Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι.
Βρήκαμε τέσσερα gadget που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε την αγαπημένη μας συνήθεια μαζί μας.
Tο Λονδίνο φρεσκάρει τη γευστική και αισθητική μας παλέτα με vegan πιάτα που θα λατρέψουν οι κρεατοφάγοι, νέας εποχής σολαρίσματα σε βινύλιο, και ταξίδια με vintage τρένο σαν ταινία του Γουές Άντερσον.
Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας έχει καιρό που προσπαθεί να αποτινάξει την ταμπέλα της πόλης της ελευθεριότητας. Στις αρχές του φθινοπώρου, που την επισκεφθήκαμε, βρήκαμε την πόλη των 160 καναλιών σε γαστρονομική και καλλιτεχνική άνθηση, έτοιμη να αποκαταστήσει τη φήμη της.
Η επιδραστική τριάστερη σεφ Dominique Crenn ετοιμάζει το πρώτο ευρωπαϊκό Atelier της στην Πόλη του Φωτός.
Κλείνει σε μοναδικό πακέτο τη μαγεία της λιμνοθάλασσας, το ηπειρώτικο ορεινό τοπίο, βυζαντινά αξιοθέατα και τοπική γαστρονομία, συνθέτοντας το πακέτο μιας απόδρασης γεμάτης εκπλήξεις.
Με πρωτεύουσα προσαρμοσμένη στο σύγχρονο lifestyle, βραχώδη τοπία, αλλά και τοποθεσίες με ανόθευτη ομορφιά, η Αρμενία εξελίσσεται σε ανερχόμενο ταξιδιωτικό προορισμό που με λυρισμό διηγείται μια ιστορία αιώνων.
Η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας μας υποδέχεται σε ένα οδοιπορικό που έχει για προορισμό αυθεντικές γευστικές συγκινήσεις, βασισμένες σε μερικά από τα πιο πολύτιμα deli προϊόντα της Ελλάδας.
Διεθνούς κύρους οδηγοί και λίστες συμπεριλαμβάνουν εστιατόρια και μπαρ της χώρας των Τσάρων στις επιλογές τους, εντάσσοντάς τα σχεδόν αυτόματα στη watch list κάθε φιλοπερίεργου ταξιδιώτη. Σηματοδοτεί αυτό, άραγε, τη νέα εποχή της Ρωσίας ως ανερχόμενου γαστρονομικού προορισμού;
Το πρώτο του ταξίδι ήταν στην Ibiza, όπου για επτά ημέρες δίδασκε τη φιλοσοφία του φραπέ στους Ισπανούς. Tο δεύτερο ήταν στον Παναμά και το τρίτο στην Κένυα. Έκτοτε, o coffee specialist και εμπνευστής των «Mind the Cup» και «The Roosters», δεν έχει σταματήσει να φεύγει για το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής του: το ταξίδι του καφέ.
Το καλοκαίρι γυρίσαμε όλο το Αιγαίο, δοκιμάσαμε πολλά νέα εστιατόρια και ξεχωρίσαμε τα τρία πιο εντυπωσιακά concepts που ενθουσίασαν εμάς και χιλιάδες ξένους επισκέπτες.
Πριν ξεκινήσετε για weekend στον αγαπημένο σας ορεινό προορισμό σημειώστε οπωσδήποτε τις παρακάτω ταβέρνες και εστιατόρια, αξιολογημένα από τον Alpha Guide, για εγγυημένα γευστικές στάσεις.
Ανοίγουμε τη βίβλο της γεύσης και σταμπάρουμε στο χάρτη της Ευρώπης 4+1 βραβευμένες διευθύνσεις όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αστεράτα πιάτα χωρίς να σπάσουμε τον κουμπαρά μας.
Πολλές χώρες χρησιμοποιούν την κουζίνα τους για να διαφημίσουν την κουλτούρα τους και να δικτυωθούν, καμία όμως με τον τρόπο που το έχει κάνει η Νότια Κορέα για το kimchi της.
Μια δυναμική παρουσία στην παραγωγή αφρικανικού καφέ, η Vava Angwengi, αφηγείται ιστορία από πρώτο χέρι σ' ένα σπάνιο λεύκωμα
Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο πτυχίο, αλλά επαγγελματίας του κρασιού στην ψυχή, η Κυριακή Καλημέρη χαράζει τη δική της οινική διαδρομή στα αμπελοτόπια του Πιεμόντε, με τα φυσικά κρασιά της Valdisole.
Aν το glam scrolling σας στα social media περιλαμβάνει πολυτελή resorts ή λαμπερούς influencers του ταξιδιού, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έχετε πετύχει αρκετές φορές στο timeline σας τους δίσκους που επιπλέουν στον αφρό των φετινών trends του instagram.
Τρεις καντίνες με κοινή φιλοσοφία έρχονται άθελά τους να οργανώσουν ένα κίνημα απλού comfort φαγητού, που συμπυκνώνει στις γεύσεις του τη λιτή νοστιμιά του νησιού της Αποκάλυψης.
Γνωστοί bartenders, σε πείσμα των καιρών, σηκώνουν πανιά και ταξιδεύουν στα νησιά για να βάλουν στο σέικερ summer συστατικά και να ανεβάσουν με την υπογραφή τους το spirit του ελληνικού καλοκαιριού.