Hotelling το πολυμορφικό

 

Hotelling το πολυμορφικό

Στην ξενοδοχειακή κίνηση της πόλης κυριάρχησε η καθολική ανακαίνιση του «Makedonia Palace» (Μ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197). Η ξενάγηση στους κομψούς, μοντέρνους χώρους του ήταν απόλαυση: τα λόμπι με τις μαρμάρινες επενδύσεις είναι εντυπωσιακά, το fine dining εστιατόριο «Salonica» με τον βραβευμένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου στο τιμόνι είναι must και στα προσεχώς περιλαμβάνεται ένα αυθεντικό τούρκικο χαμάμ.

Ο γενικός διευθυντής Άλκης Σωτηρίου μου λέει ότι το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς της φιλοξενίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θεωρεί πως η ανακαίνιση το έχει μετατρέψει σε χώρο πολλαπλών εμπειριών (multi-experience hotel) χαρίζοντάς του πανευρωπαϊκή και –γιατί όχι;– διεθνή αίγλη, που ανταποκρίνεται στην ιστορική του κληρονομιά.

Hotelling το πολυμορφικό - εικόνα 1
Στο πολυτελές «Lazart Hotel» η τέχνη και η άνεση συνδυάζονται άψογα σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο.

Από την άλλη, το επίσης πρόσφατο άνοιγμα­ του «Lazart» (Κολοκοτρώνη 16, 2316015000) απέναντι από τη Μονή Λαζαριστών σηματοδοτεί τη νέα κίνηση της δραστήριας Zeus International, της εταιρείας που σε συνεργασία με τον αμερικανικό κολοσσό Wyndham έχει προχωρήσει στη δημιουργία των «Wyndham Grand Athens», «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» και «Ramada Loutraki Poseidon Resort» ένω έπονται νέες μονάδες στην αθηναϊκή ριβιέρα και αλλού.

Hotelling το πολυμορφικό - εικόνα 2
Εικαστικό «χιούμορ», ­επώνυμο ντιζάιν και σοφιστικέ ύφος στο «Trilogy House».

Πάμε στην καρδιά της Τσιμισκή, τώρα, και στο καινούργιο και άκρως εκλεπτυσμένο μικρό­ ξενοδοχείο «The Trilogy House» (Τσιμισκή 97, 2310232305). Το όμορφα ανακαινισμένο­ κτίριο του 1920 διακοσμήθηκε με επώνυμα έπιπλα, διακοσμητικά, φωτιστικά (Vitra, Tom Dixon, Moroso, Fritz) κι εσωτερικούς λεπταίσθητους καταπράσινους «κήπους». Διαχρονικά υπέροχο το café-bar «Πρώτο Πάτωμα» στο ίδιο κτίριο (Τσιμισκή 97, 2310223331) με παραμυθένια ατμόσφαιρα και θαυμάσια γλυκά.

Καινούργια άφιξη στα όρια των Λαδάδικων και το «Stay Hybrid Youth Hostel» (Ι. Δραγούμη 61, 2311244600), σε μια οκταώροφη πολυκατοικία του ’70, με ροκ διακόσμηση στα δωμάτια και μια μεγάλη γκάμα επιλογών για το πώς... θα περάσεις τη νύχτα σου: από κρεβάτι σε οχτάκλινο δωμάτιο μέχρι μονόκλινο, δίκλινο ή και ολόκληρο διαμέρισμα 140 τμ. Ό,τι αντέχει η τσέπη σου. Φοβερή η θέα από την ταράτσα στον Θερμαϊκό.

Hotelling το πολυμορφικό - εικόνα 3
Απίστευτη η θέα στην Πλατεία Αριστοτέλους και στον Θερμαϊκό από τα μπροστινά δωμάτια του «Electra Palace».

Από τα μεγάλα ξενοδοχεία στα boutique και από τα resorts στα hostels, η απόσταση μπορεί να είναι μεγάλη, φανερώνει όμως τις ευέλικτες ξενοδοχειακές δομές της πόλης και συμπληρώνει το ούτως ή άλλως ισχυρό ξενοδοχειακό οπλοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Το εμβληματικό «Electra Palace» (Αριστοτέλους 9, 2310294000) λ.χ. ομορφαίνει με την κομψή του πρόσοψη την Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ το roof garden προσφέρει συγκλονιστική γαλανή θέα σε ολόκληρο τον Θερμαϊκό ή και μέχρι τον Όλυμπο τις ημέρες με καθαρό καιρό, όπως και μια εξαιρετική εμπειρία στο γκουρμέ εστιατόριο «Ορίζοντες».

Hotelling το πολυμορφικό - εικόνα 4
Μοντέρνα πολυτέλεια και υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό στο «Daios Luxury Living Hotel».

Το «Daios Luxury Living» (Λεωφ. Νίκης 59, 2311180230) ξεπροβάλλει ανάμεσα στις πολυκατοικίες της Λεωφόρου Νίκης, τις πιο προνομιακές δηλαδή ολόκληρης της πόλης. Διακριτική πολυτέλεια, παλ χρώματα, φυσικά υλικά κι εξαιρετικά φινιρίσματα στις επιφάνειες συνθέτουν τη low profile γοητεία ενός ξενοδοχείου με luxury άποψη. Χαλαρή κομψότητα και στα εκπληκτικά δωμάτια, με highlight τις υπέροχες βεράντες.

Εκτός κέντρου, στην περιοχή του Αεροδρομίου, βαρύ πυροβολικό αποτελεί το ξενοδοχείο «Nikopolis» (Ασκληπιού 16-18, 2310401000), μέλος των Small Luxury Hotels of the World με μοντέρνα αρχιτεκτονική ματιά και στιλάτη διακόσμηση, η οποία αναδείχθηκε ιδιαίτερα μετά τη ριζική ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων του.

Hotelling το πολυμορφικό - εικόνα 5
Πολυτελές κι επιβλητικό το λόμπι του «Hyatt Regency Thessaloniki».

Έτερος πόλος έλξης στην ευρύτερη περιοχή το πολυτελές city resort «Hyatt Regency Thessaloniki» (13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας, 2310401234). Η αμερικανική αισθητική της Hyatt συνδυάζεται με ανάλαφρες νεοκλασικές γραμμές κι ελληνικές πινελιές, ενώ τα δωμάτια είναι μεγάλα και φωτεινά και τα περισσότερα διαθέτουν μπαλκόνι ή πρόσβαση στον κήπο και gadgets τελευταίας τεχνολογίας.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.