Η Τοσκάνη και το Μπορντό; Ωραίες, αλλά όχι σαν την Βόρεια Ελλάδα! Μερικά οινοποιεία-κομψοτεχνήματα μας ανοίγουν τις πόρτες τους.
Η Ιωάννα Βαμβακούρη μας ξεναγεί στο πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά που άνοιξε μαζί με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και μοιράζεται μαζί μας ένα διαφορετικό οινικό όνειρο.
Από τις Κυκλάδες ως τα Δωδεκάνησα κι από τη μια άκρη της Κρήτης στην άλλη, αυτά τα πέντε ολοκαίνουργια εστιατορικά projects έχουν έρθει για να κάνουν τις διακοπές μας πεντανόστιμες.
Και πώς η επιτυχία της ελληνικής γεύσης στο εξωτερικό λειτουργεί ως μια καλή υπενθύμιση για τα καλοκαιρινά μας ταξίδια εντός συνόρων.
Από μοδάτα beach restaurants μέχρι κλασικές αξίες πλάι στο κύμα, κι από μοντέρνες ταβέρνες μέχρι fine dining εστιατόρια σε πολυτελή ξενοδοχεία, αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς, για να φας καλά στο πιο δυναμικά ανερχόμενο νησί των Κυκλάδων.
Ας ανακαλύψουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κάνοντας focus σε πέντε από τις πιο δυνατές προτάσεις της υπέροχης γειτονιάς τους.
Ευλογημένη από την φύση της και κινηματογραφική, η ανατολική Μεσσηνία σε καλεί από την Κορώνη ως την Κυπαρισσία για διακοπές... ή για το επόμενο φιλμ του Νόλαν.
Ώρα να ανακαλύψεις την πιο αυθεντική πλευρά της ανατολικής Μεσσηνίας: από την αρχαία Μεσσήνη στην ολοζώντανη Καλαμάτα και τη Μάνη με τις ομορφιές της.
Η Σίφνος ζει αργά: πεζοπορίες, κεραμικά, βουτιές σε τυρκουάζ νερά, ρεβυθάδα 12 ωρών. Εδώ, όλα απαιτούν χρόνο. Όπως και το οδοιπορικό που ακολουθεί.
Δεν χρειαζόταν να γίνουν οι Κυκλάδες η απρόσιτη Ελβετία του Αιγαίου για να ανακαλύψουμε τη Λήμνο.
Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.
Δοκιμάσαμε χορτοφαγικές μεταγραφές ελληνικών και μη γεύσεων σε haute cuisine ιδίωμα, από την ταλαντούχα σεφ που γνωρίσαμε στη Μύκονο, όμως καμαρώνουμε πια στους Δολομίτες.
Αρκετά μακριά από την κοσμοπολίτικη πλευρά του, αλλά σχετικά κοντά στο δημοφιλές Χιονοδρομικό του, το θρυλικό βουνό κρύβει πανέμορφους, παραδοσιακούς οικισμούς: αυθεντικούς, φιλόξενους και πλούσιους σε οίνους και εδέσματα της ρουμελιώτικης γης.
Ταξιδεύοντας στο Κιότο δεν θα περιηγηθείς μονάχα στην πλέον παραδοσιακή μητρόπολη της Ιαπωνίας, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να κρυφοκοιτάξεις real life γκέισες που ζουν στην πόλη.
Από την fine dining εκδοχή του μέχρι την αδιανόητη street food σκηνή, η Οσάκα είναι συνώνυμη του ιαπωνικού φαγητού. Και του ασταμάτητου πάρτι, αλά ιαπωνικά.
Ίσως το ξέρεις ως Σουβάλα, ίσως πάλι δεν το γνωρίζεις καθόλου, αφού το όμορφο κεφαλοχώρι ανήκει στην πλέον "αφανή" για τον μαζικό τουρισμό πλευρά του βουνού. Ανακάλυψέ το μαζί με ένα πανέμορφο οινοποιείο-ξενώνα και μη φύγεις χωρίς να γευτείς τα πρόβεια και γίδινα τυριά και γαλακτοκομικά του.
Το 2025, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε γευστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία.
Ξεκινώντας από το κλασικό "Χίος το νησί της μαστίχας" και προχωρώντας στην ουσία "η Χίος των δεκάδων γεύσεων και αρωμάτων", αυτό το ευλογημένο, πολυδιάστατο και αρκετά ανεξερεύνητο νησί σε υποδέχεται ανάμεσα σε σπάνια τριαντάφυλλα, αρωματικά μανταρίνια και μοσχοβολιστά ψωμιά.
Αδάμαστος ορεινός όγκος, κυρίαρχο υδάτινο στοιχείο, ελατοσκέπαστες πλαγιές που ξυπνούν μια και μόνο ανάγκη. Την σύνδεση μας με την φύση, που έχουμε τόσο παραμελήσει. Αυτά είναι τα κεντρικά Τζουμέρκα, unplugged.