7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον

Μεθυστικές ιδέες σε όλη την ορεινή Ελλάδα που δίνουν προτάσεις για φυσιολατρικές και low budget εκδρομές με φόντο την φύση στα καλύτερά της.

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον

Μεθυστικές ιδέες σε όλη την ορεινή Ελλάδα που δίνουν προτάσεις για φυσιολατρικές και low budget εκδρομές με φόντο την φύση στα καλύτερά της.

Μέτσοβο

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 1

Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι συνδυάζει οινική κουλτούρα, πληθωρικές γεύσεις και πολιτιστικές διαδρομές. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Νάουσα

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 2

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, στις ανατολικές παρυφές του Βερμίου, με μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποιία –και με σημαία το Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται στους αμπελώνες της–, διαθέτει σήμερα πολλά επισκέψιμα οινοποιεία, ιδανική αφορμή για εξορμήσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Δράμα

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 3

Παρθένα δάση και σπήλαια που όμοιά τους δεν θα βρείτε αλλού στην Ελλάδα, τεχνητές λίμνες κι επιβλητικοί καταρράκτες, διαδρομές σε κάποια από τα πιο δυναμικά οινοποιεία της χώρας, αλλά και κινητικότητα στον ξενοδοχειακό τομέα κάνουν τη Δράμα μια ξεχωριστή επιλογή. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Γουμένισσα

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 4

Ο συνδυασμός τοπίου, κρασιού, μακεδονίτικης κουζίνας και φιλοξενίας κάνουν την πόλη με τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια, τα άφθονα νερά και τα δείγματα προβιομηχανικής αρχιτεκτονικής ανερχόμενο προορισμό για εναλλακτικές, φυσιολατρικές αποδράσεις. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Φλώρινα

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 5

Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, οι έξι λίμνες της Φλώρινας, τα επισκέψιμα οινοποιεία και η γαστρονομική κουλτούρα του Αμύνταιου και της Βεγορίτιδας κάνουν την περιοχή έναν από τους πιο δημοφιλής ορεινούς προορισμούς της Μακεδονίας. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Νεμέα

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 6

Ο ξεχωριστός συνδυασμός της οινοποιίας και του σημαντικούς αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας κάνουν την περιοχή ιδανική για μια φθινοπωρινή, ακόμη και μονοήμερη εκδρομή, ενώ συνδυάζεται ωραία και με τα ορεινά της Κορινθίας. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Μαντινεία

7 προορισμοί για weekend ή μονοήμερες με οινικό ενδιαφέρον - εικόνα 7

Από το βραβευμένο νέο μουσείο της Τεγέας, της σημαντικότερης πόλης της Αρκαδίας στην αρχαιότητα, και το εύφορο οροπέδιο της Μαντίνεια με τα πολυβραβευμένα κρασιά αλλά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η πύλη της Αρκαδίας έχει το δικό της ενδιαφέρον και αξίζει την προσοχή μας πριν προχωρήσουμε προς το βαρύ πυροβολικό Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα. Όλα τα must-see και τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το Κάστρο του Αντιρρίου γίνεται καθολικά προσβάσιμο με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης

Καθολικά προσβάσιμο καθίσταται το Κάστρο Αντιρρίου μετά την αναβάθμιση των υποδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/07/2024

Ποιά νησιά πρωταγωνιστούν σε τζίρο από καταλύματα και εστίαση τον Μάιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Η Πάρος και η Μήλος πρωπορεύονται στις αυξήσεις αεροπορικών αφίξεων και εσόδων καταλυμάτων και εστίασης.

Στην "Μαργιώρα" δεν έρχεσαι μόνο για να καλοφάς (αν και θα μπορούσες)

Εστιατόριο για δείπνο, wine και cocktail bar, ένα μικρό shop/delicatessen με εκλεκτά προϊόντα μικρών παραγωγών και μια κρυφή αυλή που εκτός των άλλων στεγάζει και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι μερικά από τα πολλά πρόσωπα της Μαργιώρας.

Από την Τιφλίδα στον Καύκασο: Πήγαμε στη Γεωργία και καταλάβαμε γιατί (το κρασί και η γαστρονομία της) είναι τόσο hot

Σε ζυμώσεις, όχι μόνο πολιτικές, βρίσκεται η χώρα στα σύνορα Ευρώπης και Ασίας, που αναδεικνύεται σε νέο darling όσων αναζητούν νέες τάσεις στο ταξίδι, το φαγητό και το κρασί. Άλλωστε στις ζύμες και τις ζυμώσεις βρίσκεται και η καρδιά του ταξιδιωτικού της DNA.

Εν εξελίξει η αποκατάσταση της "Οικίας του Νέρωνα" στην Αρχαία Ολυμπία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση των Ανατολικών Θερμών του Οκταγώνου στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάδειξη των ρωμαϊκών μνημείων της περιοχής.

Zagori Mountain Running: η γιορτή του μεγαλύτερου αγώνα ορεινού τρεξίματος ξεκινά

Η επίσημη έναρξη του φετινού Zagori Mountain Running θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουλίου.