Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα

Κάνουμε στάση σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μπαρ της χώρας, ξεφυλλίζουμε τους φετινούς καταλόγους και διαλέγουμε τα must κοκτέιλ.

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα

Βεράντες δίπλα στο κύμα ή κάτω απ' τον καλοκαιρινό ουρανό, ανθισμένες αυλές ή αστικά στέκια με εξωτικό vibe φιλοξενούν και αυτό το καλοκαίρι μερικούς από τους πιο ευρηματικούς bartenders της χώρας, μπαίνοντας ψηλά στη λίστα των ταξιδιών μας. Κάνουμε στάση σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μπαρ της χώρας, ξεφυλλίζουμε τους φετινούς καταλόγους και διαλέγουμε τα must κοκτέιλ.

The Blue Cup: Θεσσαλονίκη

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 1

All day νοστιμιά με cocktails που κάνουν τη νύχτα μέρα

Εδραιώθηκε ως το σπίτι του specialty coffee στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας το τρίτο κύμα καφέ σε ένα από τα πιο όμορφα αναπαλαιωμένα κτήρια στα Λαδάδικα. Έφερε τη νοστιμιά του στα σπίτια μας, όσο οι χώροι του παρέμεναν κλειστοί λόγω πανδημίας. Τώρα όμως επιστρέφει στις μέρες και τα βράδια μας πλήρως ανανεωμένο, κι εκτός από τα πρωινά μας ραντεβού, με εξαιρετικό καφέ, φινετσάτες ποικιλίες cold brew, αλλά και νόστιμα πληθωρικά πιάτα για breakfast και brunch, είναι πια έτοιμο να γεμίσει και τα βράδια μας με τη φρεσκάδα και τη ευρηματικότητα των συναρπαστικών cocktails του.

Με έναν κατάλογο – homage στην ποπ κουλτούρα των 80s και 90s να δίνει τη fun σπιρτάδα του στις επισκέψεις μας, με μείξεις όπως αυτή του MJ23, που μας κάνει να απογειωνόμαστε ως νέοι Michael Jordan, ή του απολαυστικού Ice Ice Baby, που με τις φραουλένιες γεύσεις του δίνει ταυτότητα στην έννοια του καλοκαιρινού απεριτίβο, η γεμάτη έμπνευση ομάδα του «The Blue Cup» ήδη ετοιμάζει τη επόμενη λίστα, όπου οι 7 Τέχνες θα συναντήσουν ως 8η αυτήν του bartending – που στην περίπτωση του «The Blue Cup» είναι πράγματι μια τέχνη από μόνη της.


Σαλαμίνος 8 & Λυκούργου 3, 2310900666, fb: The Blue Cup, @thebluecup

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 2

Speakeasy Floor: Θεσσαλονίκη

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 3

Ο κωδικός του fine drinking
Αν υπάρχει ένα μέρος όπου το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται σε ένα και μόνο σημείο, τότε τo Speakeasy Floor στη Θεσσαλονίκη είναι ακριβώς αυτό. Αφαιρετικά διακοσμημένο σαν ένα bar βγαλμένο κατευθείαν από την Ποταπαγόρευση των ‘20s, προικισμένο όμως με γεύσεις που μιξάρουν τις πιο σύγχρονες τεχνικές του διεθνούς bartending, με την ευρηματικότητα μιας ομάδας που σπρώχνει συνεχώς τη φαντασία της προς το μέλλον, το «Speakeasy Floor» είναι ένα από τα καλύτερα bars της Ελλάδας, με τα πολλαπλά Αθηνόραμα Bar Awards να το αποδεικνύουν.
Ένα υπερσύγχρονο εργαστήρι, που επιβλέπει τον χώρο του bar, είναι το σκηνικό στο οποίο o εμπνευστής Ιωσήφ Μαυρίδης και η ομάδα του πειραματίζονται και δημιουργούν τις ευφάνταστες λίστες τους, κι η φετινή μάλιστα, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο Illusion, τον τιμά από τις ίδιες τις θεαματικές σελίδες της, μέχρι τις γεύσεις που φέρνει μπροστά στο τραπέζι: ποτά πουπαίζουν με το μυαλό του πελάτη, αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια της απόλαυσης, και ξεκλειδώνουν γεύσεις και συνδυασμούς, που ούτε σε blockbuster φαντασίας δεν θα περίμενες να συναντήσεις...


Σαλαμίνος 8, 2310900666, fb: speakeasy floor, @speakeasy_floor

Χάλαβρο: Κρήτη

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 4

Τα cocktails ανεβάζουν τον πήχη της δημιουργικότητας

Η αυλή ενός παλιού κρητικού σπιτιού έχει μεταμορφωθεί σε μαροκινό ριάντ με highlight την ανοιχτή κουζίνα. Στο συντονισμό του μπαρ και στην επιμέλεια της εξαιρετικά εντυπωσιακής λίστας βρίσκουμε τον Γιάννη Βαβαδάκη. Ο Γιάννης και η δυνατή ομάδα του «Χάλαβρου» περνάνε αρκετές ώρες στο εργαστήριό τους για να προετοιμάσουν τις 30 περίπου διαφορετικές απαιτητικές συνταγές, οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνικές και τάσεις και αποτελούν σημαντικό λόγο για να βρεθείς στο Ηράκλειο. Ξεχωρίζει η κατηγορία «Χάλαβρο project», η οποία περιέχει έξι homemade ποτά που δημιουργούνται εκ του μηδενός στο μαγαζί. Πρόκειται για μια λευκή και μια κόκκινη σανγκρία, στις οποίες πραγματοποιείται ζύμωση, δύο cider, ένα κόκκινο με μήλο και κόκκινα φρούτα και ένα spiced με μήλο και αχλάδι, και δύο σπιτικά κρασιά, ένα λευκό με μπανάνα, σταφίδα και ανανά και ένα ροζέ με μύρτο, ρόδι, παπαρούνα και άνθη εσπεριδοειδών. Τα signature cocktails αποτελούν το καθένα μια ξεχωριστή εμπειρία. Αγαπημένα είναι επίσης το Jungle Mojo, ένα αναβαθμισμένο Mojito με φρούτα του πάθους, και το Reconstructed Bramble, η μοντέρνα πλευρά του bramble σε highball version με αλατισμένα μύρτα, κεράσι, τριαντάφυλλο και σόδα.Για τον μήνα Ιούλιο, μάλιστα, ετοιμάζουν διάφορα guest bartending-έκπληξη με αγαπημένα ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημειώστε ότι η κουζίνα συνοδεύει απόλυτα τις ψαγμένες drinking δημιουργίες με αντίστοιχες προχωρημένες συνθέσεις μεσογειακών και ιαπωνικών υλικών.
Μιλάτου 10, Ηράκλειο, 6945699292, www.xalavro.gr, fb: Χάλαβρο OpenBar

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 5

Groove Boutique & Supply: Βόλος

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 6

Fine drinking και φίνα πατισερί στην ίδια στέγη

Tην περίοδο αδράνειας της καραντίνας αξιοποίησαν στο μέγιστο ο Θανάσης Κουζιώκας και ο Κώστας Κοτόπουλος, και υλοποίησαν ένα ξεχωριστό project: το «Grooove Boutique & Supply». Σε ένα κουκλίστικο διώροφο μαγαζί, που βρίσκεται δίπλα στο hot «Grooove Βar», στην ένωση των Οδών Ογλ και Ερμού, έβαλαν ραφιναρισμένα γλυκά και αγαπημένα Grooove προϊόντα, καλύπτοντας το κενό του Βόλου για updated επιδόρπια και ιδιαίτερα pastry και όχι μόνο υλικά, που μπορεί κάποιος να πάρει επιτόπου, ή να αποκτήσει μέσα από εφαρμογές delivery.Στον επάνω όροφο απλώνεται το πλήρως ενημερωμένο τεχνολογικά παρασκευαστήριο, που τρέχει με την επιμέλεια των ταλαντούχων pastry chefs Ευγένιο Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κικίρη που βρίσκονται πίσω από την Noble Pastry (μάλιστα ο Κικίρης άνοιξε πρόσφατα και την ψαγμένη κρουασαντερί Overoll στο κέντρο της Αθήνας). Οι επιλογές σε απολαυστικά και νόστιμα γλυκά είναι πάρα πολλές.

Ενδεικτικά, πολύ ωραίο είναι το strawberry vegan με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, γάλα αμυγδάλου, μαρμελάδα φράουλα, καραμελωμένα φιστίκια και φρέσκες φράουλες, ή το κολασμένο τιραμισού με βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε, σιρόπι σφενδάμου και espresso savayar, αλλά και η δροσερή lemon pie μέσα σε βαζάκι, με τάρτα sable, κρέμα λεμόνι, frangipan λεμόνι και μαρέγκα.Με το που μπαίνεις, χαζεύεις από τις δεκάδες γλυκές θελκτικές παρασκευές, που κερδίζουν αμέσως το μάτι, αλλά και τις εμβόλιμες προτάσεις σε μπάρες, μπισκότα και αλμυρά σνακ. Εκτός από τα γλυκά, η Boutique είναι το κατάλληλο μέρος για καλό καφέ, αλμυρά σάντουιτς διά χειρός Γρηγόρη Χέλμη και «Grooove» cocktails από το σέικερ του Θανάση Κουζιώκα, με τον τελευταίο να έχει διαμορφώσει μια πανέμορφη γωνιά σε κάβα, με επιλεγμένες μια προς μια ετικέτες ελληνικών κρασιών και βερμούτ. Όσο για τα κοκτέιλ, είναι ιδανικά συσκευασμένα και για take away, αλλά και delivery.

Δημάρχου Κονταράτου 4, 2421033033, www.grooove.gr

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 7

So Red the Nose Bar: Βόλος

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 8

Summer cocktails κάτω από τον κρεμαστό κήπο


«So red the nose, or, breath in the afternoon» λέγεται το κλασικό βιβλίο συνταγών από το οποίο πήρε το όνομά του το ομώνυμο cocktail bar που από το 2018 είναι η ιδανική πρόταση για fine drinking εμπειρίες στο κέντρο του Βόλου. Στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφα ανακαινισμένο παλιό σπίτι, με δυνατά ατού την πετρόχτιστη αυλή του με τον «Cocktailman», το πολυφωτογραφημένο γκράφιτι του street artist Σταμάτη Λάσκου, και τον κρεμαστό κήπο με τις πρασινάδες που δίνουν ανάσα δροσιάς στο κέντρο της πόλης. Θα πιάσετε θέση στα τραπεζάκια της αυλής ή σε αυτά που βρίσκονται στον πολυσύχναστο πεζόδρομο και θα μελετήσετε τη λίστα με τα 36 κοκτέιλ, χωρισμένα σε 4 κατηγορίες για να σας διευκολύνουν να διαλέξετε.

Η αρχή γίνεται με δροσιστικά Mules, συνεχίζουμε με τα Gas ’n’ Roses, πρωτότυπα Gin & tonic και Long drinks με φυσαλίδες, όπως το Southside Revolution με τζιν αρωματισμένο με αγγούρι, δυόσμο και aegean tonic.Μετά περνάμε στην Cocktailand με τα πειραγμένα κλασικά και, τέλος, στα Mocktails, πρωτότυπες συνταγές χωρίς αλκοόλ. Θα συνδυάσετε το κοκτέιλ σας με νόστιμο bar food από την all-day κουζίνα, ενώ θα αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο για να μελετήσετε τη λίστα με περισσότερα από 500 spirits, μεταξύ των οποίων θα βρείτε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες και δυσεύρετες ετικέτες. Πριν τη βόλτα σας στην παραλία του Βόλου, μπορείτε να περάσετε από το «So red the nose» για να πάρετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ to go, ενώ διαθέτει και κινητό μπαρ για σπέσιαλ events και για να μεταφέρει τη φιλοσοφία του «So red the nose» σε ολόκληρη την πόλη.


Δον Δαλεζίου 8, 2421038870, fb: Red Nose Bar

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 9

Χάρτες Bar: Λευκάδα

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 10

Η πυξίδα του fine drinking στη Λευκάδα
Ηγέτες της άνθησης της cocktail κουλτούρας στη Λευκάδα, οι «Χάρτες», βραβευμένοι με shaker στα Αθηνόραμα Bar Awards 2020, παραμένουν σημείο αναφοράς, με μια από τις πιο ενημερωμένες κάβες του νησιού (επιλεγμένες ετικέτες ουίσκι, παλαιωμένα ρούμια και αποστάγματα) να τροφοδοτεί μείξεις με φαντασία, ευρηματικότητα, αλλά και πολλή δουλειά στην προεργασία και την αναζήτηση των νέων συνταγών. Φέτος, με ολοκληρωτικά ανανεωμένο κατάλογο και τις κεραίες στραμμένες στις τάσεις των εποχών, οι «Χάρτες» ρίχνουν το βάρος τους στο pairing φινετσάτων ποτών με εκλεκτικές γεύσεις, αλλά και σε έννοιες όπως το local και το homemade. Έτσι, η Paloma αποκτά πολυπλοκότητα χάρη στον κόλιαντρο και το σπαράγγι που αρωματίζει τη λευκή τεκίλα της, το Mai Tai μαγειρεύεται sous vide με ταχίνι, ενώ το Citrus Mezcal κερδίζει umami στροφές από την εκχύλιση της βότκας με μανιτάρια. Tataki από Black Angus με ponzu, λάιμ και κόλιαντρο, bao buns και τορτίγιες δίνουν τον τόνο στο μενού, ενώ εναλλασσόμενα events με κορυφαίους guest bartenders κρατούν το mix ζωηρό στο φινετσάτο bar, που στεγάζεται σε ένα ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στην πιο δυναμική πιάτσα του νησιού.

Αγγέλου Σικελιανού 13, 2645023790, www.xartesbar.gr, fb: Xartes Bar

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 11

Imabari Seaside Lounge Bar & Restaurant: Κέρκυρα

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 12

Ένας κρυμμένος καλοκαιρινός παράδεισος


Στην καρδιά της Κέρκυρας, στο Φαληράκι, απλώνεται ένα μαγικό σκηνικό βγαλμένο από καρτ ποστάλ. Mε θέα το παλιό φρούριο κι απλωμένο σαν να αγκαλιάζει τη θάλασσα, το «Imabari Seaside Lounge & Restaurant» μάς προσκαλεί από το πρωί μέχρι το βράδυ να ερωτευτούμε τις όμορφες εναλλαγές του και τα παιχνιδίσματα με τον ήλιο, τα νερά και τον ουρανό. Από το σαγηνευτικό του κάδρο δεν λείπουν οι summer γεύσεις. Εδώ, οι προτάσεις φέρουν την υπογραφή του επιτυχημένου αθηναϊκού «The Royal Monkey», που φτάνει στο νησί με ένα special edition pop up resto, φέρνοντας μαζί τον σεφ Γιάννη Λιόκα για να αναλάβει το μενού του «Imabari», παρουσιάζοντας ένα ευρηματικό πάντρεμα της Δύσης και της Ανατολής, μέσα από εμπνεύσεις όπως το crispy sando με παναρισμένο στέικ και coleslaw, τα αέρινα fish ‘n’ chips με ταραμά, αλλά και το τραγανό κοτόπουλο με κεφίρ, βουτηγμένο σε ιδιαίτερη κορεάτικη σάλτσα.


Όσο για τις εξωτικές μείξεις, το ταξίδι σε όλο τον κόσμο και στα υλικά του συνεχίζεται, με τα δροσερά και απόλυτα καλοκαιρινά κοκτέιλ του «Imabari», τα οποία έχουν επιμεληθεί ο Βαγγέλης Δήμου και ο Μάριος Βόκρι. Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε signature και spritz κατηγορίες, όπου το Old Town, ένα spritz που συνδυάζει το τοπικό κουμκουάτ με μαστίχα και τζιτζιμπίρα, αλλά και το Carrie Bradshaw με βότκα, λικέρ elderflower, βανίλια και cranberries, ξεχωρίζουν ως ιδιαίτερες προτάσεις της λίστας.

Παραλία Φαληράκι, Κέρκυρα, 2661100340, fb: Imabari Corfu, @imabaricorfu

Ταξιδεύοντας με ένα κοκτέιλ σε ξεχωριστά μπαρ σε όλη την Ελλάδα - εικόνα 13

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.