Βαρδάρης, the next big thing

 

Βαρδάρης, the next big thing

Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο 2018 η πόλη θα δει τις δυτικές (υποβαθμισμένες) συνοικίες να παίρνουν τα πάνω τους. Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την αναγέννηση του Βαρδάρη, αλλά η δημιουργία του πολυχώρου Space Lab, σε συνδυασμό με το μετρό­ που θα περνάει από εδώ, είναι σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Κοντά στο ξενοδοχείο «Καψής», το Space Lab (Μοναστηρίου 18, 2310541040) είναι ένας μεγάλος, λιτός χώρος, ένας λευκός καμβάς από αρχιτεκτονική άποψη, που μπορεί ο καθένας να τον γεμίσει με όποιο event θέλει. Στους χώρους του οργανώνονται προχωρημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ­σεμινάρια και φιλοξενούνται εικαστικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή διαθέτει κυρίως ταβερνάκια χωρίς όνομα και φήμη, αλλά με το δικό τους εναλλακτικό κοινό, ενώ ακούσαμε και για κάποια καινούργια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται, στο ντιζαϊνάτο νεανικό ύφος το οποίο σάρωσε ­πέρυσι το κέντρο της πόλης.

Πιο δυτικά ακόμη, στις Παλιές Αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού, μια απρόσωπη κι επίσης υποβαθμισμένη περιοχή, το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet κάνει θραύση. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει δώσει ζωή στην περιοχή – δεν είναι και λίγο να κάνεις σινιέ αγορές σε τιμές μέχρι και 70% κάτω. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, καλοβαλμένα εστιατόρια και ακόμη το πολύ αγαπητό «Looney bean» (2310538627) ένα υπέροχο bar lounge με τροπική ατμόσφαιρα κι έξοχο σχεδιασμό από το Urban Soul Project. Φέτος, δίπλα στο mall, εμφανίστηκε και η «Brizola» (Ν. Μάντζαρου 4, 2310532800), ένα καλοβαλμένο κρεατάδικο σε ισόγειο με αυλή και πέργκολα, που «ακούγεται» πολύ.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.