Η Ιωάννα Βαμβακούρη μας ξεναγεί στο πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά που άνοιξε μαζί με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και μοιράζεται μαζί μας ένα διαφορετικό οινικό όνειρο.
Αψηφώντας τις τυπικές ταμπέλες του φεστιβάλ ή του πανηγυριού, η Γιορτή της Σαρδέλας στη Σκάλα Καλλονής είναι από εκείνες τις εμπειρίες όπου το γλέντι παντρεύεται με τη γεύση, η παράδοση με το σήμερα.
Το Taste of Loutraki 2025 απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει βασικό άξονα τουριστικής και τοπικής ανάπτυξης.
Από τις Κυκλάδες ως τα Δωδεκάνησα κι από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη, αυτά τα πέντε ολοκαίνουργια εστιατορικά projects έχουν έρθει για να κάνουν τις διακοπές μας πεντανόστιμες.
Και πώς η επιτυχία της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια εντός συνόρων.
Από μοδάτα beach restaurants μέχρι κλασικές αξίες πλάι στο κύμα, κι από μοντέρνες ταβέρνες μέχρι fine dining εστιατόρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να φας καλά στο πιο δυναμικά ανερχόμενο νησί των Κυκλάδων.
Ας ανακαλύψουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κάνοντας focus σε πέντε από τις πιο δυνατές προτάσεις της υπέροχης γειτονιάς τους.
Ευλογημένη από την φύση της και κινηματογραφική, η ανατολική Μεσσηνία σε καλεί από την Κορώνη ως την Κυπαρισσία για διακοπές... ή για το επόμενο φιλμ του Νόλαν.
Ώρα να ανακαλύψεις την πιο αυθεντική πλευρά της ανατολικής Μεσσηνίας: από την αρχαία Μεσσήνη στην ολοζώντανη Καλαμάτα και τη Μάνη με τις ομορφιές της.
Ακολουθήσαμε τους ντόπιους και χαρτογραφήσαμε την περιοχή από τα Τρίκαλα ως το Περτούλι, για βουνίσια κουζίνα, μεζέδες κι αποστάγματα.
Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.
Δοκιμάσαμε χορτοφαγικές μεταγραφές ελληνικών και μη γεύσεων σε haute cuisine ιδίωμα, από την ταλαντούχα σεφ που γνωρίσαμε στη Μύκονο, όμως καμαρώνουμε πια στους Δολομίτες.
Αρκετά μακριά από την κοσμοπολίτικη πλευρά του, αλλά σχετικά κοντά στο δημοφιλές Χιονοδρομικό του, το θρυλικό βουνό κρύβει πανέμορφους, παραδοσιακούς οικισμούς: αυθεντικούς, φιλόξενους και πλούσιους σε οίνους και εδέσματα της ρουμελιώτικης γης.
Ταξιδεύοντας στο Κιότο δεν θα περιηγηθείς μονάχα στην πλέον παραδοσιακή μητρόπολη της Ιαπωνίας, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξεις real life γκέισες που ζουν στην πόλη.
Από την fine dining εκδοχή του μέχρι την αδιανόητη street food σκηνή, η Οσάκα είναι συνώνυμη του ιαπωνικού φαγητού. Και του ασταμάτητου πάρτι, αλά ιαπωνικά.
Ίσως το ξέρεις ως Σουβάλα, ίσως πάλι δεν το γνωρίζεις καθόλου, αφού το όμορφο κεφαλοχώρι ανήκει στην πλέον "αφανή" για τον μαζικό τουρισμό πλευρά του βουνού. Ανακάλυψέ το μαζί με ένα πανέμορφο οινοποιείο-ξενώνα και μη φύγεις χωρίς να γευτείς τα πρόβεια και γίδινα τυριά και γαλακτοκομικά του.
Το 2025, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε γευστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία.