Βαρδάρης, the next big thing

 

Βαρδάρης, the next big thing

Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο 2018 η πόλη θα δει τις δυτικές (υποβαθμισμένες) συνοικίες να παίρνουν τα πάνω τους. Ίσως είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την αναγέννηση του Βαρδάρη, αλλά η δημιουργία του πολυχώρου Space Lab, σε συνδυασμό με το μετρό­ που θα περνάει από εδώ, είναι σημάδι που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Κοντά στο ξενοδοχείο «Καψής», το Space Lab (Μοναστηρίου 18, 2310541040) είναι ένας μεγάλος, λιτός χώρος, ένας λευκός καμβάς από αρχιτεκτονική άποψη, που μπορεί ο καθένας να τον γεμίσει με όποιο event θέλει. Στους χώρους του οργανώνονται προχωρημένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ­σεμινάρια και φιλοξενούνται εικαστικές εγκαταστάσεις. Η περιοχή διαθέτει κυρίως ταβερνάκια χωρίς όνομα και φήμη, αλλά με το δικό τους εναλλακτικό κοινό, ενώ ακούσαμε και για κάποια καινούργια ξενοδοχεία που ετοιμάζονται, στο ντιζαϊνάτο νεανικό ύφος το οποίο σάρωσε ­πέρυσι το κέντρο της πόλης.

Πιο δυτικά ακόμη, στις Παλιές Αποθήκες του σιδηροδρομικού σταθμού, μια απρόσωπη κι επίσης υποβαθμισμένη περιοχή, το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet κάνει θραύση. Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει δώσει ζωή στην περιοχή – δεν είναι και λίγο να κάνεις σινιέ αγορές σε τιμές μέχρι και 70% κάτω. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, καλοβαλμένα εστιατόρια και ακόμη το πολύ αγαπητό «Looney bean» (2310538627) ένα υπέροχο bar lounge με τροπική ατμόσφαιρα κι έξοχο σχεδιασμό από το Urban Soul Project. Φέτος, δίπλα στο mall, εμφανίστηκε και η «Brizola» (Ν. Μάντζαρου 4, 2310532800), ένα καλοβαλμένο κρεατάδικο σε ισόγειο με αυλή και πέργκολα, που «ακούγεται» πολύ.

Διαβάστε το total guide μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.