Τι μπορείς να γράψεις για μια πόλη που πάλλεται από τις προσδοκίες των εκατομμυρίων ανθρώπων που την επισκέπτονται; Για έναν τόπο που σε συντάραξε για τα 7 χρόνια που ζήσατε μαζί; Το Παρίσι, η πόλη μου, όσο παραμένει ισχυρή φαντασίωση τόσο αναδύεται ως κάτι βαθύ, αληθινό και ανεξήγητο. "Je-ne-sais-quoi" που λένε και οι Γάλλοι.
Προσγειωνόμαστε στην ιαπωνική πρωτεύουσα λίγο προτού φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και σας φτιάχνουμε έναν πλοηγό απόλαυσης ανάμεσα στις 23 συνοικίες και τις εκατοντάδες χρυσές εμπειρίες της πιο παράξενης μητρόπολης στον κόσμο.
Η νέα χρονιά μάς βάζει στη νέα δεκαετία και μαζί της έρχονται νέες ταξιδιωτικές προτεραιότητες, αποκαλύπτοντας προορισμούς που αλλάζουν τον με τον οποίο που βλέπουμε τον κόσμο. Πού θα τον γνωρίσουμε φέτος;
Τυριά, λουκάνικα, τρούφες και σπαράγγια έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο και, με αφορμή την ετήσια γιορτή των κρητικών γεύσεων στον Άγιο Νικόλαο, οσφραινόμαστε τα καλύτερα food festivals της νέας σεζόν στην Ευρώπη.
Με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη παρουσιάζει εικαστικές και γαστρονομικές δράσεις στην Κρήτη.
Όλα μας εντυπωσίσαν γευστικά στην πρόσφατη επίσκεψη μας στην Κύπρο. Και δεν είναι λίγα.
Από την ανθισμένη Χίο και τον Ταΰγετο ως τους ξενώνες του Πηλίου και του Ζαγορίου... πιάνουμε δουλειά με θεματικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο.
Πόσες φορές έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις (και να μάθεις) την αγιορείτικη κουζίνα;
Ιδού μερικές once in a lifetime, αλλόκοτες ή συμβατικές αφορμές όχι απλώς για να ονειρευτούμε τις αποδράσεις μας αλλά και για να τις προγραμματίσουμε.
Μελετήσαμε τα trend reports των μεγάλων διεθνών φορέων στο χώρο του ταξιδιού και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις κορυφαίες τάσεις του λεγόμενου luxury τουρισμού.
Ήδη από την άνοιξη η Πάφος ζει στον πυρετό δεκάδων εκδηλώσεων, που προδιαγράφουν ένα καυτό καλοκαίρι για τη φετινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η food & travel editor σε γνωστά έντυπα της Κύπρου Μαρία Μασούρα μας αποκαλύπτει όλα όσα αξίζει να δούμε και να δοκιμάσουμε.
Τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι – λαχταριστές - αποδράσεις. Τσεκάρουμε τα highlights.
Από τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού με το animation στη Σύρο και το φιστίκι στην Αίγινα, μέχρι τις πρωτοεμφανιζόμενες ή και μη αθλητικές συναντήσεις σε Μεσσηνία, Εύβοια και Σπέτσες και με ατμοσφαιρικούς ξενώνες από τη Γουμένισσα μέχρι τη Λακωνία να οργανώνουν αγροτουριστικά τριήμερα, τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου είναι γεμάτα με άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για μίνι αποδράσεις.
Ένα αποκριάτικο δρώμενο που σε παρασύρει, μοναδικά κρασιά σε επισκέψιμα οινοποιεία, αρχιτεκτονικές βόλτες σε άγνωστες στους πολλούς γειτονιές, πληθωρικές γεύσεις και value for money διαμονή. Αν αναζητάτε μια πρόταση έξω από τα συνηθισμένα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ακολουθήστε τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες μέχρι τη Νάουσα.
Κάστανα, μανιτάρια, ελιές μπαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην ταξιδιωτική μας ατζέντα, με τη συγκομιδή τους να θυμίζει γιορτή και να εμπνέει ωραίες αγροτουριστικές εκδρομές. Διαλέξαμε τα πιο ιδιαίτερα ραντεβού. Σηκώστε μανίκια!
Η Βόρεια Ελλάδα φέρνει αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο τη γαστρονομική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της και οργανώνει δύο μεγάλες γιορτές που δίνουν αφορμή για ταξίδι.
Ο ψαγμένος ταξιδιώτης που αναζητά αφορμές και ευκαιρίες για να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία, για εμάς βρίσκεται ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος της Ελλάδας!
Χαρούμενη και γοητευτική, αρτίστικη και γκουρμέ, φουλ στη μουσική και στο ωραίο shopping, η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι εμφανές ότι δεν καταλαβαίνει κρίση. Ψηφίστηκε, άλλωστε, το 2011 η πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο του κόσμου. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος πήγε και αναμεταδίδει.
Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά μήνας μεγάλων γαστρονομικών φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Μη φανταστείτε εκθέσεις προϊόντων κι επίδειξη συνταγών. Η ατμόσφαιρα θυμίζει γιορτή. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.