Ακόμη πιο ενισχυμένη η θέση της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά

THESSALONIKI PRESS

Τη σημαντική θέση της Θεσσαλονίκης στον πανελλαδικό χάρτη του τουρισμού επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την ενίσχυση του προφίλ της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικού, πολιτιστικού, city break, εκπαιδευτικού και συνεδριακού προορισμού. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης με βασικό αντικείμενο την ενίσχυση της τουριστικής παρουσίας της Θεσσαλονίκης στο κοινό της Αθήνας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ, οι τουρίστες τον τοποθετούν στην πρώτη θέση στη κατηγορία φαγητού ποτού με ποσοστό 92%  αφήνοντας πίσω μεγάλους γαστρονομικούς προορισμούς.

THESSALONIKI PRESS

Ακολούθως η κα Πατουλίδου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, όπως τα 15 μνημεία της UNESCO, η μοναδική θέση του λιμανιού της πόλης, η εγγύτητα της πόλης με κοντινούς προορισμούς που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών όπως η Χαλκιδική, το Άγιο Όρος, ο Όλυμπος, διάφορα χιονοδρομικά κέντρα και περιοχές απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

Επίσης επισήμανε την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας που αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που ενισχύει την τουριστική ταυτότητα της πόλης, καθιστώντας την σημαντικό γαστρονομικό και πολιτιστικό προορισμό.

Τόνισε δε πως το κυριότερο πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης είναι η ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της που την κάνουν μία ζωντανή πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και τις μέρες των γιορτών γεμίζουν οι δρόμοι τους από ανθρώπους που χορεύουν και τραγουδάνε μέχρι τα ξημερώματα.

Υπογραμμίζεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αναπληρωματική πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Μαρία Καραγιάννη, η Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Ταμίας του ΟΤΘ κ. Χρύσα Γρανούζη, η Γενική Εμπορική Διευθύντρια ( Chief Commercial Officer) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κ. Θεοδώρα Ρήγα και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χάρης Αλεξόπουλος.

THESSALONIKI PRESS

Αμέσως μετά την εταιρική παρουσίαση της Θεσσαλονίκης η κ. Ανδρεάδου από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε για της δράσεις που αφορούν όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως διαπιστώθηκε ανοίγονται ευοίωνες προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος όλο το χρόνο προς τη Θεσσαλονίκη, καθώς η προοπτική ενίσχυσης των πτήσεων από νέους προορισμούς προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Στο τυροκομείο Μανταλένα για καρίκι και μαλαθούνι

Στο παραδοσιακό τυροκομείο του Λορέντζο και της Μανταλένας στην Τήνο δοκιμάζεις τα πιο ιδιαίτερα τυριά του νησιού και μετά τα αναζητάς και στην Αθήνα.

01/11/2026

Η Κωνσταντινούπολη ανήκει στις γάτες της - και το Instagram συμφωνεί

Με αέρα ντίβας, αμέτρητους θαυμαστές και ολόκληρη την Πόλη στα πόδια τους, οι γάτες της Κωνσταντινούπολης εξελίσσονται στην πιο χαριτωμένη τουριστική ατραξιόν.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία Tag Greece

Την πρωτοβουλία θα υποστηρίζει ειδικός ιστότοπος με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, ο οποίος θα διασυνδέεται με το νέο, επανασχεδιασμένο visitgreece.gr.

Κάπως έτσι -και σε αυτά τα μέρη- θα ταξιδεύουμε έως το 2036

Μια νέα έκθεση εκτιμά πως η ζήτηση για τουριστικά καταλύματα στην Ευρώπη θα αυξηθεί κατά 32% την επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις ετησίως. Ποιοι προορισμοί θα μπουν στο επίκεντρο.

28η Οκτωβρίου: Τριήμερο δεν έχουμε, εκδρομή όμως θα πάμε

Μπορεί η 28η Οκτωβρίου να μη μας χαρίζει τριήμερο, αλλά μας δίνει αφορμή για απόδραση. Τέσσερις κοντινοί στην Αθήνα προορισμοί μάς βάζουν σε φθινοπωρινή διάθεση.

Για πρώτη φορά Wi-Fi εν πτήσει στα αεροπλάνα της easyJet

Το Starlink θα εγκατασταθεί σταδιακά σε όλο τον στόλο αεροσκαφών A320 και A321 της easyJet.

Στα χνάρια της Εθνικής Αντίστασης: Μια διαφορετική πεζοπορία στη Γκιώνα

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αφήνουμε την πόλη πίσω και ακολουθούμε τα χνάρια των ανταρτών στη Γκιώνα.