6 γευστικά must στα βουνά

Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.

6 γευστικά must στα βουνά

Είναι η εποχή που τα ταξίδια μας γίνονται σε υψηλό υψόμετρο, έχουν λευκό φόντο και η όρεξη τραβάει τις πιο καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ.

«Δέκα Restaurant», Αμύνταιο

6 γευστικά must στα βουνά - εικόνα 1

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Kleio Resort & Spa» (2386020146) στο Αμύνταιο της Φλώρινας έγινε γρήγορα στέκι για όσους αναζητούν ψαγμένες γεύσεις. Ντόπια κρέατα που αναδεικνύονται με σύγχρονες τεχνικές, όσπρια σε ευφάνταστες συνταγές, σαλάτες υψηλής διατροφικής αξίας και γλυκά-έκπληξη.
Περισσότερα εδώ

«Ναουμίδης», Άγιος Παντελεήμονας

6 γευστικά must στα βουνά - εικόνα 2

Στις δύο έδρες της στον Άγιο Παντελεήμονα, στις όχθες της Βεγορίτιδας, η οικογένεια Ναουμίδη ξεδιπλώνει τη δημιουργική της διάθεση με βάση τα προϊόντα της περιοχής. Στο κυρίως εστιατόριο (2386061238) οι γεύσεις είναι πιο fine dining, ενώ στο πιο απλό μεζεδο-παντοπωλείο (2386061200) οι πεντανόστιμοι μεζέδες έχουν τον πρώτο λόγο.
Περισσότερα εδώ

«Salvia», Αρίστη

6 γευστικά must στα βουνά - εικόνα 3

Στο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aristi Mountain Resort & Villas» (2653041330), στην κορυφή της Αρίστης στα Ζαγοροχώρια, ο γνωστός σεφ Γιάννης Κιόρογλου προτείνει πιάτα που εμπνέονται από τη ζαγορίσια φύση και τα προϊόντα της: πέστροφα μαρινάτη σε εσπεριδοειδή και τοπικά μυρωδικά αλλά και αβγό ημέρας με μανιτάρια και τυρί Μετσοβόνε.
Περισσότερα εδώ

«Θωμάς», Σκλήθρο

6 γευστικά must στα βουνά - εικόνα 4

Το εστιατόριο της οικογένειας Πασπάλη (2386031080) είναι προορισμός και όχι μόνο για όσους κατευθύνονται στο κοντινό Νυμφαίο. Φέτος θα απολαύσετε πιάτα όπως ο πουρές φασολιού από ελέφαντες Πρεσπών με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστό χοιρινό, το τραχανότο με άγρια μανιτάρια και το κρασάτο αγριογούρουνο μαγει­ρεμένο με Ξινόμαυρο.
Περισσότερα εδώ

«Κοντοσώρος», Ξινό Νερό

6 γευστικά must στα βουνά - εικόνα 5

Με αγάπη και πάθος για την τοπική κουζίνα της Μακεδονίας, την οποία ανανεώνει δημιουργικά, ο Νίκος Κοντοσώρος μας εντυπωσιάζει (2386081256). Το φετινό μενού περιλαμβάνει από μανιταρόσουπα με μανιτάρια από το Βίτσι και πίτα ανοιχτή με πιπεριές μέχρι χοιρινό λαιμό με πουρέ κάστανο και μοσχαρίσια ουρά με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Περισσότερα εδώ

«Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», Λιτόχωρο

6 γευστικά must στα βουνά - εικόνα 6

Στο εστιατόριο του σεφ Ανδρέα Γάβρη (2352021300) απολαμβάνουμε δια­χρονικά το ανεπανάληπτο μπουρανί φτιαγμένο με την τεχνική του ριζότο, που έχει οπαδούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φέτος ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τα ρεβίθια με μανιτάρια και μαστίχα Χίου, τις φακές με καβουρμά και τα γλυκάδια με γαρίδες και γλυκό Μοσχάτο Σάμου.
Περισσότερα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.