacy ή πώς ένα πιάτο έγινε πρεσβευτής

Πολλές χώρες χρησιμοποιούν την κουζίνα τους για να διαφημίσουν την κουλτούρα τους και να δικτυωθούν, καμία όμως με τον τρόπο που το έχει κάνει η Νότια Κορέα για το kimchi της.

«Coffee Milk Blood»: Η τέχνη του καφέ μέσα από τα μάτια των παραγωγών

Μια δυναμική παρουσία στην παραγωγή αφρικανικού καφέ, η Vava Angwengi,  αφηγείται ιστορία από πρώτο χέρι σ' ένα σπάνιο λεύκωμα

Κυριακή Καλημέρη: Μια Ελληνίδα κατακτά το δύσκολο terroir του Πιεμόντε

Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πτυχίο, αλλά επαγγελματίας του κρασιού στην ψυχή, η Κυριακή Καλημέρη χαράζει τη δική της οινική διαδρομή στα αμπελοτόπια του Πιεμόντε, με τα φυσικά κρασιά της Valdisole.

Floating Breakfast: Σαν στιγμιότυπο της κοσμικής μας μοναξιάς

Aν το glam scrolling σας στα social media περιλαμβάνει πολυτελή resorts ή λαμπερούς influencers του ταξιδιού, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έχετε πετύχει αρκετές φορές στο timeline σας τους δίσκους που επιπλέουν στον αφρό των φετινών trends του instagram.

H «άλλη» Πάτμος: Στα κεντρικά του αιγαιοπελαγίτικου street food

Τρεις καντίνες με κοινή φιλοσοφία έρχονται άθελά τους να οργανώσουν ένα κίνημα απλού comfort φαγητού, που συμπυκνώνει στις γεύσεις του τη λιτή νοστιμιά του νησιού της Αποκάλυψης.

Οι bartenders της Αθήνας πιάνουν…. λιμάνια

Γνωστοί bartenders, σε πείσμα των καιρών, σηκώνουν πανιά και ταξιδεύουν στα νησιά για να βάλουν στο σέικερ summer συστατικά και να ανεβάσουν με την υπογραφή τους το spirit του ελληνικού καλοκαιριού.