Πότε να πάτε : Με την πρώτη ευκαιρία. Όλες οι εποχές ενδείκνυνται, εκτός ίσως από τις πολύ ζεστές περιόδους του καλοκαιριού. Συνδυάστε την εξόρμησή σας με κάποιο από τα σημαντικά πολιτιστικά ή εμπορικά γεγονότα.
Έτοιμη να βάλει σε νέα τροχιά την ταυτότητά της ως σύγχρονος μητροπολιτικός προορισμός τεσσάρων εποχών, η πόλη με την κινηματογραφικότερη προμενάδα των Βαλκανίων γαρνίρει τις κλασικές της αξίες με συναρπαστικές αφίξεις, έτοιμη να γίνει το city break-φετίχ μας για άλλον ένα χειμώνα.
Η Θεσσαλονίκη επανεφευρίσκει διαρκώς τον εαυτό της, καλπάζοντας σε όλες τις κατευθύνσεις που οδηγούν προς μια αληθινή, ζωντανή μητρόπολη. Αυτές είναι οι πιο ξεχωριστές στιγμές που θα ζήσουμε φέτος το χειμώνα.
Κάνουμε στάση σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μπαρ της χώρας, ξεφυλλίζουμε τους φετινούς καταλόγους και διαλέγουμε τα must κοκτέιλ.
H Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να διεκδικήσει το μητροπολιτικό της πεπρωμένο, με νέα τοπόσημα και σημαντικά projects να συνοδεύουν την ξενοδοχειακή άνθηση που ανανεώνει συνεχώς το πρόσωπό της, δημιουργώντας ιδανικό υπόβαθρο για τη συνεχή επέκταση της γαστρονομικής της σκηνής.
Οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.
Στα χέρια της οικογένειας Τορνιβούκα, το διώροφο κτίριο, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του 1926, μετατράπηκε σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο, που παντρεύει τη μακρά και γοητευτική ιστορία του με το σήμερα της φιλοξενίας και της γαστρονομίας.
Το επιδραστικό κινηματογραφικό ραντεβού ετοιμάζεται για την 26 ετήσια διοργάνωσή του, κι εμείς σημειώνουμε στο χάρτη πόλης τα πιο νόστιμα σημεία, για να θα συναντηθούμε για το πριν και μετά των προβολών του.
Η αναδόμηση της ελληνικής κουζίνας, εκφρασμένη δεξιοτεχνικά, σχεδόν ηδονικά.
H Αλεξάνδρα Ανθίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των Οίνων Βορείου Ελλάδος, μας ξεναγεί στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
Με νέες ταξιδιωτικές φυλές να την ανακαλύπτουν ακολουθώντας τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, με ιδιαίτερα boutique ξενοδοχεία να προστίθενται στο βαρύ ξενοδοχειακό της οπλοστάσιο αλλά και νέες πιάτσες εξόδου, η Θεσσαλονίκη ανεβάζει διαρκώς τον πήχη και παρουσιάζει φέτος το πιο ώριμο πρόσωπό της.
Ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής του χώρου και μιας τεράστιας γκάμας σοφιστικέ αρτοποιημάτων κι εδεσμάτων με υλικά υψηλοτάτης ποιότητας βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας του.
Απολύτως ιδιοσυγκρασιακό το μαγαζί που έστησε ο πληθωρικός Πλάτωνας Αναστασιάδης δεν έχει όμοιό του, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Το «αθηνόραμα» περπατά ξανά στην πόλη και αναδεικνύει τα τελευταία trends και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να την απολαύσετε στις γιορτές ή στα weekends που έρχονται.