Γνωστό βλαχοχώρι, σε υψόμετρο 1.240 μ. σε κλειστό οροπέδιο ανάμεσα στις πλαγιές των βουνών Άσκιο (ή...
Οι κάτοικοί τους τα ανέδειξαν ως «πόλη των μανιταριών», δίνοντάς τους πλέον ξεχωριστή θέση στην...
Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Δυτικής Μακεδονίας, και μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στην...
Η Κοζάνη, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας είναι χτισμένη...
Ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης (σύμφωνα με την UNESCO), βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350...
Τα «υγρά» σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τη FYROM, ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών αποτελεί...
<br>
Σε απόσταση 25 χλμ. δυτικά της Κοζάνης, θα δείτε μια σειρά από πανέμορφα αρχοντικά, ενώ οι...
<br>
Ζωντανή και γραφική, με νεοκλασικά και μακεδονίτικα σπίτια κι ένα μικρό ποταμό να τη διασχίζει, η...
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι. Αν και το τελευταίο δεν μπορούμε να σας το υποσχεθούμε.
Νυμφαίο, Βέροια, Βεγορίτιδα, Φλώρινα. Μαγικά τοπία στην ομίχλη, ζεστοί, φιλόξενοι άνθρωποι, μεγάλα υψόμετρα, όμορφα, πέτρινα χωριά και "σουτ μακάλο" στο τραπέζι. Ζακέτα να πάρετε, κάνει κρύο.
H Αλεξάνδρα Ανθίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των Οίνων Βορείου Ελλάδος, μας ξεναγεί στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.
Με φόντο μερικά από τα ομορφότερα τοπία της χώρας, η ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου δίνει μαθήματα γαστρονομικού τουρισμού. Θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα μοντέλο για πολύ πιο αναπτυγμένους τουριστικά προορισμούς, αν βέβαια προωθηθεί συντονισμένα από τους αρμόδιους φορείς.
Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.
Δεν υπάρχει άλλο μέρος σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη λιμναία μαγεία του Νομού Φλώρινας. Τέσσερις μοναδικές λίμνες δημιουργούν ένα μαγευτικό σύνολο, που σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον της περιοχής αποτελούν μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση τουριστικής εξόρμησης.
Ιδού όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε αν σχεδιάζετε ταξιδάκι στην περίφημη «Αράχοβα του Βορρά».
Μεθυστικές ιδέες σε όλη την ορεινή Ελλάδα που δίνουν προτάσεις για φυσιολατρικές και low budget εκδρομές με φόντο την φύση στα καλύτερά της.
Πού θα φάτε ταλσένο, κεφτεδάκια μακάλο και σαρμαδάκια που θα σας μείνουν αξέχαστα.
Έξι από τα καλύτερα εστιατόρια με τοπικές γεύσεις ανά την Ελλάδα μάς ανοίγουν την κουζίνα τους και μας συστήνουν τα νέα πιάτα αλλά και διαχρονικές σπεσιαλιτέ τους.
Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι τάση και χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Tσίπουρα στην ορεινή Ναυπακτία, μανιτάρια στον Ασπροπόταμο και τα Γρεβενά, κάστανα, καρύδια και κυδώνια στον Ταΰγετο μας δίνουν αφορμές για φθινοπωρινά gourmet trips στην πανέμορφη ορεινή Ελλάδα.
Ένα μεγάλο ποσοστό της εμπειρίας της διαμονής σε έναν ξενώνα καθορίζεται από το πρωινό του. Κάνουμε flashback στις καλύτερες αναμνήσεις μας και καταγράφουμε πρωινά που και μόνο γι' αυτά αξίζει να ταξιδέψεις έως εκεί.
Από την Κρήτη έως τη Φλώρινα το φθινόπωρο χτυπά φέτος πιο αγροτουριστικά από ποτέ. Ακολουθήστε τις προ(σ)κλήσεις του για κάστανα στην ορεινή Ναυπακτία και στην Άρνα Λακωνίας, για μανιτάρια στον Ασπροπόταμο, για τσίπουρο στο Ζαγόρι και ζυμωτό ψωμί στον Όλυμπο και τον Παρνασσό, γίνετε «αστρονόμοι» στην Εύβοια και «καπετάνιοι» στις σπηλιές της Μάνης... Οι αφορμές είναι πολλές και ξεχωριστές - για κάθε χόμπι και διάθεση.
Σε ποια δωμάτια ονειρευόμαστε να βρεθούμε μόλις πέσει το πρώτο χιόνι; Ποιες διαδρομές θα κάνουμε το επόμενο σαββατοκύριακο; Ποιες ρουστίκ γεύσεις μάς έχουν λείψει; Τι καινούργιο περιμένουμε ανυπόμονα το φετινό χειμώνα; Οι συντάκτες του «α» καταγράφουν, αναπολούν και σταχυολογούν τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες των weekends που έρχονται.
Στα χώματα μιας συγκεκριμένης περιοχής της Κοζάνης, και μόνο επί δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου, το ταπεινό κυκλάμινο που κρύβει το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, ο κρόκος, ανθίζει κάθε πρωί μέσα σε μια μοβ φαντασμαγορία, για να καταλήξει μετά από μια λεπτεπίλεπτη και κοπιαστική διαδικασία, να αρωματίζει πιάτα του γευστικού μας πόθου.
Ο Δεκέμβριος της πάει πολύ. Εμείς κάναμε σουλάτσο στην παραλία, χαζέψαμε τους γλάρους, χαθήκαμε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θαυμάσαμε παλιά αρχοντικά, ήπιαμε μπόλικο τσίπουρο και μαζέψαμε μανιτάρια και αρώματα δάσους, ανακαλύπτοντας τα μυστικά μιας πόλης που συνεχώς ανεβαίνει στις προτιμήσεις των weekenders, γιατί προσφέρει jamming εποχών και μπλέκει το υδάτινο στοιχείο με τον ίσκιο του βουνού. Περιμένουμε πώς και τι τα Ραγκουτσάρια...
H Ελένη Κούκη ανηφορίζει προς Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, το χωριό της ορεινής Πέλλας που εκτινάχθηκε τελευταία στο χρηματιστήριο των ταξιδιωτικών αξιών.
Η Πολίνα Αγαπάκη φορτώνει στο αμάξι τα πέδιλα του σκι, το καλαθάκι της (για τα μανιτάρια), τα μποτάκια της αλλά και μαγιό –για το jacuzzi– και φεύγει για Γρεβενά.
Η Άρτεμις Τζίτζη γοητεύεται από την αιώνια ομορφιά της λίμνης, ακολουθεί τους Καστοριανούς στις καλύτερες διαδρομές στην όχθη της και ανακαλύπτει τα νέα και τα μυστικά στέκια τους.