Best Of

Ένα μεγάλο ποσοστό της εμπειρίας της διαμονής σε έναν ξενώνα καθορίζεται από το πρωινό του. Κάνουμε flashback στις καλύτερες αναμνήσεις μας και καταγράφουμε πρωινά που και μόνο γι' αυτά αξίζει να ταξιδέψεις έως εκεί.

Best Of

Τα καλύτερα πρωινά των ξενώνων

Ένα μεγάλο ποσοστό της εμπειρίας της διαμονής σε έναν ξενώνα καθορίζεται από το πρωινό του. Κάνουμε flashback στις καλύτερες αναμνήσεις μας και καταγράφουμε πρωινά που και μόνο γι' αυτά αξίζει να ταξιδέψεις έως εκεί.

Best Of - εικόνα 1

Ξενώνας Γκενεράλη, Αράχοβα Οι γεύσεις

Ένα από τα καλύτερα πρωινά στην Ελλάδα, με έξυπνες ποιοτικά και ποσοτικά προτάσεις. Πληθωρικές κρέπες με σοκολάτα, «αβγοκατάσταση», ζεστό σουφλέ σοκολάτα, εκπληκτικό καπουτσίνο. Σερβίρεται μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Η ατμόσφαιρα

Το μικρό καθιστικό είναι κουκλίστικο, όπως και κάθε γωνιά του ιδιαίτερου αυτού ξενώνα, με το τζάκι να καίει. Ιδιαίτερα ρομαντική μια γωνιά του καθιστικού, όπου μπορείς να απομονωθείς.

Info

Αράχοβα, 22670/31529, www.generalis-xenon.com

Γανυμήδης, Γαλαξίδι Οι γεύσεις

Μπορεί ο Μπρούνο να μην έχει πια στα χέρια του τον "Γανυμήδη", αλλά το διάσημο πρωινό του (σπιτικές μαρμελάδες, τσάτνεϊ, σπιτικά πατέ, ψωμί σε μεγάλη ποικιλία) παραμένει σταθερό χιτ και για τους νέους ιδιοκτήτες.

Η ατμόσφαιρα

Αν και η γεμάτη λουλούδια αυλή -στην οποία σερβίρεται το πρωινό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- δεν παίζεται, η μικρή σάλα είναι φιλόξενη, με παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Info

Ν. Γουργούρη 16, Γαλαξίδι, 22650/41328.

Αθηνά, Νυμφαίο Οι γεύσεις

Η σπιτική μπουγάτσα είναι ένα από τα highlights του πολύ καλού πρωινού, το οποίο είναι διαφορετικό κάθε μέρα. Χειροποίητες μαρμελάδες, γλυκά, πίτες και κέικ.

Η ατμόσφαιρα

Είναι όμορφο να ξυπνάς σε ένα παλιό αρχοντικό από τη μυρωδιά του καφέ και της τυρόπιτας. Το πρωινό σερβίρεται στην παλιά τραπεζαρία, στην είσοδο του σπιτιού, σε όμορφα σερβίτσια και όλοι γίνονται μια παρέα.

Info

Νυμφαίο, 23860/31141, www.xenonasathina.gr

Καστανιές, Τσαγκαράδα Οι γεύσεις

Έμφαση στις γεύσεις (το εστιατόριο «Ευωχία» είναι από τα καλύτερα του Πηλίου). Προσεγμένο πρωινό με ζυμωτό ψωμί, ντόπια τυριά, σπιτικά αβγά όπως τα θέλετε.

Η ατμόσφαιρα

Ζεστό, φροντισμένο καθιστικό με προσωπικές πινελιές. Αίσθηση θαλπωρής χάρη και στο αναμμένο τζάκι.

Info

Τσαγκαράδα, Πήλιο, 24260/49135, www.kastanies.com

Best Of - εικόνα 2

Ξενώνας Κυριακή, Αμφίκλεια

Οι γεύσεις

Τυρόπιτα με τραχανά, φρέσκα αβγά, τηγανίτες, σπιτικό ψωμί και μαρμελάδες, γαλακτοκομικά από μικρούς τοπικούς παραγωγούς είναι μερικά από τα καλούδια του «θηλυκού» αυτού ξενώνα.

Η ατμόσφαιρα

Μια ρομαντική σάλα, με το τζάκι πάντα αναμμένο και τις κοριτσίστικες διακοσμητικές παρεμβάσεις να δίνουν το στίγμα. Καλή μουσική, μικρά τραπεζάκια σε παλ χρώματα, θέα στην Αμφίκλεια.

Info

Αμφίκλεια, 22340/29011, www.xenonaskiriaki.gr

Αρχοντικό Σαντίκος, Βυζίτσα Οι γεύσεις

Μηλόπιτα, κέικ και διάφορα είδη τυρόπιτας είναι μερικές από τις λιχουδιές του πολύ καλού πρωινού που ετοιμάζουν οι κοπέλες του ξενώνα.

Η ατμόσφαιρα

Σερβίρεται στο σαλόνι του ισογείου, το οποίο είναι κομψό και ατμοσφαιρικό, όπως και όλος ο ξενώνας.

Info

Βυζίτσα, 24230/86765, www.santikoshotels.gr

Δεν ξεχνάμε...

  • Το τηγανόψωμο της Βασιλικής, ψυχή του ξενώνα Το Αρχοντικό του Γερο-Φώτη στη Λάκκα Αιγίου (26910/25126).
  • Το εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί αλλά και τις χειροποίητες μαρμελάδες και το μέλι από τον Χελμό δίπλα στο αναμμένο τζάκι στο Φίνταϋ των Καλαβρύτων (26920/24552).
  • Να παραγγέλνουμε τηγανίτες και ψητό μήλο με γιαούρτι από τα τετράδια-τιμοκαταλόγους του Σχολαρχείου στα Τζίτζινα του Πάρνωνα (27310/96276).
  • Τις σπιτικές πινελιές στο πρωινό του ξενώνα Γεωδή στην Άρνα του Ταΰγετου (27330/20703), το οποίο σερβίρεται σε όμορφο μοναστηριακό τραπέζι.
  • Την πολύ καλή ποιότητα υλικών στο πλούσιο πρωινό του Αρχοντικού Καλντεζιώτη στα Κάψια (2710/235822-3).
  • Τα γλυκά του κουταλιού από φρούτα του κτήματος και τις πίτες του Βιγλάτορα στη Λίμνη Κερκίνη (23270/51231).
  • Το πλούσιο σπιτικό πρωινό με τις τοπικές γεύσεις, το οποίο σερβίρεται σε αυτόνομο σπίτι, στον ξενώνα Μιχόπουλου στη Βυζίτσα (24230/86860-1).
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.